herrkam Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 http://www.subaru.de/fun_action_trainin ... letter.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajek Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Daleko.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blue76 Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Chętnie, ale faktycznie trochę daleko :sad: Chociaż w sumie pewnie coś tam lata, muszę się zorientować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrkam Posted February 20, 2008 Author Share Posted February 20, 2008 trzeba by do Frankfurtu nad Men i mietwagen...ale mam 7 osobowego Smaxa diesla sie złożym bedzie tanio mogę nas zameldować jako grupę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pyzo Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 ja bym sie przejechal... Link to comment Share on other sites More sharing options...
polo Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Szkolenia ADAC są z reguły fajne. Jak pracowałem w Zuffenhausen w jednej takiej fabryce samochodów :razz: to widziałem co instruktorzy ADAC wyrabiają na torze testowym. Także szkolenie raczej warte uwagi. Pytanie czy instruktorzy są przynajmniej anglojęzyczni bo zrozumieć bełkot Niemców jest strasznie ciężko :wink: . A Hockenheim ring , tor jest kosmos - byłem, nie jeździłem ale robi wrażenie :razz: Przetłumacze tym co chcieliby się dowiedzięć na szybko 'pi razy drzwi' co wchodzi w zakres szkolenia bo cuś tam kumie ... :wink: 1. Podstawy podwozi / napędów/ kierowania 2. Granice fizyczne podczas jazdy ? 3. Rozgrzewka autami sportowymi. 4. Techniki kierowania slalom/ zakręty 5. Hamowanie z różnych prędkości i w różnych warunkach. 6. Techniki kierowania niestabilbym pojazdem. 7. Wyłapywanie utraty przyczepności samochodu przy wysokich prędkościach ??? 8. Jazda między pachołkami z dynamicznymi elementami ??? :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrkam Posted February 20, 2008 Author Share Posted February 20, 2008 7. Wyłapywanie utraty przyczepności samochodu przy wysokich prędkościach ???8. Jazda między pachołkami z dynamicznymi elementami ??? aleś potłumaczył Link to comment Share on other sites More sharing options...
polo Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 no tak jak potrafiłem... dlatego dałem pytajniki ... lol niech mnie mądrzejsi poprawią Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrkam Posted February 20, 2008 Author Share Posted February 20, 2008 niee no git tak tylko sie czepiam :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekSubru Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 To ja sie piszę na 27.03. ale może być i 16.03 herrkam - możesz policzyć orientacyjne koszty wyjazdu twoim S-Maxem z noclegiem itp w przeliczeniu na 1 osobnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrkam Posted February 20, 2008 Author Share Posted February 20, 2008 Hockenheim z Zielonej Góry do i z 1500 km spalanie 8/100 diesla... paliwo jakieś 500 zł na samochód nocleg około.... 50- 60 ero za noc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gracowy Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 hmmm Hockenheim brzmi zachęcająco ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacho Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 kurde! policzcie dokladnie koszty to i ja jestem chetny ale na 27go! zdroowka! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawid Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 Niektórzy z forumowiczów już tam byli, w tym i ja. Nie łódźcie się że pojeździcie po torze, bo tam was nie wypuszczą. Szkolenie odbywa się w centrum szkoleniowym ADAC, które znajduje się wewnątrz toru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrkam Posted February 21, 2008 Author Share Posted February 21, 2008 czyli nie warto ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekSubru Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 Z tego co pamiętam zdjęcia i rysunki ośrodka ADAC to taki teren do ćwiczeń z polewaniem wodą, ruchomą płytą, różną konfiguracją zakrętów i górek (coś podobnego do podberlińskiego ośrodka pokazywanego na Skoda AutoSzkoła w tvn) - chyba, że się mylę Jeżeli za te pieniądze udostępniają STi 08 na cały dzień na ten ośrodek to i tak uważam, że warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawid Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 maciekSubru, dokładnie to jest taki ośrodek. herrkam, to zależy jakie są twoje oczekiwania. Ja byłem tam dwa lata temu i organizacja strasznie kulała. Przyjechaliśmy na miejsce to się okazało, że auta są nie zatankowane i trzeba je zatankować. Co chwilę coś nie działało. Były jakieś techniczne usterki dot. obsługi urządzeń, itp. Było więcej stania i czekania niż jeżdżenia. Nie zapominajcie, że jedno auto przypada na dwie osoby, a to jest różnica. Ale to było dwa lata temu. Może się coś zmieniło. Nie chce was zniechęcać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polo Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 Wygląda na to że pod tym linkiem są zdjęcia z tej imprezy w 2005r : http://www.yotabyte.de/subaruwrxsti_02/index.html są nawet jakieś filmiki : Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewap Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 Jestem jedną z tych osób która była z dawidem i carfitem. Ja byłem tam dwa lata temu i organizacja strasznie kulała. Przyjechaliśmy na miejsce to się okazało, że auta są nie zatankowane i trzeba je zatankować. Co chwilę coś nie działało. Były jakieś techniczne usterki dot. obsługi urządzeń, itp. Było więcej stania i czekania niż jeżdżenia. Było dokładnie tak jak pisze dawid, od nie zatankowanych aut, po brak długopisów, problemy z krótkofalówkami, przeciągającym sie lunchem, i problemy z urochomieniem nawadniania czy coś podobnego. I najważniejsze :!: w naszym STI ( dawida i moim ) nie dział dzwięk z shift lightu , strasznie nas to wku... :razz: Jest to szkolenie wewnątrz toru, głównie płyty poślizgowe zakręty itd, wygląda to tak jak na filmie, i zdjeciach powyzej. Ale tak jak pisze dawid, może my poprostu mieliśmy pecha i organizacja niemiecka tym razem zawiodła... :???: Jak dobrze pamietam tochyba była opcja z jeżdzeniem po samym torze, ale nie pamietam cen i szczegółów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacho Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 Niektórzy z forumowiczów już tam byli, w tym i ja. Nie łódźcie się że pojeździcie po torze, bo tam was nie wypuszczą. Szkolenie odbywa się w centrum szkoleniowym ADAC, które znajduje się wewnątrz toru. jak to!?!?!?!?! to ja chyba na to nie wydam ponad 1000pln (z jazda i wiktem tak pewnie sie skonczy).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart Posted February 26, 2008 Share Posted February 26, 2008 w naszym STI ( dawida i moim ) nie dział dzwięk z shift lightu , strasznie nas to wku... :razz: A próbowaliście zrobić on :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts