Grzegorz Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Otóż przedwczoraj postanowiłem wymienić żarówkę od podświetlania licznika. Wymontowałem sprytnie, jak było w instrukcji, cały panel z licznikami i żarówkę wymieniłem, sprawdziłem czy wszystko działa i super! Ale, ciekawość kazała mi rozmontować cały ten moduł (4 częściowy) i zobaczyć jak wygląda środek. TRudno mi zrozumieć samego siebie po co to robiłem ale widocznie tak musiało być. Złożyłem jednak całość i wydawało się mi do dziś, że wszystko ok. Liczniki świecą, wskaźniki działają ale... zatankowałem paliwo i tradycyjnie próbuje resetować licznik km a tu kiszka. Nie da się :sad: Pytanie - co mogłem popsuć, zanim znowu zadam się za rozbierania całości ? Inna rzecz, czy licznik od km(ten zmienny i stały) powinny pokazywać wartości po wyjęciu kluczyka ze stacyjki ? Nie jestem pewien czy przedtem (przed moją robotą) pokazywały czy nie. Teraz pokazują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Inna rzecz, czy licznik od km(ten zmienny i stały) powinny pokazywać wartości po wyjęciu kluczyka ze stacyjki ? Nie jestem pewien czy przedtem (przed moją robotą) pokazywały czy nie. Teraz pokazują. U mnie nic nie pokazują po wyłączeniu zapłonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted February 29, 2008 Author Share Posted February 29, 2008 U mnie nic nie pokazują po wyłączeniu zapłonu. No własnie tak mi się wydaje, że poprzednio też nic nie pokazywał. Dziwne też, że po resecie (akumulatorem) licznik się nie wyzerował ?? No nic dzisiaj znofu się zadam za rozmontowywanie panelu i oby to nie był kolejny odcinek sąsiadów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts