Jump to content

Car of the Year 2005

michal

Recommended Posts

Posted

Dzis w nocy podano oficjalne wyniki.

Oto one:

1 Toyota Prius - 406 pkt

2 Citroen C4 - 267

3 Ford Focus - 228

4 Opel Astra - 180

5 Renault Modus - 151

6 Peugeot 407 - 135

7 BMW serii 1 - 83

Posted
Toyotka Prius to ta z tym elektrycznym silnikiem :roll: :?:

Hybryda - dwa silniki. Elektrycnzy i spalionowy. Wbrew pozorom, to bardzo fajane auto za w miare rozsadne pieniadze.

Posted
Hybryda - dwa silniki. Elektrycnzy i spalionowy. Wbrew pozorom, to bardzo fajane auto za w miare rozsadne pieniadze.

hmmm...Prius kosztuje ok. 120k zł :roll: więc wcale nie tak mało,napewno jest alternatywą dla Avensis D-4D bo cene mają podobną.Narazie (w Polszy) to takie auto ciekawostka,ale załoze sie ze minie pare lat i rozwiązanie hybrydowe bedzie juz bardziej spopularyzowane :wink:

Posted

A czy kiedykolwiek wcześniej jakiś japończyk wygrał w tym plebiscycie? Bo mi się coś wydaje, że to chyba pierwszy raz...

Posted
A czy kiedykolwiek wcześniej jakiś japończyk wygrał w tym plebiscycie? Bo mi się coś wydaje, że to chyba pierwszy raz...

o ile mnie pamiec nie myli to Toyota Yaris wygrała w 2000r,coprawda to japończyk produkowany we Francji ale marka japońska 8)

a jeszcze wcześniej Nissan Micra zdobył tytuł COTY chyba w 1993r,więc Prius nie jest pierwszy :wink:

Posted
w japoni car of the year podobno zostala nowa Honda Legend ponad 200km i naped na 4 kolo,

Dokladnie, w Japoni autem roku jest nowy Legend - pikne auto :)

Posted

S ktoremu wg. znawcow z programu "czas wiesningu" mozna dolozyc turbine jak zabraknie mocy. Jezeli chodzi o Legend'a to moze i fajne auto, ale podzieli pewnie los poprzedniego modelu, przynajmniej jezeli chodzi o polskie drogi. Sprzedaz 3 samochody na rok.

Posted
.Narazie (w Polszy) to takie auto ciekawostka,ale załoze sie ze minie pare lat i rozwiązanie hybrydowe bedzie juz bardziej spopularyzowane :wink:

..... juz pare razy w kraku widzialem srebrnego, calkiem mi sie podoba 8) .......

pozdr. mk.si

Posted
w Polsce jest tez Accord R (bez EURO) - przynajmniej widzialem takowego :roll:

??? Dziwne ja myślałem, że w polszy oferowana jest tylko wersja Type S mająca niewiele wspólnego z poprzednim Type -R...

Pozdrawiam

P.S. ...do skasowania.. :oops: sorki nie doczytałem :oops:

Posted
Toyota Prius pali bardzo malo. mniej niz Audi A2 diesel.

czytalem o tym kanciaku troche i w testach spala wiecej niz mocny diesel. audi a2 pali ze 2x mniej. http://www.gieldasamochodowa.com/articl ... sp?path=gs\948&file=iw_365.xml (patrz wyniku testu, 5.9 srednio). ale tu i tak wyszlo im niezle bo w innej gazetce wyszlo komus 7,5 srednio.

PS:a licznik na srodku, no comment :shock: :shock: :shock:

Posted
??? Dziwne ja myślałem, że w polszy oferowana jest tylko wersja Type S mająca niewiele wspólnego z poprzednim Type -R...

/quote]

Bo tak jest w rzeczywistosci. Nowy Accord wystepuje jako 2.4 Type-S. Type-R byl w poprzedniej budzie (swoja droga jakby ktos chcial to mam takiego do sprzedania - czarny, I-wszy wlasciciel, bezwypadkowy, kupiony w Polsce, w salonie). Euro-R to taki japonski Type-R, niestety poki co nie ma go w Europie na kontynencie :(

Posted

Than, Czy na pewno mowisz o nowym modelu Accorda. A moze chodzi ci o Civica?

Zreszsta S i R sa w alfabecie obok siebie, moze Ci sie cos pomylilo???

Wiesz, czasem sie ma takie zacmienia.

Posted

Bez jaj! Nie pomylilbym ani starego z nowym Accordem, ani Accorda z Civiciem :evil: :wink: aktualny Accord, srebrny, jesli mnie pamiec nie myli, na dosc szerokich kapciach, male progi i maly spojlerek i literka "R" na tylnej klapie. Ale, jak juz mowilem, nie bylo to takie R jak w zalaczniku, tylko jakies takie inne. Najprawdopodobniej gosc se dokleil i basta :wink:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...