grygo Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 No wlasnie, bylo sporo pisane o silniczkach, ze lubia sie zatrzec, trzeba je rozkrecic, przeczyscic itd. Ale u mnie chyba rozchodzi sie o cos innego, po wcisnieciu przycisku spryskow oczywiscie nic sie nie dzieje, ale z okolic schowka/poduszki pasazera dochodzi takie dziwne cykanie, przypomina mi to dzwiek przekaznika (jest to wyrazny i glosny dzwiek). Nie wiem czy cos takiego w tym miejscu moze siedziec. Interesowal sie ktos tym tematem? Co to moze byc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gimli2 Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 mi w foresterze tez cos tak cyka tyle że zaraz płyn jest na feflektorach odepnij przewody zasilajace od silniczka, podłącz zarowke 12 V pod przewody ( ja sobie dolutowalem przewody do żarowki i mam próbnik takowy ) i nacisnij włacznik spryskiwaczy, jak sie zaswieci to silniczek padniety. pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grygo Posted March 6, 2008 Author Share Posted March 6, 2008 no to jak nikt nie rozkminial tego tematu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo2k Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 Raczej to poprawny objaw życia przekaźnika Wciśnięcie przycisku zapina na określony krótki czas przekaźnik który z kolei podaje co trzeba na silniczek. U mnie ten sam klik jest z kolei od strony drzwi kierowcy, może w GT przekaźnik jest w innym miejscu, tak jak pisał poprzednik, zapiąć w miejsce silniczka żarówkę - zaświeci znaczy, że instalacja ok - silniczek - not ok :wink: edit - metoda od zawietrznej - dwa przewody ok 50cm każdy, jeden do plusa aku drugi do masy auta, zapiąć pod silnik sprysków. Wszystko będzie jasne :wink: pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
goory Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 Archeologia lekka... Właśnie zauważyłem u siebie identyczny objaw. - spryskiwacz nie działa + ze schowka wydostaje się bzyczenie, którego wcześniej nie było. Erixon, o co chodziło u Ciebie? Z góry dzięki za info. Pozdrawiam goory Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacho Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 to ze przekaznik cyka to normalka. a nic sie nie dzieje? bo stoi silniczek. jak bzyczy to znaczy, ze przekaznik ma niekontakt na stykach jak mniemam. wiec najlepiej go wymienic. z silniczkami jest taki klopot, ze czesc elektryczna jest wyjatkowo zle uszczelniona i dostaje sie tam po osi silnika woda ze zbiornika przez pompke "zagnieciona" na silniku. rozbieralem juz kilka tych pompek i nawet mi sie udawalo niektore rozruszac. jednak dlugodystansowego efektu to nie dawalo. szukam nowki a najlepiej zaadoptowanej lepszej pompki (ponoc pasuje mniej wiecej od peugeota 309? ale pewnosci nie mam). konczac nudny wywod dodam, ze w silniczku jest takze bimetaliczny wylacznik zapobiegajacy spaleniu. walczcie i dawajcie znaki o rezultatach. zdroowka! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts