owoc666 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 http://www.allegro.pl/item390492794_imp ... pec_r.html
JULI Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Nie jest super nowy ale jest zajefajny dzwiek jak ktos lubi rasowy bas. :wink:
ukiman Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Ktoś kiedyś chciał usłyszeć tego Blitza ... u mnie na WRXie brzmi to tak ... :cool: :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=fuVZgkhU-PY
raison Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Co tak wolno?? :razz: I jak poprawa osiągów po montażu jakaś jest? W miarę odczuwalna?? :wink:
ukiman Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 raison, :wink: Po zamontowaniu ... tak mi się wydawało - nie wiem szczerze mówiąc, to może być subiektywne odczucie związane z większym hałasem ... jeśli tak, to może troche "dół" lepszy ...
raison Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Chodziło mi właśnie o dół :wink: Pewnie w 2.0 bardziej odczuwalne to jest :wink: Pozdrawiam, Karol
marcin_k Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 a ja mam jedno głupie pytanie (chociaz podobno nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi ) czym się różni wydech: Blitz Nur Spec R od Blitz Nur Spec S ? - Blitz Nur Spec R to wydech od katalizatora do końca - Blitz Nur Spec S to sam końcowy tłumik tak, dobrze to sobie wykombinowałem ?
raison Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 marcin_k: mniej więcej, dodatkowo pucha w Nur Spec R jest krótsza i mniej wygłuszona :wink: Dźwięk z nich jest troszkę inny (Nur Spec S mi nie przypadł do gustu), ale to chyba w miarę oczywiste :wink: Pozdrawiam, Karol
marcin_k Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 raison dziękować :grin: i oczywiście w pierwszym (Spec R) jak i w drugim (Spec S) przypadku korekta w ECU nie jest wymagana ? wszystko będzie hulało na ori kompie bez problemu ? pozdrofionka
raison Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Na jakimś zagranicznym forum czytałem, że przy wymianie nawet samego backboxa przydałby się restart ECU aby go wykrył Pierwszy raz słyszałem o takiej praktyce, nie wiem czy ktoś "z nas" to stosował/stosuje. Zarówno Spec R jak i S nie wymaga żadnych dodatkowych zmian :arrow: odkręcić stary przykręcić nowy P.S. No i Spec R powinien poprawić troszkę "dół" szczególnie w przypadku 2.0 :wink: W 2.5 jeden użytkownik powiedział mi, że specjalnie poprawy nie odczuwa natomiast drugi twierdził, że różnica jest znaczna (implus)
JULI Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Dzwiek z wydechow firmy Blitz jest poprostu za je fajny.
JULI Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Ja czytalem ze nawet sam back box cos niby daje np. jakies 5 kucy tak wiec, tak jak raison polecilbym czy przy backbox czy przy catback zrobil bym remap a juz na pewno w silniku 2.5. :wink:
Kawas Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 remap przy back boxie to lekki przerost formy nad treścią
raison Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 tak jak raison polecilbym czy przy backbox czy przy catback zrobil bym remap a juz na pewno w silniku 2.5 Źle mnie zrozumiałeś, ja tego nie polecam tylko czytałem o restarcie ECU a nie jego remapie. Wg. mnie taki zabieg mija się z celem bo katalizatory zostają na swoich miejscach :wink:
JULI Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 P.s.napisalem ze bym polecil ale sam jeszcze nie zrobilem . Poczekam az kiedys zmienie wydech i wtedy zrobie. W sumie moze rzeczywiscie przy backbox-sie chyba nie ma potrzeby robic remapu.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.