Jump to content

Plejady. Czy można startować autem z klatką?

ALEX

Recommended Posts

Szanowna Dyrekcjo!

Czy auta z klatką bezpieczeństwa będą mogły normalnie wystartować w tegorocznych i kolejnych Plejadach? Pytanie zadaję, ponieważ ostatnio zastanawiam się, żeby ze względów bezpieczeństwa zamontować w moim starym GTku klatkę. Pamiętam, że istniał jakiś regulamin Plejad, ale nie wiem, czy zezwalał na start autem "oklatkowanym"

Pozdrawiam

ALEX

Ograniczenie o ile pamiętam dotyczyło tylko nieposiadania licencji rajdowej, co do auta to miało być albo Subaru (wtedy kwalifikuje się na różne kategorie) albo inne do klasy gości.

Wiem o tym. Ale przed montażem klatki wolę zapytać Dyrekcję. Chce miec pewność, że zrobię auto, a później regulamin imprezy pozwoli mi na starty...chyba nie ma załącznika "Plejady"? :mrgreen:

Panowie! Rok temu jechało Subaru z SJS z klatką, ale zanim zrobię transformację GTka chciałbym mieć 100% gwarancję ze ze strony Dyrekcji :wink:

Ograniczenie o ile pamiętam dotyczyło tylko nieposiadania licencji rajdowej

Czyli posiadanie licencji dyskwalifikuje mnie z Plejad, czy jest może klasa "Gość" lub coś w tym stylu? :neutral:

Ograniczenie o ile pamiętam dotyczyło tylko nieposiadania licencji rajdowej

Czyli posiadanie licencji dyskwalifikuje mnie z Plejad, czy jest może klasa "Gość" lub coś w tym stylu? :neutral:

czyli jest nas dwóch :neutral:

• Ojciec Założyciel

Klatka nie jest przeciwwskazaniem. Monatż klatki przy planowanym używaniu samochodu także do wyjazdów na zakupy i generalni codziennego użytku jest jednak nieco nonsensowny.

Pozdrowienia

Klatka nie jest przeciwwskazaniem.

O taką odpowiedź mi chodziło

Monatż klatki przy planowanym używaniu samochodu także do wyjazdów na zakupy i generalni codziennego użytku jest jednak nieco nonsensowny.

Zgadzam sie w 100%. Auto będę jednak używał (o ile znajdę wolny czas :sad: ) wyłacznie do imprez sportowych...na których czasami jeździ się BARDZO szybko i klatka może mi i pilotowi uratować życie!

Dziekuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

• 4 weeks later...

Jeszcze jedno pytanie. Czy start na oponach rajdowych (bez homologacji "drogowej) nie będzie skutkował dyskwalifikacją? Na poprzednich Plejadach widziałem zawodników na oponach "sportowych" i rozumiem, że w tym roku również nie będzie dyskwalifikacji. Proszę Dyrekcję o interpretację regulaminu.

ALEX sorry za pytanie ale czy to nie robi sie juz zbrojeniowka

Uwierz mi....to nie chodzi o mnie. Ja pewnie wystaruję na Achillesach :wink:

Chodzi o reguły i zasady, które musi jasno określić Dyrekcja :wink: :mrgreen:

ALEX sorry za pytanie ale czy to nie robi sie juz zbrojeniowka

Uwierz mi....to nie chodzi o mnie. Ja pewnie wystaruję na Achillesach :wink:

Chodzi o reguły i zasady, które musi jasno określić Dyrekcja :wink: :mrgreen:

masz cykora :?: :mrgreen:

Jeszcze jedno pytanie. Czy start na oponach rajdowych (bez homologacji "drogowej) nie będzie skutkował dyskwalifikacją? Na poprzednich Plejadach widziałem zawodników na oponach "sportowych" i rozumiem, że w tym roku również nie będzie dyskwalifikacji.

A to dość dziwna sprawa - biorąc pod uwagę b. krótki czas pomiędzy próbami, wiadomo, że kierowcy wozów z takimi oponami nie mogli zmieniać na opony homologowane na dojazdówki. Czy mam wobec tego rozumieć, że Organizator Zlotu akceptował takie jawne łamanie kodeksu drogowego? :twisted:

PS A i tak wyniki rozstrzygnęły się w indiańskiej wiosce :mrgreen:.

masz cykora

Trochę. Osobiście chciałbym, żeby nie było żadnych ograniczeń i chętnie bym zobaczył na Plejadach WRC w akcji. :wink: :mrgreen:

Chciałbym uniknąć nieprzyjemnej sytuacji,kiedy ktoś będzie na próbach wyciskał ostatnie poty z auta i z siebie.....a na koniec zostanie zdyskwalifikowany za to, że jechał na oponach niehomologowanych :!:

A to dość dziwna sprawa - biorąc pod uwagę b. krótki czas pomiędzy próbami, wiadomo, że kierowcy wozów z takimi oponami nie mogli zmieniać na opony homologowane na dojazdówki. Czy mam wobec tego rozumieć, że Organizator Zlotu akceptował takie jawne łamanie kodeksu drogowego?

Przemeq. Widziałem osobiście. Jak pisałem wczesniej, mi to nie przeszkadza. Chyba lepiej wyjasnić takie kwestie wczesniej, żeby uniknąć późniejszych nieporozumień.

Toż to z zabawy robi się wyścig

A czy wyścig nie może być zabawą????

MI i tak to rybka bo pewnie pojade na slicach trase turystyczną

Baju, baju! Szpiedzy donoszą, że intensywnie trenujesz przed Plejadami z Kajtkiem, no i Mapteki i inne bajery :wink: :mrgreen: