Jump to content

wydechy blitz

bombEER

Recommended Posts

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply
  • 1 month later...
Posted

Co tak wolno?? :razz: :mrgreen::twisted:

I jak poprawa osiągów po montażu jakaś jest? W miarę odczuwalna?? :wink:

Posted

raison, :wink:

Po zamontowaniu ... tak mi się wydawało - nie wiem szczerze mówiąc, to może być subiektywne odczucie związane z większym hałasem ... jeśli tak, to może troche "dół" lepszy ...

Posted

Chodziło mi właśnie o dół :wink: Pewnie w 2.0 bardziej odczuwalne to jest :wink:

Pozdrawiam,

Karol

Posted

a ja mam jedno głupie pytanie (chociaz podobno nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi :mrgreen: )

czym się różni wydech: Blitz Nur Spec R od Blitz Nur Spec S ?

- Blitz Nur Spec R to wydech od katalizatora do końca

- Blitz Nur Spec S to sam końcowy tłumik

tak, dobrze to sobie wykombinowałem ? :mrgreen:

Posted

marcin_k: mniej więcej, dodatkowo pucha w Nur Spec R jest krótsza i mniej wygłuszona :wink: Dźwięk z nich jest troszkę inny (Nur Spec S mi nie przypadł do gustu), ale to chyba w miarę oczywiste :wink:

Pozdrawiam,

Karol

Posted

raison dziękować :grin:

i oczywiście w pierwszym (Spec R) jak i w drugim (Spec S) przypadku korekta w ECU nie jest wymagana ? wszystko będzie hulało na ori kompie bez problemu ?

pozdrofionka

Posted

Na jakimś zagranicznym forum czytałem, że przy wymianie nawet samego backboxa przydałby się restart ECU aby go wykrył :mrgreen: Pierwszy raz słyszałem o takiej praktyce, nie wiem czy ktoś "z nas" to stosował/stosuje. Zarówno Spec R jak i S nie wymaga żadnych dodatkowych zmian :arrow: odkręcić stary przykręcić nowy :mrgreen:

P.S.

No i Spec R powinien poprawić troszkę "dół" szczególnie w przypadku 2.0 :wink: W 2.5 jeden użytkownik powiedział mi, że specjalnie poprawy nie odczuwa natomiast drugi twierdził, że różnica jest znaczna (implus) :mrgreen:

Posted

Ja czytalem ze nawet sam back box cos niby daje np. jakies 5 kucy tak wiec, tak jak raison polecilbym czy przy backbox czy przy catback zrobil bym remap a juz na pewno w silniku 2.5. :wink:

Posted
tak jak raison polecilbym czy przy backbox czy przy catback zrobil bym remap a juz na pewno w silniku 2.5

Źle mnie zrozumiałeś, ja tego nie polecam tylko czytałem o restarcie ECU a nie jego remapie. Wg. mnie taki zabieg mija się z celem bo katalizatory zostają na swoich miejscach :wink:

Posted

P.s.napisalem ze bym polecil ale sam jeszcze nie zrobilem . Poczekam az kiedys zmienie wydech i wtedy zrobie. W sumie moze rzeczywiscie przy backbox-sie chyba nie ma potrzeby robic remapu.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...