Jump to content

Skrzynia do outbacka 2.5 2002 manual.

hajaku

Recommended Posts

Witam.

szukam aktualnie skrzynki manualnej z reduktorem do outbacka 2002 2.5 dla mojego starszego, bo z tego co mi napisal, wynika:

poszedł będący w skrzyni mechanizm różnicowy międzyosiowy, którego awaria spowodowała starcie sprzęgła i rozchechłało koło dwumasowe

ze jest zarznieta :mrgreen:

Pytanie, w zwiazku z dostepnoscia takich skrzyn (no nie ma :P), czy podejdzie z innego modelu z takim samym silnikiem, np forestera/imprezy?

jak z mocowaniami, samym sprzeglem itd...

[ Dodano: Sro Mar 12, 2008 5:26 pm ]

The following cars use the same viscous coupling (# 38913AA100)

All 99-03 Imprezas

99-up Legacys

99-02 Forester

dziekuje wszystkim za pomoc. Phiiii :mrgreen:

jednak google twoim Panem.

pytanie, kto to moze potwierdzic?

[ Dodano: Sro Mar 12, 2008 5:27 pm ]

bump. :P

• 10 months later...

W związku z tym, że Legacy, Impreza i Forester są zbudowane na tej samej płycie podłogowej (mała różnica w długości, ale bez wpływu na podzespoły z wyjatkiem wału napędowego), są mocno zunifikowane, gabarytowo i ze względu na mocowanie wiekszość skrzyń jest zamienna, trzeba tylko uważać na przełożenia, żeby zgadzały sie w skrzyni i w dyfrze, pytaj, po to jest Forum. Na skrzyni masz kod cyfrowo-literowy, jest tez na tabliczce znamionowej po stronie kierowcy, pierwsza pozycja od zewnatrz, po nim ustalisz przełożenie i będziesz wiedział jakiej skrzyni potrzebujesz. Napisz dane, to nie opędzisz się od pomocników... :lol: a tak, to nikt nie jest wróżką :sad: pozdrawiam, E

po nim ustalisz przełożenie i będziesz wiedział jakiej skrzyni potrzebujesz. E

jak dla mnie przelozenia 1 - 2 sa w outbacku za dlugie w terenie , gdzie mieszkam przydaly by sie krotsze , a forester ma akurat trochę krótsza 1 i 2 , poniewaz wysypal sie po raz kolejny bieg wsteczny to pozostaje mi wymienic na inny model skrzyni bo jakoś nie slysze zeby komuś padaly skrzynie w outbacku od normalnej jazdy wiec mam jakas trefna .

dlatego sie dopytuje jak kolega wyzej rozwiazal problem