MIKKI Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 Dawno nie widziałem tak beznadziejnego systemu mocowania bagażnika. Wersja kombi Imprezy WRX nie ma relingów, a tradycyjny bagażnik wydawał się ojcu za mało lanserski :wink: ,więc zamówił taki... mocowany w listwy dachowe. Niestety nie był to chyba udany zakup. Sposób zdjęcia listew pokazany w instrukcji nie jest doskonały. Nie dość, że jest kiepski, bo klipsy nie chcą się zsunąć, to jeszcze można nieźle porysować dach :roll: Może ktoś z was miał do czynienia z takim bagażnikiem i może opisać najłatwiejszy sposób jego montażu? Ja po połamaniu czterech klipsów poddałem się i skończyłem na montażu łączników z jednej strony. Jutro, może pojutrze, połamię pewnie resztę Póki co wysłałem ojca do ASO :roll: ( na razie w jednym nie wiedzieli zupełnie o co kaman? ) Najlepsze jest to, że ostateczne połączenie bagażnika z zaczepami dokręca się palcami w dość niewygodny sposób :shock: Producent jednak przewidział to, że nie wszyscy mają imadło w dłoni i ograniczył prędkość maksymalną podróżowania z tym bagażnikiem do 130km/h :roll: Na szczęście :wink: nie trzeba za każdym razem montować i demontować zaczepów, można z nimi jeździć przez cały czas :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek790 Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 MIKKI, czy ten bagażnik przypadkiem nie mocuje się podobnie jak relingi? jak tak to nie widze problemu.30min i wszystko zamocowane. Ale plastikowe zaczepy faktycznie mogą przejść w zapomnienie. Nie mniej jednak powoli, powoli a ocalisz wszystkie-które zostały :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIKKI Posted June 4, 2008 Author Share Posted June 4, 2008 MIKKI, czy ten bagażnik przypadkiem nie mocuje się podobnie jak relingi? ... Zdecydowanie nie. A z koncepcją: nieprosty demontaż listew, zamocowanie łącznika, montaż bagażnika, spotkałem się po raz pierwszy :roll: I nie jest to za szybki sposób :???: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intakwrx Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Mam taki sam, zaczepy założone na stałe. Poprzedni właściciel bagażnika nawet z foli nie rozpakował... po tym co napisałeś ja chyba tez go nawet nie rozpakuje ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIKKI Posted July 1, 2008 Author Share Posted July 1, 2008 Zapomniałem napisać... jakiś czas temu ojciec zauważył, że jeden z zaczepów się rusza. Poprosił mnie, żebym znów zdjął listwę i go dokręcił. Okazało się jednak, że się nie odkręcił, a połamał :shock: Najprawdopodobniej zaraz po montażu belek, bo sprawdzaliśmy czy wszystko pasuje (marnie pasowało i kiepsko się trzymało :roll: ). Podkreślam, że bagażnik nie był używany/obciążany. Teraz jest reklamowany. Sprzedawca powiedział, że muszą to „zbadać”. Kończąc temat... nie polecam tego produktu Subaru/Thule :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts