BaRy Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Witam wszystkich. Znalazłem się na tym forum, ponieważ pasjonuje mnie motoryzacja a Subaru od dawna było moim marzeniem, które niedawno udało mnie się zrealizować. Niedawno zakupiłem w Szwajcarii Impreze GT 2000r z przebiegiem 76 tys. km. Nie mogę się już doczekać jazdy moim nabytkiem, ale trochę to potrwa, ponieważ subarynka jest uderzona w tył. Niestety moje auto jeszcze na placu zostało okradzione z halogenów oraz migaczy w zderzakach i błotnikach. I tu moje pytania: Czy i gdzie są dostępne migacze, ale w kolorze białym? Czy zamiast oryginalnych okrągłych halogenów można założyć jakieś zamienniki? I co o tym sądzicie? Bo wiadomo okrągłe są charakterystyczne dla tego auta.
Bart Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Witam kolejnego zapaleńca. Jeśli chodzi o migacze to MTS takowe sprzedaje http://www.mtsrally.com.pl/subaraki/imp ... ashop.html obecnie sklep jest nieczynny więc albo poczekaj albo poprostu zadzwoń do nich. Co do halogenów to uważam że jeśli jakieś to tylko okrągłe, nie muszą być orginalne subaru, wydajem mi się że hella produkuje zamienniki a o niebo lepsze. Można dalekosiężne założyć no albo xenon, wybór należy do ciebie.
BaRy Posted November 18, 2004 Author Posted November 18, 2004 Oki dzęki za odpowiedź. Poczekam jak sklep bedzie czynny bo aż tak mi się nie pali. Myślałem też o zaślepkach na halogeny.
Krzysiek_WAWA Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 Czyżbyś kupił subaru z mocno rozwalonym tyłem, to które umieściłem w załączniku. Jak oglądałem to autko to miałem podejżenie rozwalenia podwozia auta bo udeżenie z tylu było dość potężne.
Bart Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 Myślałem też o zaślepkach na halogeny. Też takowe mają :roll:
BaRy Posted November 18, 2004 Author Posted November 18, 2004 Tak to jest to Subaru, które zanabyłem. Mój blacharz już je trochę rozmontował, aby zobaczyć, co i jak. Z uderzeniem jest tak. Ten tył dostał jakoś dziwnie, bo powyżej podłogi bagażnika, dzięki czemu siła uderzenia nie poszła po podłodze. Mocniej rozwalona jest lewa strona klapa, lampa, błotnik, pas i zderzak a prawy błotnik jest cały a także szyba. Przy tym tylnim prawym kołem musiał wpaść na coś niskiego i skrzywił amortyzator i taki wahacz, który idzie od progu wraz z progiem. Części blacharskie już wszystkie kupiłem a błotnik to nawet nowy oryginalny dostałem i czekam aż naprawa ruszy. W międzyczasie chłopaki mi ten wahacz podprostowali abym mógł zrobic małą rundkę (wjechałem do warsztatu) Oczywiście wszystko co wyjdzie w zawieszeniu kupuje nowe. Też takowe mają Wydawało mi się że gdzieś na zdjęciach widziałem.
Krzysiek_WAWA Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 Też się do niego przymierzałem, ale to udeżenie z tyłu mnie oderzuciło. Niech ci dobrze służy.
BaRy Posted November 18, 2004 Author Posted November 18, 2004 Oki dzięki. Ja tez mam nadzieje, że będzie wszystko si. Jak już wszystko będzie porobione to zrobie jakąś fotke. A Ty widze że też GT 00 szykujesz. Też przywiezione z Szwajcarii? Może kupiłeś u takich 2 grubasków co mają w biurze stare meble? Bo też taką u nich widziałem.
Krzysiek_WAWA Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 Kkupiłem przy granicy z Francją też rocznik 00, wyjeżdza do Polski w sobotę, bezwypadkowy, niebieski metalic, prawie full opcja z szyberdachem, nie ma tylko skóry, na bocznych listwach ma napis RS. Ale to nie są ci co ty od nich kupowałeś.
Bart Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 A masz jakieś zdjęcia :?: No i czy możesz powiedzieć jaki był koszt kupienia i sprowadzenia :?:
Krzysiek_WAWA Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 Zdjęcia wrzucę jak tylko wrócę z delegacji czyli koło przyszłego piątku (auto przyjedzie do mnie w okolicach najbliższego poniedziałku), przebieg 84tys km, cena po opłaceniu cła, vat, akcyzy wyszła około 60tys zł., koszt zakupu 45 tys zł, reszta opłat około 15 tys zł (oczywiście trochę trzeba pokombinować zeby tyle wyszło)
marcinJ Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 nie ma tylko skóry ...i całe szczęście :wink:
Krzysiek_WAWA Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 nie ma tylko skóry ...i całe szczęście :wink: Dlaczego całe szczęscie, ja chciałem opcję ze skórą, ale niestety mało jest takich na rynku. Tak wogóle to poszukiwałem wersji Kombi, a mam sedana
wielkopolanin Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 nie ma tylko skóry ...i całe szczęście :wink: Dlaczego całe szczęscie, ja chciałem opcję ze skórą, ale niestety mało jest takich na rynku. Tak wogóle to poszukiwałem wersji Kombi, a mam sedana Bo by Ci sie pupa slizgala jak w EvoVIII. :wink:
Waldemar Biela Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 [ ja chciałem opcję ze skórą, A wsiadywałeś kiedyś synu, do auta ze skóro, w lwcie ? tak przy 35 stopniach według pana Celzjusza. A próbowałeś se takom furom drajwnońć w krótkich gaciach? A widziałes takom skóre po czterech latach przysiadywania dupom? A próbowałeś usionść na takiem cymesie przy minus 20 stopniach według tego gościa co wyżej ? taboret jes wygodniejszy. Se kup i se sprawdź. Mamusia
bartek@klubsubaru.pl Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 ja chciałem opcję ze skórą, A wsiadywałeś kiedyś synu, do auta ze skóro, w lwcie ? tak przy 35 stopniach według pana Celzjusza. A próbowałeś se takom furom drajwnońć w krótkich gaciach? A widziałes takom skóre po czterech latach przysiadywania dupom? A próbowałeś usionść na takiem cymesie przy minus 20 stopniach według tego gościa co wyżej ? taboret jes wygodniejszy. Se kup i se sprawdź. Mamusia co Mamusia tam wie... bajer się liczy!
BaRy Posted November 19, 2004 Author Posted November 19, 2004 Gdzieś czytałem, że fotele skórzane w SI mają gorsze trzymanie boczne. Ja szukając, SI nie chciałem skóry no i jej nie mam, oczywiście jak by się trafiła to też bym kupił, ale ta alcantra wygląda bardzo dobrze i chyba jest wygodna. W tej chwili poruszam się autem z fotelami skórzanymi no i ma to swoje wady i zalety, ale wsiadanie do auta rozgrzanego lub wyziębionego to tragedia mimo podgrzewania foteli i innych cudów.
marcinJ Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 Skórzane fotele w GT są zupełnie inne niż te materiałowe. To są normalne fotele, a nie półkubły.
IWAN Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 ...i całe szczęście :wink: ...To są normalne fotele, a nie półkubły. Dokładnie.
IWAN Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 co Mamusia tam wie... bajer się liczy! ...np podświetlane na zielono podwozie
bartek@klubsubaru.pl Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 o właśnie! ale jak do SI to raczej niebieskie
Krzysiek_WAWA Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 co Mamusia tam wie... bajer się liczy! ...np podświetlane na zielono podwozie Dziękuję ci mamusiu za uświadomienie mnie......... IWAN i ty.....przecież wiesz jakie jest podejscie w sr.pl do nełonów, koniów to nie daje, a tylko zabiera
bartek@klubsubaru.pl Posted November 22, 2004 Posted November 22, 2004 dlatego gasisz jak się ścigasz i zapalasz, gdy panny patrzą
Jakublad Posted November 22, 2004 Posted November 22, 2004 Dlaczego całe szczęscie, ja chciałem opcję ze skórą, ale niestety mało jest takich na rynku. Tak wogóle to poszukiwałem wersji Kombi, a mam sedana Całe szczęście, że sedan i bez skóry. Sedan jest fajny, a na spojlerze to można cały piknik zrobić. Poza tym skóra jest zdecydowanie zbędna w tym aucie.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.