Bastek333 Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 Pytanie jak w temacie - zakladajac ze nie da sie remapowac MY98 to do jakiego ciśnienia doładowania (teraz 12 PSI) komputer sam dostroi mieszanke i nie wywali bledu ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PLayer Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 16 na luzie, przynajmniej u mnie tyle jest i jest git. Ale mam Prodrive Perfomance Pack, nie wiem czy to czegoś nie zmienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastek333 Posted March 5, 2008 Author Share Posted March 5, 2008 16 na luzie, przynajmniej u mnie tyle jest i jest git. Ale mam Prodrive Perfomance Pack, nie wiem czy to czegoś nie zmienia. Zastanawiam sie tylko jak oszukac selenoid od wastgate - albo jakis potencjometr na sterowaniu - musze sie wczytac w dokumentacje techniczne jak to dziala - albo manual boost control za selenoidem . Pierwsza wersja oszuka cisnienie dla kompa - niewiadomo jak silnik zareaguje Druga poda prawidlowe cisnienie do kompa... Ktos przerabial ten temat na wlasnej skorze ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PLayer Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 :roll: Można jaśniej ? [ Dodano: Sro Mar 05, 2008 9:53 pm ] Zastanawiam sie tylko jak oszukac selenoid od wastgate - albo jakis potencjometr na sterowaniu - musze sie wczytac w dokumentacje techniczne jak to dziala - albo manual boost control za selenoidem . Pierwsza wersja oszuka cisnienie dla kompa - niewiadomo jak silnik zareaguje Druga poda prawidlowe cisnienie do kompa... Ktos przerabial ten temat na wlasnej skorze ?? Może lepiej nie przeginać? W sumie nie wiem, niech się wypowiedzą fachowcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 Można jaśniej ? Mapa w ECU jest napisana pod konkretne ciśnienie podane w service manualu, powyżej to mechanizmy bezpieczeństwa, naprawdę dla parunastu Nm nie warto kombinować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastek333 Posted March 6, 2008 Author Share Posted March 6, 2008 Można jaśniej ? Mapa w ECU jest napisana pod konkretne ciśnienie podane w service manualu, powyżej to mechanizmy bezpieczeństwa, naprawdę dla parunastu Nm nie warto kombinować. No to wlasnie pytanie bylo troche w desen jaki ten margines bezpieczenstwa jest w tym kompie - podejrzewam ze subaru przewidzialo jakies roznice w doladowaniu - moze mapa jest i pod wieksze cisnienie zapisana tylko wastgate nie puszcza (dokladnie selenoid sie otwiera) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted March 7, 2008 Share Posted March 7, 2008 Ja miałem MBC , FCI i pompowało mi 1,25 bara na serii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastek333 Posted March 7, 2008 Author Share Posted March 7, 2008 Ja miałem MBC , FCI i pompowało mi 1,25 bara na serii. Ale mechaniczny MBC za oryginalnym selenoidem czy oszukany zaworek(selenoid) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted March 7, 2008 Share Posted March 7, 2008 Popieram Azraela. Generalnie chodzi o to że sztuczne podkręcanie doładowania powoduje zwiększenie ilości powietrza pompowanego do komór spalania bez korekcji dawki paliwa. Czyli zubożamy mieszankę i tylko dlatego że seryjnie GT-ki są ustawione dość bogato to jakoś tam jeździ ale wystarczy mały niedostatek paliwa z powodu spadku ciś.paliwa (częste w GT) lub niedomaganie wtryskiwacza i mamy poważną awarię - takie balansowanie na granicy. Jednym słowem MBC to druciarstwo i nie warto ryzykować remontu silnika dla paru KM. Remap to podstawa lub chociaż jakaś dobrze zestrojona świnka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastek333 Posted March 7, 2008 Author Share Posted March 7, 2008 Dzieki za info - watek jest czysto informacyjny - za krotko mam to autko zeby je juz modzic ale warto wiedziec jaki potencjal ma :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted March 7, 2008 Share Posted March 7, 2008 Bastek333, potencjał zależy tylko od grubości portfela :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted March 8, 2008 Share Posted March 8, 2008 moja turbowanna z HKS EVC IV jezdzila bez stresu na 1,10-1,15 bar, AFR 10 - przy pelnym ogniu, EGT do 800-850 st C spadki cisnienia paliwa sa spowodowane niewydolnoscia pompy po jej zmianie nie ma czegos takiego - niewydalajacy wtryskiwacz moze narobic szkod nawet na seryjnym doladowaniu generalnie w modelu 97/98 nie ma za bardzo opcji oprocz SA albo wlasnie podniesienia cisnienia - ja w maju planuje zamontowac APEXI POWER FC a do tego czasu bede jezdzil na wyzszym cisnieniu niz seryjne (tylko skrzynie se zmienie) i nic sie nie bedzie dziac tylko trzeba pomierzyc AFR a w aucie miec EGT coby bylo widac co sie dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted March 8, 2008 Share Posted March 8, 2008 adamusmax, wszystko co napisałeś to prawda, ale trzeba pamiętać o tym że po to w fabryce dają sporą rezerwę w osiągach auta żeby było ono mniej awaryjne i robiło dłuższy przebieg - jak tą fabryczną rezerwę wykorzystamy na podniesienie osiągów to skróci nam to żywotność silnika i uczyni go bardziej podatnym na awarię - coś za coś. Przy "podkręconym" silniku trzeba pamiętać o częstszej wymianie oleju niż zwykle, częstszych przeglądach itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted March 8, 2008 Share Posted March 8, 2008 adamusmax, wszystko co napisałeś to prawda, ale trzeba pamiętać o tym że po to w fabryce dają sporą rezerwę w osiągach auta żeby było ono mniej awaryjne i robiło dłuższy przebieg - jak tą fabryczną rezerwę wykorzystamy na podniesienie osiągów to skróci nam to żywotność silnika i uczyni go bardziej podatnym na awarię - coś za coś. Przy "podkręconym" silniku trzeba pamiętać o częstszej wymianie oleju niż zwykle, częstszych przeglądach itd. remap tez nadwereza silnik - bo byl on przewidziany na 218 KM a czesto robi sie 270 KM o oleju nie pisze bo chyba to norma - max co 8 kkm przy normanej jezdzie i co 2-3 upalania jak ktos mocno upala a fakt faktem ze podkrecony motor bedzie mial krotszy zywot ale jak to sie mowi YOU PLAY YOU PAY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted March 8, 2008 Share Posted March 8, 2008 remap tez nadwereza silnik - bo byl on przewidziany na 218 KM a czesto robi sie 270 KM tak ale pod podwyższone ciś.doład. masz też zrobione mapy paliwa i optymalny przebieg momentu i mocy a to bardzo ważne dla trwałości silnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted March 8, 2008 Share Posted March 8, 2008 remap tez nadwereza silnik - bo byl on przewidziany na 218 KM a czesto robi sie 270 KM tak ale pod podwyższone ciś.doład. masz też zrobione mapy paliwa i optymalny przebieg momentu i mocy a to bardzo ważne dla trwałości silnika. dlatego mowie ze trzeba podkrecac z glowa - najlepiej z zegarem AFR moj motor na cisnieniu 1,15 bar przelatal 60k km (a mial juz 170k km ) wymienilem go przy 233k km bo kilka znanych warsztatow zdiagnozowalo panewke (zaraz jak kupilem auto i z tymi stukami przeletal do dzisiaj) - czego do konca nie jestem pewien i podejrzewam, ze dalej by latal fakt ze motul 300v zalany, wymieniany co 8k km lane paliwo tylko 98 itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts