Jump to content

pojedziemy ??

herrkam

Recommended Posts

Szkolenia ADAC są z reguły fajne. Jak pracowałem w Zuffenhausen w jednej takiej fabryce samochodów :razz: to widziałem co instruktorzy ADAC wyrabiają na torze testowym. Także szkolenie raczej warte uwagi. Pytanie czy instruktorzy są przynajmniej anglojęzyczni bo zrozumieć bełkot Niemców jest strasznie ciężko :wink: . A Hockenheim ring , tor jest kosmos - byłem, nie jeździłem ale robi wrażenie :razz:

Przetłumacze tym co chcieliby się dowiedzięć na szybko 'pi razy drzwi' co wchodzi w zakres szkolenia bo cuś tam kumie ... :wink:

1. Podstawy podwozi / napędów/ kierowania

2. Granice fizyczne podczas jazdy ?

3. Rozgrzewka autami sportowymi.

4. Techniki kierowania slalom/ zakręty

5. Hamowanie z różnych prędkości i w różnych warunkach.

6. Techniki kierowania niestabilbym pojazdem.

7. Wyłapywanie utraty przyczepności samochodu przy wysokich prędkościach ???

8. Jazda między pachołkami z dynamicznymi elementami ???

:razz:

Z tego co pamiętam zdjęcia i rysunki ośrodka ADAC to taki teren do ćwiczeń z polewaniem wodą, ruchomą płytą, różną konfiguracją zakrętów i górek (coś podobnego do podberlińskiego ośrodka pokazywanego na Skoda AutoSzkoła w tvn) - chyba, że się mylę

Jeżeli za te pieniądze udostępniają STi 08 na cały dzień na ten ośrodek to i tak uważam, że warto

maciekSubru, dokładnie to jest taki ośrodek.

herrkam, to zależy jakie są twoje oczekiwania.

Ja byłem tam dwa lata temu i organizacja strasznie kulała. Przyjechaliśmy na miejsce to się okazało, że auta są nie zatankowane i trzeba je zatankować. Co chwilę coś nie działało. Były jakieś techniczne usterki dot. obsługi urządzeń, itp. Było więcej stania i czekania niż jeżdżenia.

Nie zapominajcie, że jedno auto przypada na dwie osoby, a to jest różnica.

Ale to było dwa lata temu. Może się coś zmieniło. Nie chce was zniechęcać.

Jestem jedną z tych osób która była z dawidem i carfitem.

Ja byłem tam dwa lata temu i organizacja strasznie kulała. Przyjechaliśmy na miejsce to się okazało, że auta są nie zatankowane i trzeba je zatankować. Co chwilę coś nie działało. Były jakieś techniczne usterki dot. obsługi urządzeń, itp. Było więcej stania i czekania niż jeżdżenia.

Było dokładnie tak jak pisze dawid, od nie zatankowanych aut, po brak długopisów, problemy z krótkofalówkami, przeciągającym sie lunchem, i problemy z urochomieniem nawadniania czy coś podobnego.

I najważniejsze :!: w naszym STI ( dawida i moim ) nie dział dzwięk z shift lightu , strasznie nas to wku... :evil: :razz:

Jest to szkolenie wewnątrz toru, głównie płyty poślizgowe zakręty itd, wygląda to tak jak na filmie, i zdjeciach powyzej.

Ale tak jak pisze dawid, może my poprostu mieliśmy pecha i organizacja niemiecka tym razem zawiodła... :???:

Jak dobrze pamietam tochyba była opcja z jeżdzeniem po samym torze, ale nie pamietam cen i szczegółów.

Niektórzy z forumowiczów już tam byli, w tym i ja. Nie łódźcie się że pojeździcie po torze, bo tam was nie wypuszczą. Szkolenie odbywa się w centrum szkoleniowym ADAC, które znajduje się wewnątrz toru.

jak to!?!?!?!?! :evil:

to ja chyba na to nie wydam ponad 1000pln (z jazda i wiktem tak pewnie sie skonczy)..