pawka35 Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 Czy ktoś z doświadczonych tech. forumowiczów potrafi odpowiedzieć na pytanie czy jest jakaś różnica w budowie i działaniu powyższych czujników,bo z moich obserwacji po wykręceniu ze skrzyni biegów wynika że konstrukcyjnie są takie same,ale to mogą być moje subiektywne spostrzeżenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 pawka35, są takie same, na dodatek jest jeszcze ten trzeci od reduktora, różni się tylko długością szpilki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawka35 Posted February 24, 2008 Author Share Posted February 24, 2008 Dzięki wielkie bo szukałem w necie i były tylko te od świateł cofania a ponieważ niechcący pourywały się kable i mech. je lutował więc muszę zanabyć nowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Te kable są bardzo delikatne, najpierw trzeba wkręcić włącznik uważając by nie połamać kabla, a potem go podpiąć. Odwrotnie przy demontażu, ale pewnie już o tym wiesz :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grygo Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 pawka35 duzo babrania z wyciaganiem tego czujnika, musze to samo zrobic u siebie w GTku 98 i tak sie zastanawiam, bo jakos nie po drodze mi zeby sie za to zabrac Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 pawka35 duzo babrania z wyciaganiem tego czujnika, musze to samo zrobic u siebie w GTku 98 i tak sie zastanawiam, bo jakos nie po drodze mi zeby sie za to zabrac no wlasnie ja tez to musze zrobic tyle ze dla biegu neutralnego.Czy majac kanal da rade to srobic samemu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 turdziGT, tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 aflinta, czyli rozumie ze nalezy rozpiac zaznaczona kostke wykrecic i pozniej powtórzyć w odwrotnej kolejnosci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grygo Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 hmm a jesli swiatla cofania pala sie na kazdym biegu to co moze byc konkretna przyczyna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 turdziGT, tak erixon, zablokowany czujnik świateł cofania? Może się zatarł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr1 Posted February 26, 2008 Share Posted February 26, 2008 hmm a jesli swiatla cofania pala sie na kazdym biegu to co moze byc konkretna przyczyna? Rozłącz złączkę od tego czujnika, jak zgaśnie to czujnik. To ten bardzie z tyłu skrzyni. Ostatnio urwał mi się od niego jeden kabelek, stąd wiem który to. Oba czujniki są na tyle wysoko, że jakby co, to bez problemu możesz wykręcić - olej się nie poleje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts