ogs Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 W WRXie nad pedałem sprzęgła znalazłem takie rozłączone wtyczki. Co to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 OGS, wiem..... ale nie powiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Azrael, powiesz, chyba że wolisz pasek za off-top . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Przemeq, powiem CI ze Ty też takie masz i Twój czas na rozecie wskazuje że tez nie spięte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 No jednak będzie pasek... :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Przemeq, strike me down and I shall become more powerful then you can possibly imagine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 OGS, wiem..... ale nie powiem I aż mnie zaciekawiło i poszedłem sprawdzić czy ja takiego nie mam Nie dopatrzyłem się. W moim aucie wsio pospinane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Harvester, założysz się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Idę szukać lepiej ZW Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilL Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Harvester, przecież Ty masz automat, więc nie możesz mieć takich wtyczek nad pedałem sprzęgła skoro go nie masz :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 1. U mnie w aucie wszystko jest zabudowane, pięknym estetycznym plastikiem. 2. Nie mam pedału sprzęgła. Mimo tego jak zaglądnę przez szparę przy kolumnie kierownicy to jest niby jakaś czarna wtyczka do której nic nie jest podpięte. Myślisz że to to samo ? BTW Przez Ciebie sobie guza nabiłem [ Dodano: Nie Mar 02, 2008 9:47 pm ] SzamaN, Dopiero przeczytałem Twój post. nie mam zgadza się ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Musisz bardziej wsadzić głowę głebiej.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Przemeq, powiem CI ze Ty też takie masz i Twój czas na rozecie wskazuje że tez nie spięte Przemeq też ma , ale najprawdopodobniej w innym miejscu, z prawej strony pomiedzy po schowkiem pasażera a plastikową osłoną :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Panowie, widzę tu nadużywanie cierpliwości moda. Albo będzie odpowiedź on-top na pytanie OGSa, albo posypią się paski . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Muszę iść więc podaję hasło do googla. Test-mode connector. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Musisz bardziej wsadzić głowę głebiej.... Oba naraz ??? głębiej jest już tylko blacha i plastik Zrobić Ci zdjęcie ? BTW nauczyłem się już że to Ty jesteś mózg od technicznych na tym forum. Może zerkniesz na http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=116297 Żeby wzmocinić pozycję Przemeq'a, dołączam się do pytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Polaczenie tych wtyczek powoduje przejscie kompjutera w tryb serwisowy, ktory umozliwia miedzy inymi zapisanie czegos w pamieci kompjutera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 To chyba to :roll: http://www.subaruforester.org/vbulletin ... hp?t=28543 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilL Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Polaczenie tych wtyczek powoduje przejscie kompjutera w tryb serwisowy, ktory umozliwia miedzy inymi zapisanie czegos w pamieci kompjutera. tak jak np. ile jest 2x2 itd. ? czy np. kiedy był zrobiony przegląd itd. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Harvester napisał/a: Polaczenie tych wtyczek powoduje przejscie kompjutera w tryb serwisowy, ktory umozliwia miedzy inymi zapisanie czegos w pamieci kompjutera. Ja tego nie napisałem :roll:, ale nie przeszkadza mi, wyszedłem na mądrego Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogs Posted March 2, 2008 Author Share Posted March 2, 2008 He he Nie da się z Wami :razz: Tak podejrzewałem, że to jakieś cudo kontrolne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Polaczenie tych wtyczek powoduje przejscie kompjutera w tryb serwisowy, ktory umozliwia miedzy inymi zapisanie czegos w pamieci kompjutera. tak jak np. ile jest 2x2 itd. ? czy np. kiedy był zrobiony przegląd itd. ? w momencie spięcia tych końcówek , tak jak pisał Kuba mozesz zczytac i wgrywać ,pamięć ROM ECU , za pomocą np. EcuFlash :arrow: http://www.openecu.org/index.php?title=EcuFlash Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilL Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 oj mój błąd :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premo Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 A w clasicu odczytac błedy jakie ma komp. Na wyłączonym zapłonie spinamy czarne kabelki włączy sie i wylaczy wentylator i check engine bedzie mrygal w tempie takim jaki mamy błąd. Zielone kabelki są do resetowania kompa. Pytanie tylko jakie to ma znaczenie czy są spięte czy nie jeżeli chodzi o czasy na rozecie? :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilL Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Może Az ma inną teorię :roll: :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts