dawid Posted November 12, 2004 Posted November 12, 2004 Witam, Chcę w najbliższym czasie sprezentować sobie tłumik końcowy. Temat tłumików już kiedyś był poruszany na tym forum, ale nikt nie wypowiadał się na temat tłumika Prodrive. Dlatego proszę Was o pomoc: Czy warto go kupić? Czy ma "czysty" dżwięk? Czy nie jest za głośny? itd. Czy może lepiej trochę dołożyć i kupić supersprinta? A może jeszcze coś innego proponujecie? pozdrawiam!
marcinJ Posted November 12, 2004 Posted November 12, 2004 Supersprint dobry i sprawdzony. Podobno Prodrive też bardzo ładnie brzmi, ale ja osoboście nie słyszałem więc się nie wypowiadam. To Supersprint jest droższy od Prodrive, hmm?
Intakwrx Posted November 12, 2004 Posted November 12, 2004 Diabelnie polecam DEVILA Brzmienie przepiękne, a i w długie trasie nie przeszkadza :!:
marcinJ Posted November 12, 2004 Posted November 12, 2004 Ja mam Devila, na zewnątrz brzmi rewelacyjnie, wewnątrz tak jakoś za glośno i za surowo, ale ja to wybredny jestem :wink:
Than_Junior Posted November 12, 2004 Posted November 12, 2004 Ja slyszalem Prodrive'a - moim zdaniem b ladnie brzmi, troche podobnie do H&S. Devil jest mi zdecydowanie za glosny, szczegolnie jak sie siedzi z tylu na dluzszej trasie i samochod ciagnie przy obrotach rzedu 3-4tys - az glowa boli :? :| Jak masz dzieci, to ich nie torturuj devilem :wink:
marcinJ Posted November 12, 2004 Posted November 12, 2004 Mój 5-cioletni syn jest bardzo zadowolony z Devila
wielkopolanin Posted November 12, 2004 Posted November 12, 2004 Devile faktycznie ładnie gadają, ale je słychać. Dla jednych to zaleta, dla innych - wada. Jak ze wszystkim, rzecz gustu :wink:
marcinJ Posted November 12, 2004 Posted November 12, 2004 moze juz ogluchl Nie. Reaguje, nawet śpiewa czasami
IWAN Posted November 12, 2004 Posted November 12, 2004 SS albo Devil, a reszta...hmmm, mój gust mówi NIE
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted November 12, 2004 Ojciec Założyciel Posted November 12, 2004 Miałem raz zamontowanego do testowania Devila. Zdecydowanie przeszkadzały mi infradźwięki, kóre były wręcz odczuwalne gdzieś w brzuchu. Na dłuższej trasie powodowały wyraźne zmęczenie. Dlatego też, po przetestowaniu w różnym zakresie (charakter dźwięku, warunki gwarancji, trwałość itd) oferujemy tylko dwie firmy: 1. Prodrive - spokojniejszy, oddajacy b.dobrze dźwięk boksera; 2. Hayward&Scott (dawniej oferowany jak Scooby-Sport) - bardziej agresywny, z głębokim brzmieniem. Z obydwoma mamy też bardzo dobre doświadczenia w zakresie satysfakcji klientów z dokonanego wyboru. Pozdrowienia
wrx33 Posted November 12, 2004 Posted November 12, 2004 Tylko DEVILA. Oczywiście, to rzecz gustu, a raczej słuchu i upodobań. DEVIL dla mnie bomba.
dawid Posted November 13, 2004 Author Posted November 13, 2004 Serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Jeszcze przemyślę sprawę. Korci mnie ten prodrive
dawid Posted November 13, 2004 Author Posted November 13, 2004 Chociaż większość chwali devila. Zobaczy sie
Bart Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 Ja w swoim miałem WRSport, obecnie Prodrive i byłem naprawde z niego zadowolony, dźwięk miły dla ucha, taki jaki powinien mieć bokser no i niemeczący na długich trasach :wink:
shodan Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 Serdecznie dziękuję za odpowiedzi.Jeszcze przemyślę sprawę. Korci mnie ten prodrive Jesli jestes w okolicy wawy, mozemy sie umowic na demonstracje H&S na sti, szczegoly na pw :wink:
IWAN Posted November 14, 2004 Posted November 14, 2004 Ja w swoim miałem WRSport, obecnie Prodrive i byłem naprawde z niego zadowolony, Dokłądnie tak, sprawdzane na dłuuuugie trasie. Jednak mój apetyt domaga sie posłuchania całego PRODRIVE, bez KAT. Tylko cena PRODRIVE czy hs jest kosmiczna w porównaniu do SS czy DEVIL. Jeśli masz dużo wydać to nie dotykaj nic innego niż PRODRIVE wg mnie. PS: Poprzedni post dotyczyl całych wydechów bez KAT w pporównywalnej cenie.
Jakublad Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Ja dla odmiany mogę w Warszawie zademonstrować pracę Hayward & Scott (dawniej oferowany jak ScoobySport) w GT '00. Praca dla mnie kosmiczna, głośna, ale nie męcząca. Tak poza tym to usilnie szukam głośnego wydechu do... Legacy 3,0. Z tego co wiem to nie ma, ale i tak szukam. Gdyby ktoś coś wiedział, będę wdzięczny.
Than_Junior Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 automat? spytaj sie Dyrekcji, czy mozna zamontowac wydech ze spec-B bo brzmi po prostu....ach Zaraz zostane zbesztany, ale moim zdaniem Legacy spek bi bije na glowe wszystkie ha end esy, dewile i prodrajwy w estiaju :wink:
Bart Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Jak dla mnie to są tylko cztery: 1. Jurka P w jego srebrnym GT-ku 2. Prodrive 3. Supersprint na równi z e Scoobym
shodan Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Tak poza tym to usilnie szukam głośnego wydechu do... Legacy 3,0. Z tego co wiem to nie ma, ale i tak szukam. Gdyby ktoś coś wiedział, będę wdzięczny. Jeśli chcesz głośny wydech, mogę ci zaproponować H&S wersja 100dB W UK całkiem dużo się tego sprzedaje 8) pozdr!
Abt Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 ...Jurka P w jego srebrnym GT-ku... robiony na zamówienie ?? pzdr, abt
Jakublad Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Jeśli chcesz głośny wydech, mogę ci zaproponować H&S wersja 100dB W UK całkiem dużo się tego sprzedaje 8) pozdr! W serwisie nie byli w stanie doradzić nic, co na 100% zadziała. Jedyne co się tak naprawdę tacie nie podoba w jego Legacy, to sposób pracy - za cichy. Gdyby znalazło się coś, co będzie w 100% hulać, byłoby fajnie.
shodan Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Jakublad: poproszę o kontakt na PW, to porozmawiamy o konkretach 8)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.