Polini Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 Wczoraj ukazał się "Motor" z "testem" SI SE Kuzaja. Ładne auto. Dywagacje na temat urody auta, spojlerów i siatek są nie na miejscu. kuriozalny spojler jest to auto o urodzie wysoce dyskusyjnej, dodatkowo oblepione komicznymi spoilerami oraz siatkami i postawione na ogromnych, uwaga, złotych (!) felgach. Wnętrze po pierwsze jest ciasne, po drugie tandetnie wykończone z tanimi plastikami i smutną jak kondukt w deszczowy dzień, czarną tapicerką. zużycie paliwa* 8.2/4.4/5.8 8) To jest najlepsze. Chyba pozjadali jedynki. BTW: Co oznacza "STT" na przednim błotniku, zamiast STi? I dlaczego?
wielkopolanin Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 http://www.sttracing.com/ :arrow: czyli jak polaczyc zamilowanie do dwoch marek z praca :wink: A co do Kuzajowego SE to widzialem go juz w AutoSukcesie, AMiS i chyba gdzies jeszcze..... Oczywiscie po drugiej stronie barykady stawiali Evo8 - raz za kierownica Lubiak, raz Bebenek, a Kuzaj zawsze twardo w swoim Solbergu. No i kazdy swoje chwalil.
colirzadzi Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 Wczoraj ukazał się "Motor" z "testem" SI SE Kuzaja. Ładne auto. Dywagacje na temat urody auta, spojlerów i siatek są nie na miejscu. kuriozalny spojler jest to auto o urodzie wysoce dyskusyjnej, dodatkowo oblepione komicznymi spoilerami oraz siatkami i postawione na ogromnych, uwaga, złotych (!) felgach. Wnętrze po pierwsze jest ciasne, po drugie tandetnie wykończone z tanimi plastikami i smutną jak kondukt w deszczowy dzień, czarną tapicerką. zużycie paliwa* 8.2/4.4/5.8 8) To jest najlepsze. Chyba pozjadali jedynki. BTW: Co oznacza "STT" na przednim błotniku, zamiast STi? I dlaczego? niezle bzdury potrafia niektore redakcyjne oszolomy napisac
Aries Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 Motor wyglada mi sie na w miare obiektywne czasopismo i rzetelne. A tutaj taki paszet. Wyglad zawsze mozna oceniac subiektywna.
gr1zly Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 To jest chyba jakas porazka a ten co pisal ten artykul to chyba specjalizuje sie w testowaniu aut pokroju fiat multipla malo pali i ma przestronne wnetrze. Proponuje zeby wiecej ten dziennikarz nie pisal artykolow o sportowych autach porazka!!
michal Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 A ja sie z Wami nie zgodze. Tekst w miare fajny i obiektywny. Nie wyrywajcie kawalkow z niego tylko przytoczcie caly.
Polini Posted November 23, 2004 Author Posted November 23, 2004 A to już trzeba zainwestować 1,20 PLN, bo nie chce mi się pisac. Mi osobiście średnio sie podobał. Np. tapicerka. Nie wiem czy jest do wyboru, ale niebieska w STi nie jest taka ponura. To sprawa Kuziego, co chce mieć. Niedwano była GX vs. Lanc Sport. Oczywiście wygrał Lanc, bo reklama chyba była kilka stron dalej. :wink: Ale o tym to juz najlepiej pisała Dyrekcja.
ComeToDaddy Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 takich bledow w art. mozna sie spodziewac, przeciez na czyms musza oszczedzac Natomiast to co sie wyprawia w auto moto i wymioto jest poprostu powalajace, w numerze z zeszlego tygodnia w listach redaktor jakis, w odpowiedzi na zarzut o stwierdzenie ze Hyundai santafe nie ma stalego napedu na 4 kola, udowadnial ze w istocie tak jest, poniewaz ma centralny dyferencjal z blokada wiskotyczna a wiec nie jest to samochod ze stalym napedem na 4 kola :shock: BTW jaki centralny dyfer ma Impreza SE :?:
michal Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 Np. tapicerka. Nie wiem czy jest do wyboru, ale niebieska w STi nie jest taka ponura. To sprawa Kuziego, co chce mieć. W STi SE jest czarno-szara. Nie ma wyboru. Niedwano była GX vs. Lanc Sport. Oczywiście wygrał Lanc, bo reklama chyba była kilka stron dalej. :wink: Ale o tym to juz najlepiej pisała Dyrekcja. Ten material to faktycznie przegiecie bylo.
Polini Posted November 23, 2004 Author Posted November 23, 2004 I to jakie. :shock: Szkoda, że wtedy nie było RS'a. Może by zmiekli.
Jakublad Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Subaru jakie jest, każdy widzi i wie. Motor natomiast, nie jest zbyt sensowną gazetą - oczywiście moim zdaniem. ;-) Wiele razy można było bzdury wyczytać, a testy są często bez polotu. Chociaż z drugiej strony zwrócę honor, bo ostatnio jest dużo lepiej, niż jeszcze np. rok temu, a to cieszy. :-) Z tym zużyciem paliwa to się pomylili i przepisali je z testu Kia Cerato CRDi.
Daro WRX Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Wczoraj ukazał się "Motor" z "testem" SI SE Kuzaja. Ładne auto. Dywagacje na temat urody auta, spojlerów i siatek są nie na miejscu. kuriozalny spojler jest to auto o urodzie wysoce dyskusyjnej, dodatkowo oblepione komicznymi spoilerami oraz siatkami i postawione na ogromnych, uwaga, złotych (!) felgach. Wnętrze po pierwsze jest ciasne, po drugie tandetnie wykończone z tanimi plastikami i smutną jak kondukt w deszczowy dzień, czarną tapicerką. zużycie paliwa* 8.2/4.4/5.8 8) To jest najlepsze. Chyba pozjadali jedynki. BTW: Co oznacza "STT" na przednim błotniku, zamiast STi? I dlaczego? moze to reklama SUBARU???? jak ktos to przeczyta to kupi bo swietne w terenie i malo pali
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted November 24, 2004 Ojciec Założyciel Posted November 24, 2004 Przeczytałem. I tym razem wcale nie podzielam aż tak negatywnych opinii. Dziennikarz zawsze ma prawo wyrażać subiektywne opinie na temat stylizacj i innych tego typu elementów. Można dyskutowć, czy określenie materiały niskiej jakości jest istotnie słuszne. Faktycznie bowiem ocena jakości to nie taka łatwa sprawa. Mamy do czynienia z faktyczną jakością materiału, jakością optyczną, jakością haptyczną , jakością w zakresie wytrzymałości oraz jakością montażu. W większości przypadków dziennikarze kierują się wyłącznie stylistyką i ew. haptyką. Natomiast ogólne odczucia z testu, a raczej tego co określamy jako "wrażenia z jazdy", bo rzecież żadnych pomiarów nie wykonywano sa jak najbardziej pozytywne. Myślę, że dziennikarz bardzo trafnie uchwycił "o co tu chodzi". A przerysowując nieco kontrasty dodał tekstowi swoistego "pieprzu". I sprawił,że całość czyta się lekko i przyjemnie (nawet jeżeli z pewnymi subiektywnymi określeniami nie bardzo mogę się zgodzić :wink: ) - a o to przecież też jak najbardziej chodzi. Pozdrowienia
Polini Posted November 24, 2004 Author Posted November 24, 2004 Hmmm... Podobały mi się wzmianki o emocjach i uzaleznieniu. Moim zdaniem trudno nazwać ten artykuł testem, bo chyba test mówi troche więcej o wytrzymałości, eksploatacji, pomiary i te sprawy... A tu, hmm... taki opis, lub własnie wrazenia z jazdy. 8) Dajcie mi taką Imprezę na tydzień, moze byc "zwykły" WRX a zrobie taki art, że mmm... cód miód. :wink:
nemo Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Na stronie da sie zauważyć tekst "Niebieski narkotyk" co świadczy ze jednak zamiary nie były takie całkiem złe. A krytyka musi byc bo inaczej inni czytelnicy np. zwolwnnicy multiply mogli by powiedziec ze koleś był nieobiektywny.
wielkopolanin Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 np. zwolwnnicy multiply W ramach ciekawostki - przypomne cos, o czym juz kiedys pisalem. Znam Holendra, ktory po 3 latach uzytkowania calibry 2.0T 4x4 (mial ja od nowosci), 4 latach za kierownica SI GT kupil ..........FIATA MULTIPLE. To nie zart M-U-L-T-I-P-L-E !! Tlumaczy sie zalozona w miedzyczasie rodzina, ale szanowna komisja w skladzie mojej skromnej osoby uwaza te wyjasnienia i wszelkie ew.inne za bzdurne i irracjonalne. Nadzieja dla niego jest przesiadka z Multipli do WRX'a :wink:
ComeToDaddy Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Multipla fajne auto, nie wiem czemu tak ludzie psioczyli na jej wyglad.
Waldemar Biela Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 Znam Holendra, kupil .......... M-U-L-T-I-P-L-E !! Znam Francuza, zlapal HIV. Nieszczescie ma wiele twarzy. Mamusia
Waldemar Biela Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 Czy te oczy moga klamac? znaczy sie .........które?
Moniqa Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 Wielkopolanin ...jak ty mi jeszcze raz taki numer wywiniesz to spotka cie okrutna kara...przecież sie kawą zalałam, monitor i klawiature oplułam
wielkopolanin Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 spotka cie okrutna kara Gdzie mam sie zglosic celem odbycia kary? Bo jakby co.....ja chetnie :wink:
Moniqa Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 spotka cie okrutna kara Gdzie mam sie zglosic celem odbycia kary? Bo jakby co.....ja chetnie :wink: Kara z zasady przyjemna jest dla...karającego nie dla karanego po pierwsze trzeba monitor wyczyścić..i Mamusi pewnie też 8)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.