EvilD Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Czytajac opinie o serwisach samochodowych i opierajac sie na wlasnych doswiadczeniach pytam - czy gdziekolwiek moge stac przy mechaniku jak mi robi przeglad? Jak do tej pory wiecej jezdze na motocyklu, gdzie problemow wiekszych z serwisami nie ma. Jest to na tyle male grono, ze serwisy chetnie wpuszczaja na przeglad wlasciciela. Przy okazji sporo sie dowiedzialem o wlaswiwym uzytkowaniu, konserwacji, itp. Z samochodami jest jednak gorzej... moje 4-ry kolka to wlasne Tico pare lat temu, skradzione w dodatku, Toyotka Starlet i Seat Ibiza. Z kazdym problemy serwisowe w postaci otrzymania kawy na przegladzie i spartaczenia roboty jaka miala byc wykonana. W Toyocie nawet za ktoryms razem wpadismy z ojcem na pomysl, zeby oznakowac filtr oleju w znany nam sposob bo podejrzewalismy fuszerki. Na fakturze nowy filtr a w aucie oczywiscie stary i to w ASO! Skonczylo sie niby na wyciagnieciu konsekwencji od mechanika i nowym systemie audio w samochodzie. W Seacie jak mechanicy nie mogli odkrecic stalowych blach oslaniajacych silnik to je po prostu powyginali... Na moje uwagi zostalem pouczony, ze "to chyba moje pierwsze auto"! Teraz samochodu nie mam w ogole. Niebawem chcialbym nabyc Impreze, bo czas sie nieco ustatkowac jednak. Impreza zapewne da mi przyjemnosc z jazdy, choc dla mnie to raczej teoria. Raz ze przyspieszenia i osiagi scigaczy (na prostych) sa o niebo lepsze a dwa, ze Impreza jako pasazer jechalem raz i to dawno. Kupno jednak uzalezniam w duzej mierze od serwisu. Interesuje mnie taki, w ktorym bede mogl wejsc na przeglad i patrzec mechanikom na rece jak sie przykladaja do pracy. Nie chce niespodzianek w postaci partactwa czy niedopatrzenia. Przy okazji chce sie czegos dowiedziec o samochodzie. Czy to w jakims serwisie jest mozliwe? Mowa o przypadku, kiedy kupuje auto nowe. Z salonu.
Kuba Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Niedawno, w jakims warsztacie widzialem taki cennik: 1. 40$ - godzina pracy mechanika 2. 50$ - jesli stoisz i patrzysz 3. 60$ - jesli pomagasz 4. 70$ - jesli wczesniej sam pracowales przy samochodzie
Loki Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Ja serwisuję forysia w Mikołowie i nie ma problemu z tym by być pod autem, za autem i przy aucie. Kręcę się wokół mechaników cały czas i zadręczam ich pytaniami. Bardzo miła atmosfera a na jakość usług jak do tej pory nie narzekam
Buffy22 Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 JEśłi chcesz to moge Ci podać adres jednego takiego serwisu w Krakowie jak coś to napisz do mnie na gg ..... bo ja nie moge tak publicznie reklamować konkuręcji.............
Bart Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 W krakowie jest tylko jedno ASO :roll: No ale w nim to napewno można się kręcić tak samo jak w Mikołowie sam tak robie
Loucyphre Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 We Wrocławiu to juz chlopaki maja mnie dosc na warsztacie Nawet im klucze czasem podaje PZDR
Jakublad Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Ostatnio robiłem przegląd w Łodzi w ASO i też stałem przy aucie. Nie cały czas, ale jak miałem ochotę sobie popatrzeć, to nikt nie robił najmniejszego problemu. Poza momentem płacenia, cały przegląd bardzo miło wspominam. ;-)
hydraulik Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Wg mojego rozeznania w większości ASO na to pozwalają i u każdego Nie ASO.
Roland Posted November 28, 2004 Posted November 28, 2004 Wg mojego rozeznania w większości ASO na to pozwalają i u każdego Nie ASO. taaaa - Dawoj pozwala - ale popatrzec przez szybe z zewnatrz :-( na szczescie sa nie ASO gdzie mozna przyjrzec sie co konkretnie jest robione (a jesli nie mam na to czasu/ochoty to pelne zaufanie do mechanika pozwala mi pozostawic moj pojazd bez obawy o to co zastane po powrocie :-) )
matt Posted November 28, 2004 Posted November 28, 2004 Poza momentem płacenia, cały przegląd bardzo miło wspominam. ;-) ....... a co :?: nie miła kasjerka była :?: :?: ..... pozdr. mk.si
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.