PumaRST Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Witam serdecznie, mam taki problem w SI RX z 1999 roku. przy skręcie w prawo (najpierw delikatnym, później coraz bardziej) coś mi piszczy w którymś kole (najprawdopodobniej tylnim). Nie jest to rzecz ciągła ale bardzo często sie powtarza (a im dłuższa trasa tym sie nasila). Musi mieć to mieć jakiś związek z hamulcami bo jak wcisne hamulec nawet bardzo delikatnie to ucicha. Słysząłem że może to byc łożysko w tylnim kole ale dziś mechanik to rozebrał i nie stwierdził luzu na łozysku jaki i jakiegoś wycia. co prawda było podobno dużo syfu w bębnach wiec oczyścił i poskładał spowrotem. ale nadal piszczenie pozostało. Sprawa jest o tyle pilna że wziołem Łożysko na WZ i musze sie za nie rozliczyc lub je zwrócić. A nadal nie jestem pewny czy to jednak nie łożysko. Co to moze być?? Z góry dziekuje PumaRST PS: starałem sie znaleść podobny temat ale jakoś mi sie nie udało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart99 Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Sprawdź klocki hamulcowe i metalowe blaszki w prowadnicy klocka , u mnie właśnie one piszczały Link to comment Share on other sites More sharing options...
PumaRST Posted June 5, 2008 Author Share Posted June 5, 2008 ale z tyłu mam tylko bębny, no chyba ze mówisz o przodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart99 Posted June 6, 2008 Share Posted June 6, 2008 Tak, przód :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PumaRST Posted June 6, 2008 Author Share Posted June 6, 2008 dzieki juz ogarniety temat. Był bardzo prozajczny klocki sie skończyły Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted June 6, 2008 Share Posted June 6, 2008 SI RX ....... przy skręcie w prawo coś mi piszczy panie to bida piszczy kup turbo bida przestanie turbina zagluszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
PumaRST Posted June 7, 2008 Author Share Posted June 7, 2008 panie to bida piszczy kup turbo bida przestanie turbina zagluszy coś w tym jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted June 7, 2008 Share Posted June 7, 2008 adamusmax, żeby Ci zaraz pasek za off-top w "Technicznym" nie zapiszczał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted June 7, 2008 Share Posted June 7, 2008 adamusmax, żeby Ci zaraz pasek za off-top w "Technicznym" nie zapiszczał... za co niby - przeciez odpowiedzialem na pytanie najlepiej jak umialem :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts