aflinta Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Witam, może by strona SIP jak i forum dały się łatwo lokalizować w zakładkch dobrym pomysłem będzie dodanie favikonki?
Przemeq Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Nie ma... To nie takie proste skompresowac logo Subaru do obrazka o rozmiarach 16x16 pikseli
Flipper Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Jest..... tyle, ze na stronie glownej oraz na Forum - rowniez na stronie glownej. Przegladarka identyfikuje ikone przez katalog - znaczy ikona musi byc w tym samym katalogu w ktorym jest plik, ktory dodajemy. Taka specyfikacje znam z HTML'a 3.0 i jezeli cos w temacie sie zmienilo to prosze o info - chetnie to dodam.
Przemeq Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Taka specyfikacje znam z HTML'a 3.0 i jezeli cos w temacie sie zmienilo to prosze o info - chetnie to dodam. Nie, nic sie nie zmienilo. Przy okazji sprawdzilem - favicon dziala. Pojawia sie znana wszystkim fanom marki zlota gwiazdka
Fido__ Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 A możecie powiedzieć nam - zwykłym zjadaczom z czym to się je i na co zwracać uwagę? Bo jeśli o mnie chodzi, to nic nie zrozumiełem...
Przemeq Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 A możecie powiedzieć nam - zwykłym zjadaczom z czym to się je i na co zwracać uwagę? Bo jeśli o mnie chodzi, to nic nie zrozumiełem... Chodzi o to, ze jak bedziesz chcial zapamietac adres forum w tzw. "Ulubionych" (tak jakbys go juz nie pamietal ) w przegladarce (kombinacja klawiszy CTRL+D), to potem wyswietlajac liste ulubionych adresow zobaczysz zamiast standardowej ikonki (biala kartka a na niej logo MS Internet Explorera), specjalna ikonke - w tym przypadku zlota gwiazdke Subaru.
Fido__ Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 A możecie powiedzieć nam - zwykłym zjadaczom z czym to się je i na co zwracać uwagę? Bo jeśli o mnie chodzi, to nic nie zrozumiełem... Chodzi o to, ze jak bedziesz chcial zapamietac adres forum w tzw. "Ulubionych" (tak jakbys go juz nie pamietal ) w przegladarce (kombinacja klawiszy CTRL+D), to potem wyswietlajac liste ulubionych adresow zobaczysz zamiast standardowej ikonki (biala kartka a na niej logo MS Internet Explorera), specjalna ikonke - w tym przypadku zlota gwiazdke Subaru. Aaaaa... już rozumiem... dzięki... ja staram się nie uzywać produktów małomiękkiego, więc nawet nie wiem co to MS Internet Explorer... a w Mozilli nie widać żadnej gwiazdki
Przemeq Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Aaaaa... już rozumiem... dzięki... ja staram się nie uzywać produktów małomiękkiego, więc nawet nie wiem co to MS Internet Explorer... a w Mozilli nie widać żadnej gwiazdki Po pierwsze: tak, dziala to tylko w malomiekkim szperaczu internetowym :wink: . Po drugie: slusznie . Ja korzystam z korporacyjnego komputera i nie mam wyboru... :?
aflinta Posted November 24, 2004 Author Posted November 24, 2004 Po pierwsze: tak, dziala to tylko w malomiekkim szperaczu internetowym :wink: . Po drugie: slusznie . Ja korzystam z korporacyjnego komputera i nie mam wyboru... :? Działa to również w Mozilli (i wszystkim co na niej bazuje - firefox, epiphany, galeon) jak i najnowszej Operze. http://dzp.ntt.com.pl/~aflinta/zrzutekranu-1.jpg A gwaizdkę widać na lewo do adresu (w pasku adresu). A firefoxa można chyba sobie nawet lokalnie zainstalować na korporacyjnej maszynie, no chyba, że kierownictwo ma ograniczenia natury mentalnej.
Polini Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 Ja latam na Firefoxie (naprawdę polecam, to nie takie Kał co IE) i widać ikonkę na każdej stronie forum. Ładniutka!
aflinta Posted April 11, 2005 Author Posted April 11, 2005 No i chyba po przenosinach wcięło favikonki czy mi się tylko wydaje?
Flipper Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 trzeba dodac jeszcze raz do ulubionych chyba.... ikonka jest przy dodawaniu strony kopiowana na dysk... :roll:
landm Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 U mnie nie ma ulubionych (Mozilla) a favikonki na innych stronacg są widoczne od razu na pasku adresu bez żadnych sztuczek.
aflinta Posted April 14, 2005 Author Posted April 14, 2005 U mnie nie ma ulubionych (Mozilla) a favikonki na innych stronacg są widoczne od razu na pasku adresu bez żadnych sztuczek. Wymuś przeładowanie strony, wyczyść cache. U mnie działa (przynajmniej na firefoxie).
aflinta Posted November 27, 2005 Author Posted November 27, 2005 Wracam do tematu, bo faviconka zniknęła jak się wchodzi na forum przez adres: forum.subaru.pl, w otwieranych zakładakch z konkretnymi formai jest OK, ale na głównej stronie zjadło.
KWIATEK Posted December 31, 2005 Posted December 31, 2005 Wow u mnie też się pojawiła Gwiazdeczka-wyróżnia się.
WRC fan Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Chciałem zauważyć, że stary favicon, czyli żółta gwiazdka nie bardzo pasuje do obecnego layoutu forum i również nie ma pokrycia z obecnym znaczkiem Subaru :wink:
Wojtek K Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 U mnie favicon od niedawna wogole nie pojawia sie na pasku (przed remontem juz tak bylo). Uzywam Forefoxa na Linuxie.
Flipper Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Chciałem zauważyć, że stary favicon, czyli żółta gwiazdka nie bardzo pasuje do obecnego layoutu forum i również nie ma pokrycia z obecnym znaczkiem Subaru :wink: Niby tak, ale jakoś mam sentyment do niego - powstał taaaak dawno Swoją drogą - czy jest zgodny czy nie z nowymi standardami... myślę, że jest... jeszcze przez parę lat stary logtyp jest ważny Inaczej mówiąc - nie zmienię go chociażbyś mnie przypiekał na wolnym ogniu... no chyba, że znasz inne argumenty... to pomyślimy ;-) U mnie favicon od niedawna wogole nie pojawia sie na pasku (przed remontem juz tak bylo). Uzywam Forefoxa na Linuxie. Nie mam pomysłu... musiałbym poczytać o so chozi, chyba że ktoś wie jak to działa na Linuxie (bo nawet nie wiem czy kiedyś działało).
WRC fan Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Inaczej mówiąc - nie zmienię go chociażbyś mnie przypiekał na wolnym ogniu... To zbieram już chrust ;-)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.