thomwit Posted February 27, 2008 Share Posted February 27, 2008 Witam problem tak jak w temacie,pojawia się szarpanie podczas przyśpieszania , szczególnie powyżej 4500obr/min aż do końca. Wrażenie jest takie jak by coś trzymało samochód. Ładowanie ok, afr też , a auto nie przyśpiesza tak jak powinno. Przy dłuższej próbie przeciągania na każdym biegu zaczyna migać check i jak odpuszczę to po chwili znika.Po podpięciu kompa pokazał błąd - wypadanie zapłonu na 1 cylindrze. Zrobilem jeszcze przejażdżkę z podpiętym kompem i podobny wynik . Teraz pytanie czy to może być świeca < w co wątpie> czy może wtryskiwacz . PS. mam też LPG i na nim gna jak szalony, objawy są tylko na benzynie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted February 27, 2008 Share Posted February 27, 2008 thomwit, skoro na LPG jest ok tzn. że to na pewno nie świeca ani nie kabel ani nie cewka. Najbardziej prawdopodobny wydaje się wtryskiwacz - sprawdź to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomwit Posted February 28, 2008 Author Share Posted February 28, 2008 Tak też myślę ,jestem umówiony na jutro ,mam nadzieję że coś się wyjaśni. :sad: Dzięki za rade. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek790 Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 thomwit, - coś się wyjaśniło? podziel się z kumplami Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomwit Posted June 11, 2008 Author Share Posted June 11, 2008 wymiana wtryskiwacza pomogła Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts