lewandek Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 Powoli zaczynam sie zastawiac nad zakupem Subaru. Moim marzeniem jest oczywiscie STI SE - ale raczej bede mial do dyspozycji na zakup max 50 000 zl. W zwiazku z tym: - Outback - raczej odpada - bardzo malo tych autek - w tych widelkach cenowych praktycznie nic nie znajde - Legacy - tez jakos tak srednio - jak juz to z malymi silnikami - Impreza GT - moje marzenie od kilku lat. Ogolnie jedyne co mnie powstrzymuje przed podejciem decyzji - to fakt, ze GT'ki sa dosc czesto mocno meczone przez wlascicieli - nie wiem tez jak sie spisuja przy przebiegach powyzej 100 - 150 tys. km. - Forester - widzialem dosc sporo ogloszen o sprzedazy tego autka - wersje turbo i atmo - wybor jest. Za foresterem przemawia: zawieszenie (terenowe w sam raz na nasze drogi), pakownosc, niepozornosc (czego nie mozna zarzucic Imprezie GT). Calkiem niezle osiagi (wersja Turbo). Tak wiec wybor w zasadzie GT albo Forester. Autko ma mi sluzyc glownie do cieszenia sie nim - no moze powiedzmy okolo 1000 - 1500 km miesiecznie bede nim robil Co radzicie - jakies ZA i PRZECIW - decyzja pewnie i tak zapadnie dopiero okolo czerwca/lipca - ale z doswiadczenia wiem, ze dobrego autka trzeba chwile poszukac (pare miesiecy). Pozdrowka!
IWAN Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 GT, tylko za 50 koła to ciężko będzie kupić naprawde dobrego blacharsko i mechanicznie.
wielkopolanin Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 Jak GT-ek to moze ten o ktorego pytala Monika - klik :?: Wyglada apetycznie :wink:
lewandek Posted December 3, 2004 Author Posted December 3, 2004 GT, tylko za 50 koła to ciężko będzie kupić naprawde dobrego blacharsko i mechanicznie. A ile tak realnie musialbym "doskrobac" do takie ladnego, bezwypadkowego, z malym przebiegiem i w ogole?
lewandek Posted December 3, 2004 Author Posted December 3, 2004 Jak GT-ek to moze ten o ktorego pytala Monika - klik :?: Wyglada apetycznie :wink: No tak - tylko brak oznaczen na klapie troche sie kloci z opisem (bezwypadkowy-chociaz w sumie bezwypakowy to nie bezkolizyjny) Rozwazam czy nie sklonic sie w kierunku czegos takiego: http://tinyurl.com/48d5g
wielkopolanin Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 Rozwazam czy nie sklonic sie w kierunku czegos takiego: http://tinyurl.com/48d5g Wyglada fajnie, tylko wez pod uwage, ze powypadkowy duuzo trudniej sprzedac. Albo z drugiej strony - ciezko dostac za taki dobre pieniadze.
lewandek Posted December 3, 2004 Author Posted December 3, 2004 Wyglada fajnie, tylko wez pod uwage, ze powypadkowy duuzo trudniej sprzedac. Albo z drugiej strony - ciezko dostac za taki dobre pieniadze. No wlasnie - ten juz byl dlubany po tym crash-tescie - wiec nie wiadomo jak to wygladalo po wypadku. Juz widzialem autka na zdjeciach, ktore byly kosmetycznie bite - a potem sie okazywalo, ze podluznice trzeba wymieniac
kropek Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 a może srebrne GT po panu Pelikańskim za 55 tys. (do uzgodienia) rocznik 99/00. Czeka na swojega amatora już 7 miechów.
wrx33 Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 a może srebrne GT po panu Pelikańskim za 55 tys. (do uzgodienia) rocznik 99/00. Czeka na swojega amatora już 7 miechów. Noooo, pewnie jeszcze coś byś urwał.
lewandek Posted December 3, 2004 Author Posted December 3, 2004 Noooo, pewnie jeszcze coś byś urwał. Pelikan pewnie by niejedno urwal jeszcze (podobno bezwypadkowy jest) Czytalem test tego autka w WRC i cos cienko przyspieszenie wypadlo - w porownaniu do danych katalogowych.
ComeToDaddy Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 Powoli zaczynam sie zastawiac nad zakupem Subaru. Moim marzeniem jest oczywiscie STI SE - ale raczej bede mial do dyspozycji na zakup max 50 000 zl. W zwiazku z tym: - Outback - raczej odpada - bardzo malo tych autek - w tych widelkach cenowych praktycznie nic nie znajde - Legacy - tez jakos tak srednio - jak juz to z malymi silnikami - Impreza GT - moje marzenie od kilku lat. Ogolnie jedyne co mnie powstrzymuje przed podejciem decyzji - to fakt, ze GT'ki sa dosc czesto mocno meczone przez wlascicieli - nie wiem tez jak sie spisuja przy przebiegach powyzej 100 - 150 tys. km. - Forester - widzialem dosc sporo ogloszen o sprzedazy tego autka - wersje turbo i atmo - wybor jest. Za foresterem przemawia: zawieszenie (terenowe w sam raz na nasze drogi), pakownosc, niepozornosc (czego nie mozna zarzucic Imprezie GT). Calkiem niezle osiagi (wersja Turbo). Tak wiec wybor w zasadzie GT albo Forester. Autko ma mi sluzyc glownie do cieszenia sie nim - no moze powiedzmy okolo 1000 - 1500 km miesiecznie bede nim robil Co radzicie - jakies ZA i PRZECIW - decyzja pewnie i tak zapadnie dopiero okolo czerwca/lipca - ale z doswiadczenia wiem, ze dobrego autka trzeba chwile poszukac (pare miesiecy). Pozdrowka! Widzialem na autoscout.de legaca 2,5 automat ze skora w sedanie z 98 roku za niecale 7 tysiecy ojro, i przebiegiem takim ze auto chyba bylo jezdzone tylko w niedziele do kosciola, ze zdjec wyglada cudnie, zaraz poszukam. O jest: http://www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=7004579&id=oa1ilnprygp Jest takie ladne
lewandek Posted December 3, 2004 Author Posted December 3, 2004 Widzialem na autoscout.de legaca 2,5 automat ze skora w sedanie z 98 roku za niecale 7 tysiecy ojro, i przebiegiem takim ze auto chyba bylo jezdzone tylko w niedziele do kosciola, ze zdjec wyglada cudnie, zaraz poszukam. O jest:http://www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=7004579&id=oa1ilnprygp Jest takie ladne Bardzo-bardzo fajne Ale jakos Legacy mi nie lezy za bardzo, to raz, a dwa - nie chce automagicznej skrzyni biegow. Moze w Lexusie, MB, albo BMW 7, ale nie w Subaru, Porsche, itd...
ComeToDaddy Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 Jak na moj gust takie Legacy to przyjemne "polaczenie szybkiego srodka transportu" (Subaru SVX) z "ekspresowa winda do piekla" (Impreza GT) Moze faktycznie nie bardzo sportowy, ale nie da sie ukryc ze z takim przebiegiem (o ile prawdziwym) i adekwatnym do tego przebiegu stanem, nie mowiac juz o wyposazeniu to auto prezentuje naprawde swietny stosunek cena/wartosc. Ps. To tez jest niezle (przebieg :shock: :!: ) http://www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=7004579&id=x4jiyjssiit
JotEn Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 "....zaprawdę przestrzegam Cię nie kupuj subaru turbo w Polsce...."
lewandek Posted December 3, 2004 Author Posted December 3, 2004 Jak na moj gust takie Legacy to przyjemne "polaczenie szybkiego srodka transportu" (Subaru SVX) z "ekspresowa winda do piekla" (Impreza GT) Moze faktycznie nie bardzo sportowy, ale nie da sie ukryc ze z takim przebiegiem (o ile prawdziwym) i adekwatnym do tego przebiegu stanem, nie mowiac juz o wyposazeniu to auto prezentuje naprawde swietny stosunek cena/wartosc. No w sumie nad Legacy Turbo (albo Biturbo) bym sie zastanowil Ale z wolnossacych to jestem w stanie zaakceptowac Forestera 2,5 litra, ewentualnie Outbacka 2,5 Byle nie w automacie. Teraz jezdze automatem i "fajnie jest" ale wole powajchowac - szczegolnie redukcji przy hamowaniu strasznie mi brakuje... Ps. To tez jest niezle (przebieg :shock: :!: ) http://www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=7004579&id=x4jiyjssiit Jednego nie rozumiem - na jaka cholere komus takie autko, ktore tanie nie jest, jak robi 2000 km rocznie?! Wyglada bardzo ladnie...
ComeToDaddy Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 Znalazlem jeszcze cos takiego, tym razem w manualu :shock: http://www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=7277076&id=okuiavq2mj2
Bart Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 Jak GT-ek to moze ten o ktorego pytala Monika - klik :?: Wyglada apetycznie :wink: Wygląd to nie do końca wszystko :roll:
lewandek Posted December 3, 2004 Author Posted December 3, 2004 Znalazlem jeszcze cos takiego, tym razem w manualu :shock: http://www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=7277076&id=okuiavq2mj2 Cos czuje, ze w 50.000PLN na gotowo bym sie z tym nie zmiescil
ComeToDaddy Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 Czemu :?: Po kursie 4,2 zl za euro (dzisiaj: 4,1778) wychodzi 35490, chyba ze jest cos w tym ogloszeniu czego nie zauwazylem :?:
Loucyphre Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 Ależ śliczne te autka, zaczynam myslec powaznie o kupnie czegos w tym stylu jako 2-gie autko w rodzinie, szczególnie 1-szy mi podpasił (głównie cenowo, szkoda ze nie kombi). Jeździlem troche legacem 1,8 i musze powiedziec ze to na prawde niezly samochod, nie taki wolny jakby sie moglo wydawac, a do tego jaki przestronny. i w kombi to nawet moj pies by sie nie obijal o tylna szybe jak w moim turboimprezokombiwarze Pozdrawiam
lewandek Posted December 3, 2004 Author Posted December 3, 2004 Czemu :?: Po kursie 4,2 zl za euro (dzisiaj: 4,1778) wychodzi 35490, chyba ze jest cos w tym ogloszeniu czego nie zauwazylem :?: W sumie masz racje - pewnie oplaty by nie wyniosly 15.000... Marudny jestem - ale chyba bede musial kupic autko w PL - kredyt leasing... Poza tym wolalbym wybierac miedzy Impreza GT a Foresterem Legacy i Outback mi dodatkowy zamet powoduja
JotEn Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 pewnie oplaty by nie wyniosly 15.000... to jak ci opłaty dodatkowe ( kupując przeciętną impreze GT w polsce w ciągu pół roku od kupna ) wyjdą dwa razy tyle to można chyba mówić o sukcesie.
lewandek Posted December 3, 2004 Author Posted December 3, 2004 to jak ci opłaty dodatkowe ( kupując przeciętną impreze GT w polsce w ciągu pół roku od kupna ) wyjdą dwa razy tyle to można chyba mówić o sukcesie. To brzmi bardzo pesymistycznie - az tak zle jest? Autko bym bral w jakims stopniu na kredyt - wiec takie oplaty dodatkowe moga mocno oslabic moja milosc do marki
JotEn Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 To brzmi bardzo pesymistycznie - az tak zle jest? nie chce Cię zrażać, bo i tak kupisz czyli zrobisz tak jak ja zrobiłem i każdy "normalny" by zrobił ale chce uprzedzic przed kupowaniem Turbo w polsce. Szczegolnie takiego auta - nie mozesz obejrzec, przejechac sie klilka razy nawet ze specem i stwierdzic: jest gites, zmienie sprzeglo i amorki ( o czym uczciwy sprzedawca cie uprzedza no bo przebieg ) i bedzie smigac ze hoho... Ja osobiscie znam cztery przypadki w tym siebie ( o czym kiedy indziej ), że w "sprawdzone i polecone auto" wsadzono 20-40tyspln zeby jezdzilo....sprzedawcy pakuja kzł w imprezy zeby je sprzedac i chociaz czesc sie zwrocila... wszyscy wiedza ze tak jest i nie chce siac paniki ale ostrzegam, bo ja przez 2 lata z gazet jadlem zeby jezdzilo...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.