Jump to content

Hamulce w OBK

Than_Junior

Recommended Posts

Tak mi przyszło do głowy,po ostatnim tłumaczeniu zasady działania wydechu

U mię po wydechu nastempuje wdech. Nie mam pojencia co ze ssaniem i sprenżaniem. Może dlatego że nie mam ...pracy

mamusia

jakbyś założył 215/65/17 to ciekawe co by było....

a beda pasowaly, robimy przerzutke? :mrgreen: Do tego jeszcze zawias z OBK i robimy testy w piaskownicy - moze tez zacznie tracic moc? :twisted:

[edit] tylko co z katami natarcia/zejscia w Sniezce? :roll:

Ja tam sie w Paryz-Dakar nie bawie i takich objawow nie mam :mrgreen:

Ja też nie, a na poligonie lub żwirowisku to poza 1, 2 i wstecznym, pozostałe przełożenia się nie przydają :cool:

Niemniej jednak samochodu używam głównie do przemieszczania się po naszych wspaniałych drogach i przykre jest gdy w trakcie wyprzedzania silnik odmawia współpracy :evil:

tylko co z katami natarcia/zejscia w Sniezce? :roll:

W OBK też z tym kiepsko, dlatego lepiej unikać "twardego" terenu.

Polecam zestaw z Forka 2.5xt.

A coś więcej?

Miałem OBK MY01 EU i teraz mam MY05 US. I w jednym i drugim hamulce są beznadziejne :!:

Na szczęście ani jeden, ani drugi nie dławil, nie przytykał, nie stukało nic w przekładni....może jestem głuchy.

Ale nadal nie wiem, co zrobić z hamulcami , żeby miały zdolność podobną do..np. Mercedesa E , Chryslera 300C (US), VW Passat :roll:

Polecam zestaw z Forka 2.5xt.

A coś więcej?

Miałem OBK MY01 EU i teraz mam MY05 US. I w jednym i drugim hamulce są beznadziejne :!:

Na szczęście ani jeden, ani drugi nie dławil, nie przytykał, nie stukało nic w przekładni....może jestem głuchy.

Ale nadal nie wiem, co zrobić z hamulcami , żeby miały zdolność podobną do..np. Mercedesa E , Chryslera 300C (US), VW Passat :roll:

Do mojego euro spec pasują z Forestera 2.5xt. Spisują się bardzo dobrze. Hamują tak samo dobrze z dużych szybkości jak i niskich. Tak samo dobrze znaczy się. Nie wiem czy do US spec będą pasowały.

edit] tylko co z katami natarcia/zejscia w Sniezce?
Raz juz pozadnie przywalilem zderzakiem przy natarciu..... Myslalem ze sie polamal tak walnelo, ale naszczescie zderzaki w Subaru sa jakies nad wytrzymale :D Tylko mam rejestracje brzydko powyginana teraz bo sie pod zderzak wgiela :(