Fido__ Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 Niestety, środki jakie mamy są ograniczone, więc można oddać głos tylko na najbardziej ulubiony serwis... Zastanawiałem się czy dopisać jakieś nieautoryzowane. Jeśli uważacie, że jest sens - mogę to zrobić. Mogą z tego wyjść całkiem ciekawe wyniki o ile będziemy głosować na serwis, z którego jesteśmy zadowoleni.
bartek@klubsubaru.pl Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 my preferujemy serwis Auto-Geo-Test w Gdyni, w którym stoi Forester ze skrzynią biegów popsutą przez serwisantów z P.H.U. Zdanowicz. "nasza" stacja jest autoryzowaną stacją obsługi, ale zajmuje się tylko przeglądami pogwarancyjnymi Subaru i Suzuki. pozdrawiam p.s. ta ankieta jest bardzo tendencyjna: no, kto spróbuje napisać cokolwiek dwuznacznego o serwisie SIP wiedząc, że Dyrekcja czytuje to forum?
Bart Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 Moim zdaniem ciężko wypowiadać się o serwisach w których defakto nie serwisujecie. Ciężko powiedzieć że ten jest beee a ten miodzio, bo tak naprawde kto z was serwisował swojego subaraka we wszystkich :?: Nie mówie o pojedynczej wizycie ale o bywaniu przynajmniej przez pewien okres. Do każdego serwisu można mieć jakieś zastrzeżenia, ale można tez się zastanowić czy aby napewno nie ma lepszych :?: A jest też taka opcja że serwisujecie w najlepszym ASO i macie jakieś zastrzeżenia. Zawsze może być gorzej, można mieć też pecha jak trafi się na osobe niewykwalifikowaną a uczącą się. Na szczęście Subaraki należą do samochodów niepsujących się, więc aż tak wielkich problemów nie powinno być :wink: Był okres, że ja też chciałem zmienic serwis. Postanowiłem jeździć gdzie indziej ale czy mam pewność że zostane obsłużony tak jak tego oczekuje :?: Jeśli chodzi o ASO to uważam że nie można mówić o konkretnych. Natomiast można mówić o konkretnych mechanikach, którym powierzyłbym moje auto oraz tym którym niestety nie. Mam na względzie zarówno mechaników w ASO jak i tych, którzy zajmują się pogwarancyjnie samochodem.
Fido__ Posted November 25, 2004 Author Posted November 25, 2004 Zamierzenie było takie, aby ranking miał charakter pozytywny, tj oddajesz głos na serwis, z którym masz dobre doświadczenia. Nie jest wymagana znajomość innych bo zwyczajnie można oddać tylko jeden głos. Z tego powstanie nam jakaś mapa pozytywna. Tj, jeśli serwis ma 20 pozytywnych głosów, to szansa na wpadkę gdy go odwiedzimy jest przynajmniej teoretycznie mniejsza niż w wypadku serwisu, który nie ma ani jednego głosu...
wielkopolanin Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 Jest tez szansa, ze salon nie dostanie zadnego punktu, bo akurat nie ma nikogo na forum z tej czesci Polski. Ale ogolnie idea sluszna i ciekawe jakie beda wyniki ankiety :?:
Bart Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 Na serwis z którym masz dobre doświadczenia :?: To tak zapytam do ilu jeździsz :roll:
Fido__ Posted November 25, 2004 Author Posted November 25, 2004 Na serwis z którym masz dobre doświadczenia :?: To tak zapytam do ilu jeździsz :roll: Jeżdżę do serwisu A. Ale mam złe doświadczenia z serwisu B. Jesli więc jestem zadowolony z serwisu A, to on dostaje punkt. Nie za bardzo rozumiem co w tym dziwnego lub niezrozumiałego.
Fido__ Posted November 26, 2004 Author Posted November 26, 2004 p.s. ta ankieta jest bardzo tendencyjna: no, kto spróbuje napisać cokolwiek dwuznacznego o serwisie SIP wiedząc, że Dyrekcja czytuje to forum? Ankieta jest z gruntu rzeczy anonimowa i pozytywna (w sensie kolekcjonujemy głosy pozytywne). Możnaby pokusić się o analogiczną pt. "Serwis, który najbardziej mi podpadł", ale to ma chyba mały sens, bo mogłoby przybrać formę nieuzasadnionych odwetów typu "Serwis B dostaje mój głos, bo kiedyś nie odebrali mojego telefonu przed upływem 3 sygnału".
Intakwrx Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Lepiej sformułować pytanie ! np. O którym serwisie słyszałeś ze jest dobry.
Azrael Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Ja słyszałem dobre opinie o Zdanowiczu w Gdańsku.
WRXraider Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Pytanie w ankiecie jest tendencyjne. Jeśli mieszkam w okolicach Białegostoku, to po cholerę mam jeździć do np. ASO w Warszawie? Nie wiem jak wygląda obsługa poza Białymstokiem, bo tam nigdy nie byłem. Mogę jedynie oceniać tutejszy serwis, który zresztą bardzo sobie chwalę, a że jest nas tu "mało" , to Grafix może wypaść nieco blado w tej "pseudo" ankiecie. Zresztą co tu dużo pisać, powiem swoje zdanie: na ludziach z Grafixu można po prostu polegać. W potrzebie wyciągnęli do mnie pomocną dłoń (za co im jestem bardzo wdzięczny) i nigdy nie zbyli mnie słowem w stylu "No nie wiem, ale może kolega coś powie na ten temat" (czytaj: "Odpierdziel się pan bo i tak tu nic nie kupisz, czyli nie dasz zarobic"). Podziwiam ich bezinteresownoś w sprawach serwisowych (dokonałem dwóch przeglądów auta praktycznie za free) i naprawdę bardzo ludzkie podejście do człowieka, nie będącego nawet ich potencjalnym klientem. Ponadto mają najładniejszu stuff kobiecy wśród okolicznych dealerów samochodów. Ale zaznaczam - to jest moje osobiste zdanie, jako klienta Grafixu.
Fido__ Posted November 26, 2004 Author Posted November 26, 2004 Pytanie w ankiecie jest tendencyjne. Jeśli mieszkam w okolicach Białegostoku, to po cholerę mam jeździć do np. ASO w Warszawie? Wcale nie jest tendencyjne. Ja tam mieszkam w Warszawie a jeżdżę do Białegostoku ;-) Więc jednak można znaleźć jakieś powody...
bartek@klubsubaru.pl Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Ankieta jest z gruntu rzeczy anonimowa i pozytywna (w sensie kolekcjonujemy głosy pozytywne). Możnaby pokusić się o analogiczną pt. "Serwis, który najbardziej mi podpadł", ale to ma chyba mały sens, bo mogłoby przybrać formę nieuzasadnionych odwetów typu "Serwis B dostaje mój głos, bo kiedyś nie odebrali mojego telefonu przed upływem 3 sygnału". jasne, jasne: Dyrekcja poszczuje Flippera najnowszym modelem kurtki i od razu będzie miała na biurku wydruk kto na co głosował
Flipper Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Nie ma takiej opcji. Ankieta jest anonimowa.... ale Bartlomieju ze swoim oddaniem glosu to poszedles na maxa po bandzie heheheh Ankieta troche moze miec wiecej z zycia kiedy kazdy Forumowicz, ktory odwiedza lub ma jakies inne doswiadczenia z danym serwisem kliknal na TAK TEN SERWIS JEST OK i zrobimy ranking PLUSY / MINUSY ... problem w tym, ze to nie mogloby byc anonimowe.... bo jak anonimowe glosy uzac, za miarodajne ? ... a potem beda gorace krzesla
bartek@klubsubaru.pl Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 ale Bartlomieju ze swoim oddaniem glosu to poszedles na maxa po bandzie heheheh no i widzisz co to jeżdzenie poślizgami robi z człowieka
wrx33 Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Nie mogę zaznaczyć żadnego. Serwisowałem tylko we Wrocławiu i nie mogę powiedzieć nic dobrego o tym serwisie.
yufuyf Posted December 2, 2004 Posted December 2, 2004 ja też w jednym serwisowałem i nie ma go na liście :? znaczy się chyba jest nieautoryzowany. ten serwis. albo może i jest autoryzowany. ale ja im nawet zepsutego wibratora nie dam więcej do naprawy. na miotłach im latać a nie subaru naprawiać!.
BBartek Posted December 2, 2004 Posted December 2, 2004 Ano właśnie... Ciekawe ile aut spośród tych (na razie 14) co jeżdzą do nieautoryzowanych jest jeszcze na gwarancji, ew. "prawie nowych"...
Jakublad Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Tata od początku serwisuje swoje Subaru w Krakowie mimo, że to ponad 200 kilometrów. Mama swoim (obecnie moim) jeździła bliżej, bo do Łodzi. Ja ostatnio również byłem w Łodzi i nie narzekam na wizytę tam. Moje auto ma ponad 100 tysięcy, taty kilkanaście i nikt na obsługę w serwisach nie narzeka. Proponuję poodwiedzać inne serwisy, np. Renault, Fiat, a nawet niektóre droższych marek i po takich doświadczeniach wizyta w sewisie Subaru wydaje mi się, że będzie oceniona wyżej. ;-) PS. Czytając niektóre wypowiedzi dochodzę do wniosku, że z obsugą swojego auta trafiłem całkiem nieźle. ;-)
Boryz Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Nawiązując do przedmówcy Co do serwisów innych marek to polecam serwis Mercedesa - to dopiero przeżycie - takiej hały i olewania klienta nie widziałem w żadnej innej sieci (a niby takie luksusowe auta). Odnośnie FIATA poza tym że sam samochód to badziewie - to trzeba przyznać że sewis (dot. W-wa Carsevice) jest naprawdę na poziomie. Co do SUBARU to zobaczymy za ok. 3 tyg - bo włąśnie zbliża mi się przegląd w FORESTERZe.
Jakublad Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Jeśli chodzi o Mercedesa, to nie miałem "przyjemności" bywać w serwisie, bo przygoda skończyła się na salonie. Byłem z tatą 4 lata temu w takowym salonie, aby obejrzeć CLK. Pan kategorycznie odmówił jazdy próbnej jakimkolwiek Mercedesem i nie wiedział kiedy w ogóle będzie można taką odbyć, a parametry auta czytał z katalogu. ;-) W ten sposób trafiliśmy do Subaru na jazdę GT kombi. :-) Co do serwisów innych marek bardzo podobało mi się w Hondzie. Profesjonalnie i bez kombinacji.
Scooby Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Panowie z Poznania i okolic, powiedzcie mi prosze czy znacie kogos w tym miescie (lub okolicach) kto ma doswiadczenie z Subarakami (zarowno starszymi jak i nowszymi, szczegolnie turbo)... nie liczac Kocaru oczywiscie.
Fido__ Posted January 15, 2005 Author Posted January 15, 2005 nie ma jak krakowski serwis A ja tak przekornie zapytam. Bazujesz na swoim doświadczeniu? Czy może lokalna solidarność?
kosiu Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 doswiadczenie to moja glowna mysl przewodnia. pozatym krakow najblizej. a zabardzo czasu nie mam na jezdzenie po polsce.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.