Jump to content

olej - pilne pytanie o poziom i mieszanie

szymu

Recommended Posts

znalazlem to w innym watku w pytaniach do dyrekcji wiec sie podlacze:

Motul 300V Competition (tego dodatkowo nie da się z niczym mieszać).

jezdze na Motulu 300v competition - czy faktycznie nie mozna go z niczym mieszac?

dzisiaj sprawdzilem poziom i zrobilo sie minimum po przejechaniu dluzszej trasy (dolna kropka na bagnecie). poniewaz mam w planach pojezdzic jutro godzinke po torze (krotki, krety tor na wyrazowie, zaden ulez) a nie mam przy sobie motula ani gdzie go kupic - czy w takim razie powinienem:

a) odpuscic

B) dolac 0,5l innego oleju 15w50

c) nie przejmowac sie i pojezdzic a wieczorem dolac oleju jak dojade do domu

??

pomozcie please bo nie chce zeby mi silniczek zgrzytal z bolu...

Lepiej odpusc upalanie po torze, a jak juz koniecznie chcesz jechac to dolej jakiegos markowego oleju ogolnie dostepnego. Jak masz malo oleju a dodatkowo na zakretach odplynie to jest duza szansa ze stracisz na chwile cisnienie i ... po panewkach

Lepiej odpusc upalanie po torze, a jak juz koniecznie chcesz jechac to dolej jakiegos markowego oleju ogolnie dostepnego. Jak masz malo oleju a dodatkowo na zakretach odplynie to jest duza szansa ze stracisz na chwile cisnienie i ... po panewkach

rozumiem, ze w razie czego mam dolac syntetyka o tej samej klasie lepkosci (15w50)? ciezko cos takiego znalezc przynajmniej w internecie... najwiecej jest 5w50 :|

rozumiem, ze w razie czego mam dolac syntetyka o tej samej klasie lepkosci (15w50)? ciezko cos takiego znalezc przynajmniej w internecie... najwiecej jest 5w50
:

W razie czego to dolewasz jakikolwiek olej silnikowy :!: lepkośc obojetna a jakbys nawet sie pomylil i dolał pół litra oleju mineralnego albo litr ( bo np. innego nie bylo a do domu musiales dojechac ) to też sie nic nie stanie. Na własciwy wymienisz przy najblizszej okazji.

AK

najlepiej kup zapas motula na dolewki, niebedzie problemu w wolne dni bo zawsze bedziesz mial banke w bagazniku

hehe kupilem tylko zostawilem w garazu zamiast w bagazniku :D sytuacja opanowana, oleju w silniku juz w brod, dzieki za informacje!