Jump to content

Impreza SE w "Motorze"...

Polini

Recommended Posts

Posted

Wczoraj ukazał się "Motor" z "testem" SI SE Kuzaja. :) Ładne auto. :P

Dywagacje na temat urody auta, spojlerów i siatek są nie na miejscu. :P

kuriozalny spojler

jest to auto o urodzie wysoce dyskusyjnej, dodatkowo oblepione komicznymi spoilerami oraz siatkami i postawione na ogromnych, uwaga, złotych (!) felgach. Wnętrze po pierwsze jest ciasne, po drugie tandetnie wykończone z tanimi plastikami i smutną jak kondukt w deszczowy dzień, czarną tapicerką.

zużycie paliwa* 8.2/4.4/5.8

:lol::lol::lol: 8) To jest najlepsze. Chyba pozjadali jedynki.

BTW: Co oznacza "STT" na przednim błotniku, zamiast STi? I dlaczego?

Posted

http://www.sttracing.com/ :arrow: czyli jak polaczyc zamilowanie do dwoch marek z praca :wink:

A co do Kuzajowego SE to widzialem go juz w AutoSukcesie, AMiS i chyba gdzies jeszcze..... Oczywiscie po drugiej stronie barykady stawiali Evo8 - raz za kierownica Lubiak, raz Bebenek, a Kuzaj zawsze twardo w swoim Solbergu. No i kazdy swoje chwalil.

Posted

kuriozalny spojler

jest to auto o urodzie wysoce dyskusyjnej, dodatkowo oblepione komicznymi spoilerami oraz siatkami i postawione na ogromnych, uwaga, złotych (!) felgach. Wnętrze po pierwsze jest ciasne, po drugie tandetnie wykończone z tanimi plastikami i smutną jak kondukt w deszczowy dzień, czarną tapicerką.

niezle bzdury potrafia niektore redakcyjne oszolomy napisac :twisted:

Posted

Motor wyglada mi sie na w miare obiektywne czasopismo i rzetelne.

A tutaj taki paszet.

Wyglad zawsze mozna oceniac subiektywna.

Posted

To jest chyba jakas porazka a ten co pisal ten artykul to chyba specjalizuje sie w testowaniu aut pokroju fiat multipla malo pali i ma przestronne wnetrze. Proponuje zeby wiecej ten dziennikarz nie pisal artykolow o sportowych autach porazka!!

Posted

A ja sie z Wami nie zgodze. Tekst w miare fajny i obiektywny. Nie wyrywajcie kawalkow z niego tylko przytoczcie caly.

Posted

A to już trzeba zainwestować 1,20 PLN, bo nie chce mi się pisac. Mi osobiście średnio sie podobał. Np. tapicerka. Nie wiem czy jest do wyboru, ale niebieska w STi nie jest taka ponura. To sprawa Kuziego, co chce mieć.

Niedwano była GX vs. Lanc Sport. Oczywiście wygrał Lanc, bo reklama chyba była kilka stron dalej. :wink: Ale o tym to juz najlepiej pisała Dyrekcja. :lol:

Posted

takich bledow w art. mozna sie spodziewac, przeciez na czyms musza oszczedzac ;) Natomiast to co sie wyprawia w auto moto i wymioto jest poprostu powalajace, w numerze z zeszlego tygodnia w listach redaktor jakis, w odpowiedzi na zarzut o stwierdzenie ze Hyundai santafe nie ma stalego napedu na 4 kola, udowadnial ze w istocie tak jest, poniewaz ma centralny dyferencjal z blokada wiskotyczna a wiec nie jest to samochod ze stalym napedem na 4 kola :shock: BTW jaki centralny dyfer ma Impreza SE :?:

Posted
Np. tapicerka. Nie wiem czy jest do wyboru, ale niebieska w STi nie jest taka ponura. To sprawa Kuziego, co chce mieć.

W STi SE jest czarno-szara. Nie ma wyboru.

Niedwano była GX vs. Lanc Sport. Oczywiście wygrał Lanc, bo reklama chyba była kilka stron dalej. :wink: Ale o tym to juz najlepiej pisała Dyrekcja. :lol:

Ten material to faktycznie przegiecie bylo.

Posted

Subaru jakie jest, każdy widzi i wie. Motor natomiast, nie jest zbyt sensowną gazetą - oczywiście moim zdaniem. ;-) Wiele razy można było bzdury wyczytać, a testy są często bez polotu. Chociaż z drugiej strony zwrócę honor, bo ostatnio jest dużo lepiej, niż jeszcze np. rok temu, a to cieszy. :-)

Z tym zużyciem paliwa to się pomylili i przepisali je z testu Kia Cerato CRDi. :lol:

Posted

kuriozalny spojler

moze to reklama SUBARU???? jak ktos to przeczyta to kupi bo swietne w terenie i malo pali :lol:

• Ojciec Założyciel
Posted

Przeczytałem. I tym razem wcale nie podzielam aż tak negatywnych opinii. Dziennikarz zawsze ma prawo wyrażać subiektywne opinie na temat stylizacj i innych tego typu elementów. Można dyskutowć, czy określenie materiały niskiej jakości jest istotnie słuszne.

Faktycznie bowiem ocena jakości to nie taka łatwa sprawa. Mamy do czynienia z faktyczną jakością materiału, jakością optyczną, jakością haptyczną , jakością w zakresie wytrzymałości oraz jakością montażu.

W większości przypadków dziennikarze kierują się wyłącznie stylistyką i ew. haptyką.

Natomiast ogólne odczucia z testu, a raczej tego co określamy jako "wrażenia z jazdy", bo rzecież żadnych pomiarów nie wykonywano sa jak najbardziej pozytywne. Myślę, że dziennikarz bardzo trafnie uchwycił "o co tu chodzi". A przerysowując nieco kontrasty dodał tekstowi swoistego "pieprzu". I sprawił,że całość czyta się lekko i przyjemnie (nawet jeżeli z pewnymi subiektywnymi określeniami nie bardzo mogę się zgodzić :wink: ) - a o to przecież też jak najbardziej chodzi.

Pozdrowienia

Posted

Hmmm... Podobały mi się wzmianki o emocjach i uzaleznieniu. :D:lol:

Moim zdaniem trudno nazwać ten artykuł testem, bo chyba test mówi troche więcej o wytrzymałości, eksploatacji, pomiary i te sprawy... A tu, hmm... taki opis, lub własnie wrazenia z jazdy. 8)

Dajcie mi taką Imprezę na tydzień, moze byc "zwykły" WRX a zrobie taki art, że mmm... cód miód. :wink: :P:twisted:

Posted

Na stronie da sie zauważyć tekst "Niebieski narkotyk" co świadczy ze jednak zamiary nie były takie całkiem złe. A krytyka musi byc bo inaczej inni czytelnicy np. zwolwnnicy multiply mogli by powiedziec ze koleś był nieobiektywny.

Posted
np. zwolwnnicy multiply

W ramach ciekawostki - przypomne cos, o czym juz kiedys pisalem. Znam Holendra, ktory po 3 latach uzytkowania calibry 2.0T 4x4 (mial ja od nowosci), 4 latach za kierownica SI GT kupil ..........FIATA MULTIPLE. To nie zart M-U-L-T-I-P-L-E !!

Tlumaczy sie zalozona w miedzyczasie rodzina, ale szanowna komisja w skladzie mojej skromnej osoby uwaza te wyjasnienia i wszelkie ew.inne za bzdurne i irracjonalne.

Nadzieja dla niego jest przesiadka z Multipli do WRX'a :wink:

Posted

Wielkopolanin ...jak ty mi jeszcze raz taki numer wywiniesz to spotka cie okrutna kara...przecież sie kawą zalałam, monitor i klawiature oplułam :evil:

Posted
spotka cie okrutna kara

Gdzie mam sie zglosic celem odbycia kary? Bo jakby co.....ja chetnie :wink:

Kara z zasady przyjemna jest dla...karającego nie dla karanego :twisted:

po pierwsze trzeba monitor wyczyścić..i Mamusi pewnie też 8)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...