Jump to content

Ranking serwisów

Fido__

Recommended Posts

Posted

Niestety, środki jakie mamy są ograniczone, więc można oddać głos tylko na najbardziej ulubiony serwis...

Zastanawiałem się czy dopisać jakieś nieautoryzowane. Jeśli uważacie, że jest sens - mogę to zrobić. Mogą z tego wyjść całkiem ciekawe wyniki o ile będziemy głosować na serwis, z którego jesteśmy zadowoleni.

Posted

my preferujemy serwis Auto-Geo-Test w Gdyni, w którym stoi Forester ze skrzynią biegów popsutą przez serwisantów z P.H.U. Zdanowicz.

"nasza" stacja jest autoryzowaną stacją obsługi, ale zajmuje się tylko przeglądami pogwarancyjnymi Subaru i Suzuki.

pozdrawiam

p.s. ta ankieta jest bardzo tendencyjna: no, kto spróbuje napisać cokolwiek dwuznacznego o serwisie SIP wiedząc, że Dyrekcja czytuje to forum? :twisted:

Posted

Moim zdaniem ciężko wypowiadać się o serwisach w których defakto nie serwisujecie. Ciężko powiedzieć że ten jest beee a ten miodzio, bo tak naprawde kto z was serwisował swojego subaraka we wszystkich :?: Nie mówie o pojedynczej wizycie ale o bywaniu przynajmniej przez pewien okres. Do każdego serwisu można mieć jakieś zastrzeżenia, ale można tez się zastanowić czy aby napewno nie ma lepszych :?: A jest też taka opcja że serwisujecie w najlepszym ASO i macie jakieś zastrzeżenia. Zawsze może być gorzej, można mieć też pecha jak trafi się na osobe niewykwalifikowaną a uczącą się. Na szczęście Subaraki należą do samochodów niepsujących się, więc aż tak wielkich problemów nie powinno być :wink:

Był okres, że ja też chciałem zmienic serwis. Postanowiłem jeździć gdzie indziej ale czy mam pewność że zostane obsłużony tak jak tego oczekuje :?: Jeśli chodzi o ASO to uważam że nie można mówić o konkretnych. Natomiast można mówić o konkretnych mechanikach, którym powierzyłbym moje auto oraz tym którym niestety nie. Mam na względzie zarówno mechaników w ASO jak i tych, którzy zajmują się pogwarancyjnie samochodem.

Posted

Zamierzenie było takie, aby ranking miał charakter pozytywny, tj oddajesz głos na serwis, z którym masz dobre doświadczenia. Nie jest wymagana znajomość innych bo zwyczajnie można oddać tylko jeden głos.

Z tego powstanie nam jakaś mapa pozytywna. Tj, jeśli serwis ma 20 pozytywnych głosów, to szansa na wpadkę gdy go odwiedzimy jest przynajmniej teoretycznie mniejsza niż w wypadku serwisu, który nie ma ani jednego głosu...

Posted

Jest tez szansa, ze salon nie dostanie zadnego punktu, bo akurat nie ma nikogo na forum z tej czesci Polski. Ale ogolnie idea sluszna i ciekawe jakie beda wyniki ankiety :?:

Posted
Na serwis z którym masz dobre doświadczenia :?: To tak zapytam do ilu jeździsz :roll:

Jeżdżę do serwisu A. Ale mam złe doświadczenia z serwisu B. Jesli więc jestem zadowolony z serwisu A, to on dostaje punkt.

Nie za bardzo rozumiem co w tym dziwnego lub niezrozumiałego.

Posted

p.s. ta ankieta jest bardzo tendencyjna: no, kto spróbuje napisać cokolwiek dwuznacznego o serwisie SIP wiedząc, że Dyrekcja czytuje to forum? :twisted:

Ankieta jest z gruntu rzeczy anonimowa i pozytywna (w sensie kolekcjonujemy głosy pozytywne). Możnaby pokusić się o analogiczną pt. "Serwis, który najbardziej mi podpadł", ale to ma chyba mały sens, bo mogłoby przybrać formę nieuzasadnionych odwetów typu "Serwis B dostaje mój głos, bo kiedyś nie odebrali mojego telefonu przed upływem 3 sygnału".

Posted

Pytanie w ankiecie jest tendencyjne. Jeśli mieszkam w okolicach Białegostoku, to po cholerę mam jeździć do np. ASO w Warszawie? Nie wiem jak wygląda obsługa poza Białymstokiem, bo tam nigdy nie byłem. Mogę jedynie oceniać tutejszy serwis, który zresztą bardzo sobie chwalę, a że jest nas tu "mało" , to Grafix może wypaść nieco blado w tej "pseudo" ankiecie. Zresztą co tu dużo pisać, powiem swoje zdanie: na ludziach z Grafixu można po prostu polegać. W potrzebie wyciągnęli do mnie pomocną dłoń (za co im jestem bardzo wdzięczny) i nigdy nie zbyli mnie słowem w stylu "No nie wiem, ale może kolega coś powie na ten temat" (czytaj: "Odpierdziel się pan bo i tak tu nic nie kupisz, czyli nie dasz zarobic"). Podziwiam ich bezinteresownoś w sprawach serwisowych (dokonałem dwóch przeglądów auta praktycznie za free) i naprawdę bardzo ludzkie podejście do człowieka, nie będącego nawet ich potencjalnym klientem. Ponadto mają najładniejszu stuff kobiecy :D wśród okolicznych dealerów samochodów. Ale zaznaczam - to jest moje osobiste zdanie, jako klienta Grafixu.

Posted
Pytanie w ankiecie jest tendencyjne. Jeśli mieszkam w okolicach Białegostoku, to po cholerę mam jeździć do np. ASO w Warszawie?

Wcale nie jest tendencyjne. Ja tam mieszkam w Warszawie a jeżdżę do Białegostoku ;-) Więc jednak można znaleźć jakieś powody...

Posted
Ankieta jest z gruntu rzeczy anonimowa i pozytywna (w sensie kolekcjonujemy głosy pozytywne). Możnaby pokusić się o analogiczną pt. "Serwis, który najbardziej mi podpadł", ale to ma chyba mały sens, bo mogłoby przybrać formę nieuzasadnionych odwetów typu "Serwis B dostaje mój głos, bo kiedyś nie odebrali mojego telefonu przed upływem 3 sygnału".

jasne, jasne: Dyrekcja poszczuje Flippera najnowszym modelem kurtki i od razu będzie miała na biurku wydruk kto na co głosował :twisted::twisted::twisted:

Posted

Nie ma takiej opcji. Ankieta jest anonimowa.... ale Bartlomieju ze swoim oddaniem glosu to poszedles na maxa po bandzie hahaha.gif heheheh

Ankieta troche moze miec wiecej z zycia kiedy kazdy Forumowicz, ktory odwiedza lub ma jakies inne doswiadczenia z danym serwisem kliknal na TAK TEN SERWIS JEST OK i zrobimy ranking PLUSY / MINUSY ... problem w tym, ze to nie mogloby byc anonimowe.... bo jak anonimowe glosy uzac, za miarodajne ?

... a potem beda gorace krzesla diabelek.gif

Posted

ja też w jednym serwisowałem i nie ma go na liście :? znaczy się chyba jest nieautoryzowany. ten serwis. albo może i jest autoryzowany. ale ja im nawet zepsutego wibratora nie dam więcej do naprawy. na miotłach im latać a nie subaru naprawiać!. :evil:

Posted

Ano właśnie...

Ciekawe ile aut spośród tych (na razie 14) co jeżdzą do nieautoryzowanych jest jeszcze na gwarancji, ew. "prawie nowych"...

• 2 weeks later...
Posted

Tata od początku serwisuje swoje Subaru w Krakowie mimo, że to ponad 200 kilometrów. Mama swoim (obecnie moim) jeździła bliżej, bo do Łodzi. Ja ostatnio również byłem w Łodzi i nie narzekam na wizytę tam. Moje auto ma ponad 100 tysięcy, taty kilkanaście i nikt na obsługę w serwisach nie narzeka. Proponuję poodwiedzać inne serwisy, np. Renault, Fiat, a nawet niektóre droższych marek i po takich doświadczeniach wizyta w sewisie Subaru wydaje mi się, że będzie oceniona wyżej. ;-)

PS. Czytając niektóre wypowiedzi dochodzę do wniosku, że z obsugą swojego auta trafiłem całkiem nieźle. ;-)

Posted

Nawiązując do przedmówcy Co do serwisów innych marek to polecam serwis Mercedesa - to dopiero przeżycie - takiej hały i olewania klienta nie widziałem w żadnej innej sieci (a niby takie luksusowe auta).

Odnośnie FIATA poza tym że sam samochód to badziewie - to trzeba przyznać że sewis (dot. W-wa Carsevice) jest naprawdę na poziomie.

Co do SUBARU to zobaczymy za ok. 3 tyg - bo włąśnie zbliża mi się przegląd w FORESTERZe.

Posted

Jeśli chodzi o Mercedesa, to nie miałem "przyjemności" bywać w serwisie, bo przygoda skończyła się na salonie. Byłem z tatą 4 lata temu w takowym salonie, aby obejrzeć CLK. Pan kategorycznie odmówił jazdy próbnej jakimkolwiek Mercedesem i nie wiedział kiedy w ogóle będzie można taką odbyć, a parametry auta czytał z katalogu. ;-) W ten sposób trafiliśmy do Subaru na jazdę GT kombi. :-)

Co do serwisów innych marek bardzo podobało mi się w Hondzie. Profesjonalnie i bez kombinacji.

• 3 weeks later...
Posted

Panowie z Poznania i okolic, powiedzcie mi prosze czy znacie kogos w tym miescie (lub okolicach) kto ma doswiadczenie z Subarakami (zarowno starszymi jak i nowszymi, szczegolnie turbo)... nie liczac Kocaru oczywiscie.

• 2 weeks later...
Posted
nie ma jak krakowski serwis :D

A ja tak przekornie zapytam. Bazujesz na swoim doświadczeniu? Czy może lokalna solidarność?

Posted

doswiadczenie to moja glowna mysl przewodnia. pozatym krakow najblizej. a zabardzo czasu nie mam na jezdzenie po polsce.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...