bombEER Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 kto ma? jak ocenia? jak brzmia? wszytko na ich temat )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blue76 Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 W nawiązaniu do Twojego pytania z innego postu - zmieniając wydech też stracisz gwarancję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 Właściciele Lancerów Evo zwłaszcza za wielką wodą bardzo chwalą sobie Blitza - podobno jeden z najlepszych. Ja słyszałem kompletnego Blitza w Lancerze EvoIX i jak dla mnie na wolnych obrotach za głośno buczy a podczas jazdy jest za cichy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 bomber, wydechów Blitz'a jest kilka modeli. Nur Spec słyszałem i jest dość głośny. Jakośc wykonania jest bardzo dobra. tu masz dostepne modele: http://www.blitz-uk.co.uk/Category-9.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik_wrx Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 Witam Mam Blitz Nur Spec R Dzwiek niesamowity , po odblokowaniu ze tak to nazwe nie da rady wytrzymac przy wiekszych predkosciach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukiman Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Erik_wrx, ee ... przesadzasz po 400 km głowa trochę napuchnięta ... ale to nawet przyjemne jest :grin: :cool: Chociaż potwierdzam - jest sakramencko głośny :!: Ale na zewnątrz brzmi super - jak rajdówka :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik_wrx Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Tak zgodze sie brzmienie jest super , mruczenie na postoju .Siasiedzi maja mnie juz dosc :-) Ale na dluzsza trase kiedy wyciagnieta jest wkladka naprawde nie nadaje sie .Jechalem ostatnio okolo 1000 km i bez wkladki wytrzymalem okolo 200 km Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukiman Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Erik_wrx, 1000 km Imprezą (samochodem w ogóle) jest generalnie męczące :smile: 200 km to się dopiero ten Blitz "rozgrzewa" Jak moja żona (nieskora do takich "wybryków") mówi, że jej się podoba, to znaczy że coś w tym musi być. Mój silencer ("wkładka" ) jest chyba coś niedopasowany, bo dźwięczał, poza tym po włożeniu to tak jakby w ogóle silnik nie pracował Aż blow-off mnie wystraszył (normalnie przestałem go słyszeć) ... więc ostatecznie się wkurzyłem, schowałem do bagażnika i sobie leży :wink: Ale generalnie, podsumowując - Blitz jest tak samo rzadki jak i zacny :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blue76 Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Wrzućcie jakiś filmik z dźwiękiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik_wrx Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Te 1000 km to z Anglii bylo , w jedna strone samolocik w druga auto .U mnie z wkladka jest glosno , bez bardzo bardzo glosno [ Dodano: Pon Mar 31, 2008 8:40 pm ] Blue76 nakrece jutro film krotkometrazowy :-) ale watpie aby dzwiek na kompie chocby w najmniejszym stopniu odzwierciedlil to co dzieje sie z tylu auta .W kazdym razie sprobuje i wrzuce .Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blue76 Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Super, wielkie dzięki Jeśli jeszcze ktoś miałby z silnikiem 2.5 :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaru-Develop Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Witam! Od paru dni mam przyjemność testować wydech Blitz Nur Spec R./cat back/Brzmienie przecudowne choć głośne, na dłuższe trasy wręcz nie do zniesienia.autko natomiast wyrażnie ożywiło się.Po zamontowaniu załączonego silencera wydech traci cudowne brzmienie.Zamiast silencera dotoczyliśmy z alu łagodną zwężke do średnicy ok.47mm.Jest nieco ciszej przy zachowaniu wspaniałego brzmienia. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukiman Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 No i byłem "oryginalny" przez 2 tygodnie ... teraz wszyscy sobie zamontujcie tego Blitza .... nienawidzę Was Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik_wrx Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 A tak z ciekawosci , ile kosztuje on w Polsce?Tak dla porownania Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukiman Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Erik_wrx, 2500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik_wrx Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 To w sumie to samo co w UK .Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 Blue, a ty nie bierzesz tego APS'a :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blue76 Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 Nie mogę się zdecydować :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
STACHU Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 Z tego co widziałem to trzeba tak czy inaczej miec jeszcze downpipe zrobiony, bo nie jest oferowany w zestawach, mam racje? Np tu: http://cgi.ebay.pl/Subaru-Impreza-BLITZ ... dZViewItem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik_wrx Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 Dzwiek z wkladka Link to comment Share on other sites More sharing options...
raison Posted April 7, 2008 Share Posted April 7, 2008 Erik_wrx: masakra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik_wrx Posted April 7, 2008 Share Posted April 7, 2008 Tzn?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raison Posted April 7, 2008 Share Posted April 7, 2008 Tzn. z-a-j-e........dźwięk oczywiście bez silencera Link to comment Share on other sites More sharing options...
nomad Posted April 7, 2008 Share Posted April 7, 2008 Erik_wrx, 2500 Podane cena to jest za catback'a czy za sam końcowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raison Posted April 7, 2008 Share Posted April 7, 2008 Catback. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.