sherif Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Witam ! Tydzien temu, podczas jazdy na cruzie wywalilo mi checka :razz:, jak sie okazalo zagoscil blad 420, ktory sygnalizuje niewydolnosc katalizatora. Poszperem troche w necie i dowiedzialem sie ze, moze to byc spowodowane kilkoma rzeczami: katalizator to raz ale problemy z sonda lambda to dwa. Dochodzi do tego jeszcze kiepskie paliwo, ale to odrzucam. Moze nie bylo by w tym nic dziwnego ale godzine (jakies 10km wczesniej) przed wywaleniem checka zaintalowalem LPG, o dziwo silnik zachowuje sie super, zarowno na LPG i noPB pracuje idealnie. Blad zostal skasowany, ale po kolejnym 1kkm ponownie wskoczyl i teraz co to moze oznaczac lub inaczej kogo mam meczyc: - gazownikow, bo cos nie tak jest z ta sonda i moze to byc sposowdowane przez LPG - serwis Subaru, bo cos nie tak jest zkatalizatorem lub sonda i LPG nic do tego nie ma. Ta druga opcja jest dla mnie raczej malo prawdopodobna, by po 110kkm przebiegu sonda czy co gorsze katalizator powiedzial papa. Ktos przerabial moze ten temat, lub pomoze mnie naprowadzic na wlasciwy tor. Bede wdzieczny :wink: Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jako Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Możesz od razu przenieść wątek do gazowego. Regulacja systemu LPG lub brak możliwości dokładnej regulacji, w dziewięciu przypadkach na dziesięć. Pozdrawiam, jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted March 12, 2008 Author Share Posted March 12, 2008 Możesz od razu przenieść wątek do gazowego. Regulacja systemu LPG lub brak możliwości dokładnej regulacji, w dziewięciu przypadkach na dziesięć. Pozdrawiam, jako OK, jasne, dzieki za wyjasnienie , bede meczyl gazownikow :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts