michal Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Dzis w nocy podano oficjalne wyniki. Oto one: 1 Toyota Prius - 406 pkt 2 Citroen C4 - 267 3 Ford Focus - 228 4 Opel Astra - 180 5 Renault Modus - 151 6 Peugeot 407 - 135 7 BMW serii 1 - 83
Aries Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Slyszalem, ze Focus jest b. awaryjny. Prawda to?
Bart Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Toyotka Prius to ta z tym elektrycznym silnikiem :roll: :?:
michal Posted November 15, 2004 Author Posted November 15, 2004 Toyotka Prius to ta z tym elektrycznym silnikiem :roll: :?: Hybryda - dwa silniki. Elektrycnzy i spalionowy. Wbrew pozorom, to bardzo fajane auto za w miare rozsadne pieniadze.
WRC fan Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Hybryda - dwa silniki. Elektrycnzy i spalionowy. Wbrew pozorom, to bardzo fajane auto za w miare rozsadne pieniadze. hmmm...Prius kosztuje ok. 120k zł :roll: więc wcale nie tak mało,napewno jest alternatywą dla Avensis D-4D bo cene mają podobną.Narazie (w Polszy) to takie auto ciekawostka,ale załoze sie ze minie pare lat i rozwiązanie hybrydowe bedzie juz bardziej spopularyzowane :wink:
IWAN Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Car of The Year ??? A były przypuszczenia, że cosworth zostanie.
gr1zly Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 w japoni car of the year podobno zostala nowa Honda Legend ponad 200km i naped na 4 kolo,
Fido__ Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 A czy kiedykolwiek wcześniej jakiś japończyk wygrał w tym plebiscycie? Bo mi się coś wydaje, że to chyba pierwszy raz...
WRC fan Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 A czy kiedykolwiek wcześniej jakiś japończyk wygrał w tym plebiscycie? Bo mi się coś wydaje, że to chyba pierwszy raz... o ile mnie pamiec nie myli to Toyota Yaris wygrała w 2000r,coprawda to japończyk produkowany we Francji ale marka japońska 8) a jeszcze wcześniej Nissan Micra zdobył tytuł COTY chyba w 1993r,więc Prius nie jest pierwszy :wink:
michal Posted November 15, 2004 Author Posted November 15, 2004 w japoni car of the year podobno zostala nowa Honda Legend ponad 200km i naped na 4 kolo, Dokladnie, w Japoni autem roku jest nowy Legend - pikne auto
Fido__ Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 A w poprzednim roku znany niektórym Subaru Legacy :-) http://www.carpages.co.uk/subaru/subaru ... _11_03.asp
colirzadzi Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 dzisiaj widzialem toyote prius. fuj...co za paskuda! (podobno wcale nie jest taka ekonomiczna).
arno Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Toyota Prius pali bardzo malo. mniej niz Audi A2 diesel. A jak wyglada legend? http://www.honda.co.jp/auto/ A tak wyglada nowy accord R http://www.honda.co.jp/auto-lineup/accordeuro-r/ prosze zwrocic szanowne uwagie na fakt ze w linku jest napisane ACCORDEURO. A u nasz tylko S wystupliaeyt.
ComeToDaddy Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 S ktoremu wg. znawcow z programu "czas wiesningu" mozna dolozyc turbine jak zabraknie mocy. Jezeli chodzi o Legend'a to moze i fajne auto, ale podzieli pewnie los poprzedniego modelu, przynajmniej jezeli chodzi o polskie drogi. Sprzedaz 3 samochody na rok.
matt Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 .Narazie (w Polszy) to takie auto ciekawostka,ale załoze sie ze minie pare lat i rozwiązanie hybrydowe bedzie juz bardziej spopularyzowane :wink: ..... juz pare razy w kraku widzialem srebrnego, calkiem mi sie podoba 8) ....... pozdr. mk.si
Than_Junior Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 w Polsce jest tez Accord R (bez EURO) - przynajmniej widzialem takowego :roll:
Loucyphre Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 w Polsce jest tez Accord R (bez EURO) - przynajmniej widzialem takowego :roll: ??? Dziwne ja myślałem, że w polszy oferowana jest tylko wersja Type S mająca niewiele wspólnego z poprzednim Type -R... Pozdrawiam P.S. ...do skasowania.. sorki nie doczytałem
colirzadzi Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Toyota Prius pali bardzo malo. mniej niz Audi A2 diesel. czytalem o tym kanciaku troche i w testach spala wiecej niz mocny diesel. audi a2 pali ze 2x mniej. http://www.gieldasamochodowa.com/articl ... sp?path=gs\948&file=iw_365.xml (patrz wyniku testu, 5.9 srednio). ale tu i tak wyszlo im niezle bo w innej gazetce wyszlo komus 7,5 srednio. PS:a licznik na srodku, no comment :shock: :shock: :shock:
michal Posted November 15, 2004 Author Posted November 15, 2004 ??? Dziwne ja myślałem, że w polszy oferowana jest tylko wersja Type S mająca niewiele wspólnego z poprzednim Type -R.../quote] Bo tak jest w rzeczywistosci. Nowy Accord wystepuje jako 2.4 Type-S. Type-R byl w poprzedniej budzie (swoja droga jakby ktos chcial to mam takiego do sprzedania - czarny, I-wszy wlasciciel, bezwypadkowy, kupiony w Polsce, w salonie). Euro-R to taki japonski Type-R, niestety poki co nie ma go w Europie na kontynencie
colirzadzi Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 na Polske nie ma nowego accorda Type-R jak to bylo poprzednio, ale Type-S, slabsza wersja ( 2.4 190KM) pozdrawiam
gr1zly Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Ja bym wolal zeby w polsce mozna byloby kupic Impreze Wrx STI Spec C Type Ra suber fura
Than_Junior Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 dobra, wierze Wam widocznie ktos se dokleil naklejke z literka "R" na klapie (ale nie bylo to takie R jak w "Type-R")
arno Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Than, Czy na pewno mowisz o nowym modelu Accorda. A moze chodzi ci o Civica? Zreszsta S i R sa w alfabecie obok siebie, moze Ci sie cos pomylilo??? Wiesz, czasem sie ma takie zacmienia.
Than_Junior Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Bez jaj! Nie pomylilbym ani starego z nowym Accordem, ani Accorda z Civiciem :wink: aktualny Accord, srebrny, jesli mnie pamiec nie myli, na dosc szerokich kapciach, male progi i maly spojlerek i literka "R" na tylnej klapie. Ale, jak juz mowilem, nie bylo to takie R jak w zalaczniku, tylko jakies takie inne. Najprawdopodobniej gosc se dokleil i basta :wink:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.