cząstek Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 Mam taki mały problem w sti 06. Można w nim ustawić określone obroty przy przekraczaniu których zostajemy powiadomieni sygnałem dźwiękowym i diodą na obrotomierzu, i tu mam problem gdyż dzisiaj zauważyłem, że nie ma sygnału dźwiękowego tylko zapala się dioda. Czy dźwięk można czymś włączyć i wyłączyć czy po prostu coś się sknociło ? Z góry dziękuję za pomoc :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 Dżwik się włacza, po ustawieniu obrotów i piknieciu mozesz ustawić off lub on. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cząstek Posted May 22, 2008 Author Share Posted May 22, 2008 Wielkie dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 Polecam instrukcję obsługi Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted May 23, 2008 Share Posted May 23, 2008 Polecam instrukcję obsługi instrukcje sa dla mieczakow - tak jak hamulce Link to comment Share on other sites More sharing options...
cząstek Posted May 23, 2008 Author Share Posted May 23, 2008 Niestety instrukcja jest po niemiecku, a ja w szkole nie dałem się zgermanizować :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted May 23, 2008 Share Posted May 23, 2008 cząstek, nigdy nie jest za późno na edukację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adaś Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 A ja chcę sygnał dźwiękowy jak obroty spadają powiedzmy poniżej 2 tys, albo 2.5 i żeby to nie dotyczyło jałowego. Da się coś takiego samemu zrobić albo gdzieś dokupić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Than_Junior Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 adam.str, ma jeszcze pikać sto lat w Twoje urodziny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adaś Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 ma wyć za każdym razem jak mój ojciec zarzyna silnik. Bo prośby i groźby nie skutkują :neutral: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raga Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 Ja bym tam lepiej zamontował taki mały układ i żeby krzyczał "JAAAZZZDAAAA!!!" powyżej 4.000 a powyżej 6.000 "DNOOOO DO ODCIĘĘĘCIAAA!!!' Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezo Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted May 25, 2008 Share Posted May 25, 2008 Ja chciałbym, żeby mi melodyjki grało :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cząstek Posted May 25, 2008 Author Share Posted May 25, 2008 No i oczywiście wibracja w fotelu Link to comment Share on other sites More sharing options...
foreks Posted May 25, 2008 Share Posted May 25, 2008 Azrael, u mnie rowniez da sie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 Można w nim ustawić określone obroty przy przekraczaniu których zostajemy powiadomieni sygnałem dźwiękowym i diodą na obrotomierzu, i tu mam problem gdyż dzisiaj zauważyłem, że nie ma sygnału dźwiękowego tylko zapala się dioda. Czy dźwięk można czymś włączyć i wyłączyć czy po prostu coś się sknociło ? Azrael, u mnie rowniez da sie? Nie wierzę :shock:. Ja to ustaliłem nawet nie zaglądając od instrukcji... :roll: PS Raga dostej pasek. To już kolejny wątek w technicznym, w którym jest off-top. Moja cierpliwość się skończyła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foreks Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 jak kupowalem, to uslyszalem, ze sie nie da, wiec nie probowalem ustawiac, ale na youtube roczniki 2005 wydaja sygnal, to sie pytam jeszcze raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 W każdym STI new age się da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foreks Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 probowalem, nie potrafie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 foreks, masz takie pokrętło między obrotomierzem a prędkościomierzem. Przekręcasz je lekko w prawo i puszczasz - pojawia się "on", albo "off". Jak przekręcisz w prawo i przytrzymasz, dodatkowo strzałka obrotomierza zacznie się ustawiać na żądanym poziomie obrotów, na którym ma się zapalić shift light - w prawo wyższe, w lewo niższe. :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
foreks Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 ja mam po lewej stronie, obok poziomu paliwa. i nie mam zadnego On/Off. ale jak ustawie max obroty i sygnalizacje dioda, jest sygnal, czyli na pewno da sie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 foreks, zmieniłem lekko opis - może teraz pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foreks Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 jak chcesz, to potrafisz :cool: thx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 A jednak pokręciłem - ten między obrotomierzem a prędkościomierzem to "trip", czyli ten "od tankowania do tankowania". Ten do shift light jest faktycznie po lewej. Ale zasada obsługi jest taka, jak napisałem :cool:. Dla pewności załączam rysunek poglądowy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
foreks Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 ale gdzie mi sie ma to On/Off pojawic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts