Skocz do zawartości

42 Barborka Warszawska

555

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I tylko, a moze jeszcze pozostal tydzien do najwiekszego swieta dla kibicow jak i zawodnikow - 42 Rajd Barborki Warszawskiej. W tym roku ostatecznie bedzie piec odcinkow specjalnych: Bemowo-Cytadela-Zeran-Bemowo rownolegly-Karowa. Podobnie jak w roku ubieglym zalogi beda puszczane od konca, co moim zdaniem o wiele bardziej zwieksza emocje w oczekiwaniu na kolejne zalogi. Jest juz troche zgloszen, a sam organizator stara sie o zaproszeniu kilku zalog zagranincznych m.in. z Wloch, Francji czy Estonii (ciekawe kto :roll: :) ). Oczywiscie zgloszony jest juz zespol z SPRT: Oleksowicz & Kuzaj, no i kilka kultowych juz aut takich jak: Polonez 2000, Fiat 126p czy Polski Fiat 125 Monte Carlo Marka Trzemeckiego. Ja osobiscie mam nadzieje, ze zalogi te zostana dopuszczone na Karowa, bo raczej trudno bedzie im uzyskac dobry wynik na Bemowie rownoleglym ( a jak wiadomo - tylko 30 zalog z najlepszymi czasami pojadzie slynny oes, a tylko 30 bo oczywiscie rajdowki robia wiele szkod i jak pojechaloby wiecej to zaraz wszystko by sie zawalilo...jak to mowia konserwatorzy tejze ulicy). A wiec pozostalo tylko odliczac dni i na Barborke :!:

Przy okazji polecam ogladnac najladniejszy przejazd beczki na Karowej...

http://www.barborka.pl/2002/galeria/arc ... 0/holo.avi

I jak to bylo 4 lata temu...

http://www.barborka.pl/2004/galeria.php ... n=30&m=400

Strona Rajdu: www.barborka.pl

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
I tylko, a moze jeszcze pozostal tydzien do najwiekszego swieta dla kibicow jak i zawodnikow - 42 Rajd Barborki Warszawskiej.

Czy ja wiem, czy to takie święto???

Osobiście uważam, że ciekwsza jest przeciętna okręgówka niż ten KJS z udziałem gwiazd. Ale to tylko punkt widzenia kibica.

Z pozycji kierowców, zapewne bardzo ważny marketingowo start, ale walory sportowe... Wiadomo, trzeba walczyć o pieniądze na przyszły sezon i dzięki temu widowisku ma się ku temu okazję i jest to jak najbardziej potrzebne, ale też niech na tym przyziemnym poziomie ocena tego wydarzenia pozostanie.

Ja tam widzę trochę inne terminy świętowania dla kibiców i zawodników...

• Ojciec Założyciel
Opublikowano

Moim zdaniem jest to możliwść zaprezentownia tego sportu szerszej publiczności. I emocje też mogą byc niezłe. W końcu juz niejdnokrotnie pogoda płatała uczestnikom najróżniejsze figle :wink:

Nie zdążę na początek, ale będę :)

Pozdrowienia

Opublikowano

równoległy-Karowa - czy ja o czymś nie wiem :?: czy po prostu pauza nie tam gdzie trzeba się wepchała :?:

popatrzeć miło ale żeby od razu największe... :roll: w PL największym świętem jest krakowski (nawet jako PZM = czyt. duuużo dzwonów było) bo jest blisko więc live :twisted:

ale oczywiście barbórkę chętnie się oglądnie (ciekawe czy w tym roku znów będą jaja z pogodą na karowej :lol: )

Opublikowano

To niewątpliwie też.

Ale czy sukcesy odnoszone parę lat temu przez pewnych zawodników, spowodowały np. emisję na żywo w TV relacji z Karowej, czy może te relacje wypromowały nikomu nie znane gwiazdy?

Oczywiście odpowiedź zna każdy...

Oczywiście też nie neguję, wręcz przeciwnie, potrzeby rozgrywania takiej imprezy i korzyści z niej wynikających, ale to jakby nie było impreza pokazowa, a nie jak napisano wcześniej, największe wydarzenie sportów samochodowych.

Opublikowano

Troche informacji o Barborce:

[...]Krzysztof Hołowczyc - zwycięzca Rajdu Barbórki z 2001 roku, wraca na Karową z belgijskim pilotem Jean-Marc'kiem Fortinem. W 2000 obydwaj startowali w warszawskim klasyku Imprezą WRC i zajęli trzecią lokatę. Załoga reprezentująca Orlen Team, skorzysta z Imprezy WRX STI, tego samego egzemplarza zbudowanego częściowo w Belgii, częściowo w Olsztynie, który posłużył "Hołkowi" w tegorocznym Kormoranie. [...]

----------------------

Ubiegłoroczny triumfator Rajdu Barbórki, Tomasz Kuchar wystawia w 42 edycji mocny team złożony z czterech Lancerów. Obok Evo VII dla dwunastego kierowcy PCWRC, na starcie staną Evo VI-ki Magdaleny Cieślik i Łotysza Gatisa Vecvagarsa. Zawodnik z Rygi drugi raz po Kormoranie, pojawi się w tym roku w Polsce. U siebie zajął 8. lokatę w mistrzostwach N4, punktując w pierwszych dwóch rundach - Eesti Talv (7 w klasie) i Ralli Sarma (5).

Zgłoszono także Lancera dla rajdowego debiutanta Roberta Kubicy, ale start kierowcy Formuły 3 ze światowej elity, zależy od decyzji sponsorów krakowianina. - Wszystko powinno się rozstrzygnąć w ciągu najbliższych trzech dni - powiedział Robert. - Mam podpisane umowy i muszę uzyskać zgodę na udział w Barbórce.

---------------------------

A w dzisiejszym Zyciu Warszawy, jest dodatek na temat Barborki, informacje, mapki itp.

Opublikowano

W czwartek jadę na testy Evo VIII Pawła Dytko, samochód jest jeszcze

w częściach, ale do czwartku ma być jak brzytewka.

Wezmę może aparat (czego nigdy nie robię) i podeślę kilka zdjęć

z pierwszych testów przed Barbórką.

Hebzda będzie testaował EVO VII, więc zapowiada się ciekawy dzień.

Opublikowano
W czwartek jadę na testy Evo VIII Pawła Dytko, samochód jest jeszcze

w częściach, ale do czwartku ma być jak brzytewka.

Wezmę może aparat (czego nigdy nie robię) i podeślę kilka zdjęć

z pierwszych testów przed Barbórką.

gdzie, kiedy, co i jak?

Opublikowano

O widze, że rodak z Krosna będzie, stały bywalec górskich wyścigów.

Pamiętam jak wymiatał swoja calibrą na górskich :)

Życzę miłych testów.

Opublikowano
A gdzie się ustawić żeby załapać się na oglądanie Subarynki? Meta? Gdzie? Wiecie... Kuzaj i te sprawy.... :P

Ja na priva moge podeslac trochę ślicznych zdjęć Subcia i Kuziego z poprzedniej barbórki. Mniam, mniam.

Opublikowano

No, Hołek w subarynie! :D Chodziły głosy, ze ma pajero jechac...

Jestem bardzo ciekawy jak wypadnie Kubica. Smiesznie by bylo gdyby objechał krajową "czołufkę"

Opublikowano

Kolejne wiesci, kolejne niusy:

Relacja z Karowej bedzie relacjonowana na zywo...w internecie na autoklub.pl. Wiecej szczegolow :arrow: http://www.autoklub.pl/news/shownews.php?id=6655

-----------------------

A o to jak bedzie wygladalo Holkowe SI na Barborce:

barborka.jpg

----------------------

Wczoraj na stronie rajdu o godz. 21 byl czat z Robertem Kubica, za to dzisiaj - rowniez o godzinie 21, bedzie goscic Grzegorz Grzyb.

----------------------

Wrx32: A jak tam testy przebiegly ?

Opublikowano

No i po testach. Mechaników Pawła, czeka jeszcze długa noc EVO VIII

zap.....la, ale jeszcze nie do końca jest poskładane.

Jarek Hebzda, trochę nie radził sobie z samochodem (EVO VII, H-grupa,

ile mocy tego nikt nie wie). Wyścigi górskie są podobne do rajdów,

ale tylko podobne.

Przejechałem się też Miśkiem za kierownicą, ale o wrażeniach z jazdy

nie będę pisał, bo trudno mi porównać prowadzenie tego samochodu,

do jakiegokolwiek innego, którym wcześniej jeździłem. Przepaść.

Opublikowano

też po testach :D , miałem okazję przejechać się na prawym Andreucci'ego w Punto S1600 po zabłoconym torze w Słomczynie i powiem jedno, nie wiedziałem ile może dać szpera + wyczynowa opona :shock:

Opublikowano

baaaardzo watpie w ta relacje tv na zywo w necie pamietajac co bylo z wirtualnym widzem na ktoryms rajdzie :? moze ograniczenie smsowe cos da ale chyba i tak nie zaryzykuje :roll: wolalbym jechac na zywo obejrzec ale nie ma z kim :? a moze ktos z krakowa sie wybiera na 1 dzien tylko :?:

Opublikowano

Jedyna, obszerna relacja bedzie w programie OeS - Tvn Turbo. Premiera w Srode o 9:00. Powtorki:

Sroda - 23:00

Czwartek - 12:00

Piatek - 14:30

No i pewnie w Automaniaku bedzie jakas relacja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...