Than_Junior Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Ja tam sie w Paryz-Dakar nie bawie i takich objawow nie mam No ale z drugiej strony ... Sniezka daleko bym tez nie zajechal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Ja tam sie w Paryz-Dakar nie bawie i takich objawow nie mam No ale z drugiej strony ... Sniezka daleko bym tez nie zajechal I opony masz seryjne.....jakbyś założył 215/65/17 to ciekawe co by było.... :?: AK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waldemar Biela Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Tak mi przyszło do głowy,po ostatnim tłumaczeniu zasady działania wydechu U mię po wydechu nastempuje wdech. Nie mam pojencia co ze ssaniem i sprenżaniem. Może dlatego że nie mam ...pracy mamusia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Than_Junior Posted March 17, 2008 Author Share Posted March 17, 2008 jakbyś założył 215/65/17 to ciekawe co by było.... a beda pasowaly, robimy przerzutke? Do tego jeszcze zawias z OBK i robimy testy w piaskownicy - moze tez zacznie tracic moc? [edit] tylko co z katami natarcia/zejscia w Sniezce? :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
minimus Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Przy okazji okazało się, że niby lepsze hamulce w MY07 to czysta iluzja, "szybkie" wyhamowanie ze 190 do 100 skutkuje porządnym biciem tarcz Polecam zestaw z Forka 2.5xt. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waldemar Biela Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Polecam zestaw z Forka 2.5xt. :wink: Polecam moje. I tak już musze wymienić. mamusia Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrosiak Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Ja tam sie w Paryz-Dakar nie bawie i takich objawow nie mam Ja też nie, a na poligonie lub żwirowisku to poza 1, 2 i wstecznym, pozostałe przełożenia się nie przydają :cool: Niemniej jednak samochodu używam głównie do przemieszczania się po naszych wspaniałych drogach i przykre jest gdy w trakcie wyprzedzania silnik odmawia współpracy tylko co z katami natarcia/zejscia w Sniezce? :roll: W OBK też z tym kiepsko, dlatego lepiej unikać "twardego" terenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Polecam zestaw z Forka 2.5xt. A coś więcej? Miałem OBK MY01 EU i teraz mam MY05 US. I w jednym i drugim hamulce są beznadziejne :!: Na szczęście ani jeden, ani drugi nie dławil, nie przytykał, nie stukało nic w przekładni....może jestem głuchy. Ale nadal nie wiem, co zrobić z hamulcami , żeby miały zdolność podobną do..np. Mercedesa E , Chryslera 300C (US), VW Passat :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Than_Junior Posted March 17, 2008 Author Share Posted March 17, 2008 Jezdzilem kiedys samochodem, ktory mial hamulce jak zyleta. Porzadne tarczowe i to przy masie 600kg! Ligier Nova sie nazywal. Moze by podeszly do OBK? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minimus Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Polecam zestaw z Forka 2.5xt. A coś więcej? Miałem OBK MY01 EU i teraz mam MY05 US. I w jednym i drugim hamulce są beznadziejne :!: Na szczęście ani jeden, ani drugi nie dławil, nie przytykał, nie stukało nic w przekładni....może jestem głuchy. Ale nadal nie wiem, co zrobić z hamulcami , żeby miały zdolność podobną do..np. Mercedesa E , Chryslera 300C (US), VW Passat :roll: Do mojego euro spec pasują z Forestera 2.5xt. Spisują się bardzo dobrze. Hamują tak samo dobrze z dużych szybkości jak i niskich. Tak samo dobrze znaczy się. Nie wiem czy do US spec będą pasowały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 edit] tylko co z katami natarcia/zejscia w Sniezce? Raz juz pozadnie przywalilem zderzakiem przy natarciu..... Myslalem ze sie polamal tak walnelo, ale naszczescie zderzaki w Subaru sa jakies nad wytrzymale Tylko mam rejestracje brzydko powyginana teraz bo sie pod zderzak wgiela Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts