pikona Opublikowano 9 Grudnia 2004 Opublikowano 9 Grudnia 2004 jakie opony zimowe polecacie do najslabszej wersji forestera? dzieki
Loki Opublikowano 9 Grudnia 2004 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Ja ma dunlop M2 po zużyciu około 40% i nie jestem nimi zachwycony
Pemo Opublikowano 9 Grudnia 2004 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Rozmiar 205/70/15 tak? Dobre oponki to Verdenstein Snowtrac, w tym rozmiarze 400zl. Cena za jakosc super
colirzadzi Opublikowano 9 Grudnia 2004 Opublikowano 9 Grudnia 2004 ja niedawno zakupilem PIRELLI CARVING i musze przyznac, ze na sniegu sa super!!! troche gorzej jak nie ma sniegu albo pada deszcz. Ale i tak zachowanie sie zimowek na sniegu i lodzie jest chyba najwazniejsze.
Pemo Opublikowano 9 Grudnia 2004 Opublikowano 9 Grudnia 2004 ja niedawno zakupilem PIRELLI CARVING i musze przyznac, ze na sniegu sa super!!! troche gorzej jak nie ma sniegu albo pada deszcz. Ale i tak zachowanie sie zimowek na sniegu i lodzie jest chyba najwazniejsze. W sumie niekoniecznie, bo nie przez cala zime lezy snieg, bardzo wazne jest zachowanie na mokrym, bo prawie caly czas jest mokro... Zalezy oczywiscie tez gdzie sie jedzi
dyzio Opublikowano 9 Grudnia 2004 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Kupując wolnossącego Forysia przymierzałem się do zakupu Michelin Alpin 4x4 205/70/15 (dobre opinie użytkowników w "oponiarskich" serwisach www) ale ostatecznie dealer Subaru zaproponował mi wraz z autkiem Pirelli Ice Sport w takim samym rozmiarze w kompelcie z felgami stalowymi i ... jestem zadowolony. Pozdr
pikona Opublikowano 9 Grudnia 2004 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2004 Ale te Pirellki z felgami kosztuja ponad 600 zł/ szt. - czy warto?
bartek@klubsubaru.pl Opublikowano 9 Grudnia 2004 Opublikowano 9 Grudnia 2004 na Justy mamy Bridgestony ale na nich to się dopiero pływa na wodzie. to, że mają już jakieś siedem lat raczej nie ma wielkiego na to wpływu :roll: pozdrawiam
Loucyphre Opublikowano 9 Grudnia 2004 Opublikowano 9 Grudnia 2004 NOKIAN WR - na śniegu rewelka, po asfalcie oczy musialem przecierac, jedyny mankament ze je slychac :> Pozdrawiam
dyzio Opublikowano 10 Grudnia 2004 Opublikowano 10 Grudnia 2004 Ale te Pirellki z felgami kosztuja ponad 600 zł/ szt. - czy warto? Gdybyś planował na zimę i tak zmienić alusy na stalowe to chyba przywoita oferta :?: . Tym bardziej, że te stalowe felgi są bardzo fajne bo srebrne i "bezkołpakowe" no i oryginalne subarkowe :wink: .
Fido__ Opublikowano 11 Grudnia 2004 Opublikowano 11 Grudnia 2004 NOKIAN WR - na śniegu rewelka, po asfalcie oczy musialem przecierac, jedyny mankament ze je slychac :> Pozdrawiam Też mam nokiany. Ale powiedziałbym, że raczej słychać je jak jasna cholera ;-)
michal Opublikowano 11 Grudnia 2004 Opublikowano 11 Grudnia 2004 NOKIAN WR - na śniegu rewelka, po asfalcie oczy musialem przecierac, jedyny mankament ze je slychac :> Pozdrawiam Też mam nokiany. Ale powiedziałbym, że raczej słychać je jak jasna cholera ;-) Ja tez mam Golsne jak diabli, ale sa O.K. i w przystepnej cenie.
Michał Bajorek Opublikowano 11 Grudnia 2004 Opublikowano 11 Grudnia 2004 A ja nabyłem Goodyear Wranglr Ultra Grip, jeszcze mało jeżdrzone ale głośne nie są. Co do innych zalet i wad się zobaczy
pikona Opublikowano 11 Grudnia 2004 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2004 dealer Subaru zaproponował mi wraz z autkiem Pirelli Ice Sport w takim samym rozmiarze w kompelcie z felgami stalowymi i ... jestem zadowolony. Ale nigdzie nie można znależć jakiś opinii o tej oponie - nawet na stronie Pirelli!!!! Czy ona jest jeszcze wogóle produkowana ?
Maciej Drelichowski Opublikowano 12 Grudnia 2004 Opublikowano 12 Grudnia 2004 Tylko i wylacznie Michelin Alpin 4x4 205/70/15. Opony te kupilem w grudniu 2003 czyli przed ubiego-zimowym sezonem (105E za opone). Absolutna rewelacja. Vredestein to lipa dla Holendrow, ktorzy nigdy nie widzieli zimy na drodze, poza wypadem w Alpy raz do roku. Poza tym to sa zwykle cywilne oponki dobre do Astry, a jak sie ma Forestera to trzeba skorzystac z mozliwosci jezdzic na oponach zrobionych do 4x4, takich jak Alpin. Juz za tydzien jade znowu do Polski. Alpinki zalozone. Jak nie bedzie extremalnej zimy to bede grubo zawiedziony. Ponizej zdjecie z ubieglorocznych mazurskich drog. Po takiej drodze Forester w Alpinach jedzie setka i nie zwalnia na zakretach. Kontrola jest tak pelna, ze nie mozna uwierzyc, ze jedzie sie po sniegu. Absolutny obled.
Boryz Opublikowano 12 Grudnia 2004 Opublikowano 12 Grudnia 2004 Good Year Ultra Grip - Wrangler (205/70 r15) - cicha, czarna, mocna
dyzio Opublikowano 12 Grudnia 2004 Opublikowano 12 Grudnia 2004 Ale nigdzie nie można znależć jakiś opinii o tej oponie - nawet na stronie Pirelli!!!! Czy ona jest jeszcze wogóle produkowana ? Wygląda na to, że jest głównie sprzedawana za oceanem: informacje na stronach Pirelli można znaleźć tu: http://www.pirelli.com/en_42/tyres/cata ... uctid=2309 a opinie użytkowników tutaj: http://www.1010tires.com/tire.asp?tireb ... +Ice+Sport
pikona Opublikowano 12 Grudnia 2004 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2004 Nie wyglada mi ona na oponę bardzo dobrą a już na pewno nie do samochodów 4x4 !!!! Ale może się mylę?
dyzio Opublikowano 13 Grudnia 2004 Opublikowano 13 Grudnia 2004 Nie wyglada mi ona na oponę bardzo dobrą a już na pewno nie do samochodów 4x4 !!!! Ale może się mylę? Po 2 tyg. jazdy niewiele można powiedzieć. Oponki sprawują się bardzo dobrze ale warunki na drogach są ostatnio również bardzo dobre . Oponki są ciche i autko prowadzi się rewelacyjne (ale pewnie Foryś prowadzi się świetnie w każdych oponkach? ). Nie wiem natomiast co masz na myśli pisząc, że to nie są oponki do aut 4x4. Na czym polega różnica? Pozdr
pikona Opublikowano 22 Grudnia 2004 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2004 zdecydowałem się też na kupno Pirelli z felgami, szkoda tylko że dzień później już mogłem dostać je w promocji za darmo z nowym samochodem........... Z opon jestem zadowolony .....
dyzio Opublikowano 22 Grudnia 2004 Opublikowano 22 Grudnia 2004 zdecydowałem się też na kupno Pirelli z felgami, szkoda tylko że dzień później już mogłem dostać je w promocji za darmo z nowym samochodem...........Z opon jestem zadowolony ..... Mam nadzieję, że oponki będą się sprawowały wyjątkowo dobrze aby osłodzić nam "dodatkowe" koszty. Zauważyłem, że gratisowe oponki pojawiły się na stronach subaru jednocześnie z zakończeniem promocji na Forestera (Five), więc być może nie mieliśmy wyboru - trzeba się jakoś pocieszać :wink:
Boryz Opublikowano 22 Grudnia 2004 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Wybór? Ja kupiłem XG Five i oponki dostałem Gratis!
pikona Opublikowano 22 Grudnia 2004 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2004 pewnie kupiłeś tego ostatniego granatowego już po 14 grudnia bo wcześniej za zimówki Pirelli trzeba było zapłacić .....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.