Jump to content

Jaki tłumik do WRXa?

dawid

Recommended Posts

Posted

Witam,

Chcę w najbliższym czasie sprezentować sobie tłumik końcowy.

Temat tłumików już kiedyś był poruszany na tym forum, ale nikt nie wypowiadał się na temat tłumika Prodrive.

Dlatego proszę Was o pomoc:

Czy warto go kupić?

Czy ma "czysty" dżwięk?

Czy nie jest za głośny?

itd.

Czy może lepiej trochę dołożyć i kupić supersprinta?

A może jeszcze coś innego proponujecie?

pozdrawiam!

Posted

Supersprint dobry i sprawdzony. Podobno Prodrive też bardzo ładnie brzmi, ale ja osoboście nie słyszałem więc się nie wypowiadam.

To Supersprint jest droższy od Prodrive, hmm?

Posted

Diabelnie polecam DEVILA :twisted:

Brzmienie przepiękne, a i w długie trasie nie przeszkadza :!:

Posted

Ja mam Devila, na zewnątrz brzmi rewelacyjnie, wewnątrz tak jakoś za glośno i za surowo, ale ja to wybredny jestem :wink:

Posted

Ja slyszalem Prodrive'a - moim zdaniem b ladnie brzmi, troche podobnie do H&S. Devil jest mi zdecydowanie za glosny, szczegolnie jak sie siedzi z tylu na dluzszej trasie i samochod ciagnie przy obrotach rzedu 3-4tys - az glowa boli :? :| Jak masz dzieci, to ich nie torturuj devilem :wink:

Posted

Devile faktycznie ładnie gadają, ale je słychać. Dla jednych to zaleta, dla innych - wada. Jak ze wszystkim, rzecz gustu :wink:

• Ojciec Założyciel
Posted

Miałem raz zamontowanego do testowania Devila. Zdecydowanie przeszkadzały mi infradźwięki, kóre były wręcz odczuwalne gdzieś w brzuchu. Na dłuższej trasie powodowały wyraźne zmęczenie.

Dlatego też, po przetestowaniu w różnym zakresie (charakter dźwięku, warunki gwarancji, trwałość itd) oferujemy tylko dwie firmy:

1. Prodrive - spokojniejszy, oddajacy b.dobrze dźwięk boksera;

2. Hayward&Scott (dawniej oferowany jak Scooby-Sport) - bardziej agresywny, z głębokim brzmieniem.

Z obydwoma mamy też bardzo dobre doświadczenia w zakresie satysfakcji klientów z dokonanego wyboru.

Pozdrowienia

Posted

Ja w swoim miałem WRSport, obecnie Prodrive i byłem naprawde z niego zadowolony, dźwięk miły dla ucha, taki jaki powinien mieć bokser no i niemeczący na długich trasach :wink:

Posted
Serdecznie dziękuję za odpowiedzi.

Jeszcze przemyślę sprawę.

Korci mnie ten prodrive :twisted:

Jesli jestes w okolicy wawy, mozemy sie umowic na demonstracje H&S na sti, szczegoly na pw :wink:

Posted
Ja w swoim miałem WRSport, obecnie Prodrive i byłem naprawde z niego zadowolony,

Dokłądnie tak, sprawdzane na dłuuuugie trasie. :)

Jednak mój apetyt domaga sie posłuchania całego PRODRIVE, bez KAT.

Tylko cena PRODRIVE czy hs jest kosmiczna w porównaniu do SS czy DEVIL.

Jeśli masz dużo wydać to nie dotykaj nic innego niż PRODRIVE wg mnie.

PS: Poprzedni post dotyczyl całych wydechów bez KAT w pporównywalnej cenie.

Posted

Ja dla odmiany mogę w Warszawie zademonstrować pracę Hayward & Scott (dawniej oferowany jak ScoobySport) w GT '00. Praca dla mnie kosmiczna, głośna, ale nie męcząca.

Tak poza tym to usilnie szukam głośnego wydechu do... Legacy 3,0. Z tego co wiem to nie ma, ale i tak szukam. Gdyby ktoś coś wiedział, będę wdzięczny.

Posted

automat? spytaj sie Dyrekcji, czy mozna zamontowac wydech ze spec-B bo brzmi po prostu....ach :D Zaraz zostane zbesztany, ale moim zdaniem Legacy spek bi bije na glowe wszystkie ha end esy, dewile i prodrajwy w estiaju :D :wink:

Posted

Jak dla mnie to są tylko cztery:

1. Jurka P w jego srebrnym GT-ku

2. Prodrive

3. Supersprint na równi z e Scoobym

Posted

Tak poza tym to usilnie szukam głośnego wydechu do... Legacy 3,0. Z tego co wiem to nie ma, ale i tak szukam. Gdyby ktoś coś wiedział, będę wdzięczny.

Jeśli chcesz głośny wydech, mogę ci zaproponować H&S wersja 100dB :mrgreen:

W UK całkiem dużo się tego sprzedaje 8)

pozdr!

Posted
Jeśli chcesz głośny wydech, mogę ci zaproponować H&S wersja 100dB :mrgreen:

W UK całkiem dużo się tego sprzedaje 8)

pozdr!

W serwisie nie byli w stanie doradzić nic, co na 100% zadziała. Jedyne co się tak naprawdę tacie nie podoba w jego Legacy, to sposób pracy - za cichy. Gdyby znalazło się coś, co będzie w 100% hulać, byłoby fajnie.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...