Jump to content

Gdzie w Warszawie serwisować auto ?

Piskoor

Recommended Posts

Posted

Forester S-Turbo

za 4 tys km powinienem chyba zrobić przegląd po 115000 ale czytająć opinie o Dawoju i Koperze zastanawiam się gdzie najlepiej to robić.

Ponieważ auto jest już po gwarancji... nie jestem ograniczony do ASO

Wiem że są jacyś zapaleńcy przy Radzymińskiej ale czy ktoś moze mi coś polecić ?

P0zdrawiam

Posted

Widziałem na jednym WRX-ie na ramce od tablicy rejestracyjnej jakieś Subaru na ul. Wagonowej 5. tel. (22)8462752 Ale nie wiem czy to aktualne i co tam dokładnie jest...

• Ojciec Założyciel
Posted

Charakter Forum ma to do siebie, że - zgodnie z naturą człowieka - cześciej pojawiają się słowa krytyczne, niż pochwalne.

Uwzględniając ilość klientów obsługiwanych przez te firmy procent uwag negatywnych jest naprawdę bardzo niewielki. W końcu, jeżeli już coś się dzieje, to my najwcześniej będziemy o tym wiedzieli :twisted:

Za serwisem autoryzowanym przemawia jeszcze kilka rzeczy:

- najlepsze przygotowanie techniczne;

- bezpośredni kontakt z SIP-em na wypadek natrafienia na trudności;

- serwisom zależy na właściwej obsłudze klienta, choćby dlatego, że kiedyś może będzie też klientem na nowy samochód...

- niewłaściwa obsługa może doprowadzić do problemów z SIP-em :twisted:

Pozdrowienia

Posted
Forester S-Turbo

Wiem że są jacyś zapaleńcy przy Radzymińskiej ale czy ktoś moze mi coś polecić ?

taaaaa, bajeczna garage...ale to nie polecane na forach :wink:

Korni, Grzesiek z Jutrzenki, Czoper oraz kilku jeszcze co znają sie na SI, robili w sporcie przy rajdówkach .

Posted

Ja wiem że SIP zawsze będzie polecał ASO.

Nie jestem na nie..być może rzeczywiście tam jest najlepiej ...po prostu szukam porady..

Nie napawa optymizmem jednak fakt iż w zeszłym tygodniu dzwoniłem po raz pierwszy w życiu do ASO Dawoj aby zapytać o cenę i instalację tłumika Hayward&Scott.

Miły Pan powiedział że się zorientuje i następnego dnia oddzwoni....

...Następny dzień to był zeszły wtorek :(

pozdrawiam

• Ojciec Założyciel
Posted

No i to jest cenny sygnał - zaraz pójdzie mail do Dawoja :twisted:

Pozdrowienia

Guest Zalamany
Posted

Serwisowałem się na Bajecznej. Drut serwis. Zrobią źle i drogo i długo jeszcze, nie mają ani paragonów na części ani rachunków, mogą ci wsadzić do subarynki części ze złomowiska a powiedzieć że nówki. Mało tego - telefon odbierają na zasadzie przypadek.

Nie polecam choćbyś nie wiem jak warte (albo raczej niewarte) serwisowania auto miał. Nie daj się nabrać. Nawet staruch lepiej zaciągnąć tam gdzie zrobią. Tym bardziej że inni za ten sam kesz zrobią LEPIEJ!

I szkoda Subaru. Pan Mechanik z warsztatu marki warsztat mógłby więcej.

To mnie trochę zniechęca do subaru - drogie i rzadkie serwisy, mimo że takie wspaniałe auto.

/Zawiedziony.

Posted

No to witamy na Forum :)

Szkoda, ze w takim smutnym tonie zaczynamy... :wink:

Byl juz kilkakrotnie poruszany temat kosztow serwisowania Subaryn - nie jest tak zle a i dobry warsztat przy odrobinie dobrych checi mozna znalezc.

Pzdr

BB

Posted

Ja ze swojej strony dobrze rozumiem SIP. Polecają ASO, ale o pewnych niedociągnięciach mogą dowiedzieć się tylko od użytkowników. W ASO pracują tylko ludzie i mimo największych starań nawet wśród 10 profesjonalistów znajdzie się jeden, który zrobi wiele złego i popsuje dobre imię firmy.

Mimo wszystko ASO Subaru jest w porządku. Wcześniej miałem przyjemność bywać w ASO Hondy i również było dobrze. Poza tym z innymi ASO mam kiepskie doświadczenia.

Posted

no właśnie, gdzie w takim razie można zaciągnąć staruszka - ja mam Leona 89 rok i szukam dobrego serwisu dla starego Leona i w miarę chociaż niedrogo (bo jak zaplace za naprawe tyle co auto warte to dzięki)

Na bajecznej dwa razy bylem - raz jak mi poszla uszczelka pod glowica i ponoć głowica była spawana, planowana, etc - za całość zapłaciłem 1800 zł (ale - tak jak ktoś pisał - rachunku nie dostałem i pewnie nie otrzymam - może żaden "głowacki" wcale jej nie spawał, a oni wyciągnęli ze mnie 600 zł.) a teraz popychacze zaworów wymienione (wycenił na 1100 popychacze i robocizne) + olej nowy (180 olej) + naprawa alternatora (ile? nie wiem) = 1500 zł (ale znowu o rachunku pomarzyć).

Co gorsze - po ostatniej naprawie Leon klekocze dość głośno, prawie jak przed. Czuję że się męczy. Maja mi poprawić, ale boję się, że znowu będą chcieć kasę :(

Chętnie bym się gdzieś wybrał, żeby ktoś sprawdził, czy oni coś zrobili i co zrobili.

No i szukam porządnego serwisu - tak jak wyżej (nawet nie musi być serwis, sam chętnie wejdę pod auto i coś porobię, tylko aby mieć pomoc).

Posted

Szukałem a raczej próbowałem szukać bo wyszukiwarka na forum grrrrrrrrrr, lepiej nie mówić.

No to witamy na Forum :)

Byl juz kilkakrotnie poruszany temat kosztow serwisowania Subaryn - nie jest tak zle a i dobry warsztat przy odrobinie dobrych checi mozna znalezc.

Daj znać na GG albo mailem (albo na forum) gdzie.

• Ojciec Założyciel
Posted

Szanowni Państwo !

Rachunek za naprawę to podstawa !

Bez tego nie ma mowy o gwarancji na usługę. A gwarancję takową musi dawać każdy serwis (takie prawo !). Podobnie jak i gwarancję na części (jeżeli kupione w serwisie).

Pozdrowienia

Posted
Forester S-Turbo

.......... ale czy ktoś moze mi coś polecić ?

owszem, www.vtg.pl :D lub Szczepan z Piaseczna :!: tel. można zapewne dostać od marcin@klubsubaru.pl

Moje przygody z serwisami VW/Audi zakończyłem dość szybko bo tam klienci zwyczajnie są robieni w balona (w dodatku drogiego balona) i należy ograniczyć się (w razie pilnej potrzeby) do kupowania od nich niektórych części, wiem, wiem, tych aut jeździ tysiące, są popularne i zgodnie z polska tradycją należy klientów mieć w d.... bo i tak przyjdą po następne cztery kółka.

Z serwisem Subaru miałem jedno spotkanko i wyszło neutralnie z malutkim minusem. Chciałem wymienić wkład lusterka od strony kierowcy (amerykańce wymyślili bowiem, że u nich lewe będzie "wąskokątne" z realną odległością a prawe takie jak w wersji europejskiej - szerokokątne oddalające). Zakupiłem wkład w salonie (obsługa badzo ok) i pojechałem wymienić do serwisu po kilku dniach. Hmmm, jakby to powiedzieć, pan serwisant powiedział na początku, że tego się nie da zrobić :shock: a następnie, że można tylko trzeba rozbić stary wkład, żeby założyć nowy a i tak nie wiadomo czy się uda :shock: . Wielki plus dla niego bo dał mi namiar na szklarza któremu wymiana zajęła 5 minut i niczego nie musiał tłuc. Wiem, że to nic takiego, tylko lusterko ale powiem szczerze, wrażenie jest takie żeby z czymś poważniejszym trzymać się od serwisu z daleka albo po prostu ja mam pecha :D

Posted
No i to jest cenny sygnał - zaraz pójdzie mail do Dawoja :twisted:

I tak zawsze będzie szedł mail jak zgłosimy do Padre ze coś nawywijali ASOwcy?

• Ojciec Założyciel
Posted

Generalnie tak to funkcjonuje.

Oczywiście, jeżeli zarzut będzie z definicji nonsensowny (np. ostatnio słyszałem o człowieku, który po zamontowaniu w samochodzie gazu miał zastrzeżenia, że ma nierówne wolne obroty .... na gazie :twisted: ) to monit nie będzie miał sensu.

Nie należy tez Forum traktowac jako remedium na wszystko.

Z mojego doświadczenia wynika, że zdecydowaną większość problemów da się załatwić poprzez kontakt bezpośredni.

Ale, gdy coś wypadnie : j.w. :wink: (przypominam jednak, że nie zawsze śledzę tok dyskusji na Forum - oczywiście za wyjątkiem pytań zadawanych bezpośrednio na sąsiednim Forum)

Pozdrowienia

Posted

No i tu muszę rzeczywiście pochwalić sprownosć "monitoringu" Dyrekcji

Od wczoraj miałem już z Dawoja 3 telefony.

1.) nie ma H&S do Forestera rocznik 2001 :(

2.) będzie szukał

3.) Nie znalazł ale proponuje Supersprinta.

I Pan był naprawdę bardzo miły...

nawet się wstępnie na przegląd auta umówiłem

he he a odbieram go dopiero w piątek....

Posted

ogólnie trzeba przyznać, nie wnikając w jakość serwisu (wpadki zawsze mogą się zdażyć), że jakość obsługi klientów przez dealerów subaru jest znacznie wyższa niż przeciętna w Polandzie dla innych marek, ... to chyba przez te boksery :wink: :D

• 3 weeks later...
Posted

1.) nie ma H&S do Forestera rocznik 2001 :(

2.) będzie szukał

3.) Nie znalazł ale proponuje Supersprinta.

Jest to oczywiście bzdura :evil:

1) Wydechy H&S są dostępne do wszystkich roczników Forestera. Właśnie Dawoj złożył zamówienie na H&S do Forysia 2,5 XT.

2) Wystarczyło zadzwonić do SIP-u lub do nas bezpośrednio :roll:

Dodam tylko, że teraz już Dawoj wie i nie będzie opowiadał głupot klientom.

3) Nie znalazł lub nie chciał znaleźć, j.w.

pozdr!

Posted
ul. Rosoła 19 , tel. 4240095

A co mieści sie na Rosoła 19, i jaką ma historie w SUBARU bo sporo zwiedzałem alternatywnych zakładów , a o tym nie słyszałem?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...