Jump to content

SUBARU IMPREZA NIE CHCE ODPALIĆ


Guest kamisieklubin
 Share

Recommended Posts

Guest kamisieklubin

Witam, sprowadziłem z USA subaru impreze kombi rocznik 2006 silnik 2,5 l 173KM w automatyczniej skrzyni biegów. Pojechalem po niego do niemiec samochód normalanie odpalił nie było z nim żadnego problemu przyjechałem nim do domu wstawiłem do garażu i auto nie chce odpalić. Włączam zapłon pokazuja sie wszystkie kontrolki a kiedy przekręcam kluczyk żeby go odpalić silnik nie reaguje, słychać tylko dziwne tykanie po stronie pasażera z przodu,jest głuchy. Bardzo prosze o pomoc, serdecznie pozdrawiam was wszystkich.

Link to comment
Share on other sites

Skoro rozrusznik się nie kręci a przekaźnik pyka, to elektryk chyba za dużo do sprawdzania mieć nie będzie. Na początek naładuj aku, jeśli to nie pomoże to sprawdził bym czy jest napięcie w kostce przy rozruszniku w momencie przekręcania stacyjki.

Link to comment
Share on other sites

filester, eeee... brzydze się spamerami... podobnie jak nowomową przygłupich handlarzy samochodów.... ''w automatyczniej skrzyni" .... "w skórze", "w klimie", "w alusach"... nie można napisać po polsku "z automatyczną skrzynią biegów" i odciąć się od tych moto-oszustów? :evil:

 

Czy teraz mój post jest już mniej spammerski?

Link to comment
Share on other sites

Arti, to wątek techniczny - wydaje mi się, że własne dywagacje, czy zwroty "w skórze" czy "w automacie" używają moto-oszuści (nowomowa?) powinne chyba być roztrząsane w jakimś innym wątku :roll:

Link to comment
Share on other sites

domniemuje, ze ustawiles dzwignie zmiany biegów na pozycji "P".

jezeli tak i nadal nie reaguje to spróbuj to zrobic na pozycji "N".

wszystkie próby uruchomienia z wcisnietym pedalem hamulca

 

jezeli nadal nic to ja obstwawiam czujnik przy lewarku

Link to comment
Share on other sites

Guest kamisieklubin

zawiozłem moja impreze do salony we wrocławiu tam powiedzieli mi że komputer jest walnięty czy waszym zdaniem jeśli przywioze taki sam komputer z takimi samymi numerami to odpali i będzie sprawne ??

Link to comment
Share on other sites

zawiozłem moja impreze do salony we wrocławiu tam powiedzieli mi że komputer jest walnięty czy waszym zdaniem jeśli przywioze taki sam komputer z takimi samymi numerami to odpali i będzie sprawne ??

 

A Immobiliser ?

Link to comment
Share on other sites

zawiozłem moja impreze do salony we wrocławiu tam powiedzieli mi że komputer jest walnięty czy waszym zdaniem jeśli przywioze taki sam komputer z takimi samymi numerami to odpali i będzie sprawne ??

 

A Immobiliser ?

 

miałem takie objawy - łącznie z tykaniem - jak mi bateria w pilocie od mavericka padła i immmobiliser nie chciał puścić zapłonu

Link to comment
Share on other sites

kamisieklubin, w którym serwisie byłeś ?

Na długo wstawiłeś autko do garażu ?

Podładowałeś akumulator ?

 

Jak chcesz, bo widze że z Lublina jesteś dam Ci numer do dobrego chłopaczka co Ci to sprawdzi :smile:

Link to comment
Share on other sites

Aldenka, nie z Lublina tylko Lubina :wink:

 

Ślepota ;|

Niech podładuje akumulator zobaczymy czy coś da

Jak już w serwisie stoi to oni tam pewne podładują, naliczając przy okazji specjalną taryfę poboru prądu :lol:

Link to comment
Share on other sites

Harvester, nie wiem jak może dokładnie wyglądać sprawa z brakiem masy w SI (ale myślę, że może wyglądać podobnie jak w moich poprzednich wózkach :razz: - czyli przy próbie kręcenia rozrusznikiem, duży spadek zasilania innych odbiorników lub wręcz palenie się np. plastikowej otuliny linki gazu próbującej dostarczyć "-" z karoserii do silnika :wink: - jeżeli oczywiście masy brakuje na silniku).

Jak mi ostatnio akku "lekko" podupadł (po 6 tygodniach stania na dworze auta), to przy próbie uruchomienia, wszystkie kontrolki mi totalnie przygasały (nawet zegarek sie zresetował :smile:) - na szczęście przy drugiej próbie po drugim "chaahooł" rozrusznika - silnik odpalił :grin:

Link to comment
Share on other sites

Jakby akku padł albo coś z masą było to przy próbie uruchomienia kontrolki by moooocno przygasały.

 

Różnie bywa, u kumpla w Tico jak padł aku to przy próbie odpalenia kontrolki sie zapalały i włączał się lewy migacz a silnik nie kręcił :P

Link to comment
Share on other sites

Kiedys brat mnie wezwal na pomoc, bo w Volvo ruzrusznik cykal, ale nie odpalal, trzeba bylo trzpieniem mlotka przywalic w niego i juz dzialalo :D Po pewnym czasie trzeba bylo to robic z jednoczesnym trzymaniem kluczyka w pozycji rozruchowej. Winny byl automat rozrusznika, zebatka nie trafiala w uzebienia wienca kola zamachowego.

Czasem przy bardzo slabym aku cyka, ale zdarza sie, ze nawet takiego objawu nie ma, prawie zawsze za to swiruja kontrolki i/lub alarm.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...