LomaX Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Cześć Proszę o info/pomoc w sprawie następującej i dotyczącej Subaru Outback 2,5 ’00 (około 170kkm, gaz od 7kkm – sekwencja od "Jako"). Dziś pojechałem do mechanika, bo chciałem wymienić świece. Po rozebraniu xyz… w końcu dobrał się do fajek – wyciąga jedna, a o na mocno zalana olejem, na 2gim cylindrze tej samej głowicy tak samo (lewa od przodu auta patrząc). Same świece suche i ok, w fajkach też sucho. Ale same fajki i miejsca (przestrzeń pod pokrywą prze którą przechodzą do świec) w które się je wpina mocno pokropione olejem. Proszę o info: - co to za problem i jak go rozwiązać - poważny/zlekceważyć…? - czy spodziewać się należy poważnych konsekwencji Proszę o pomoc i podpowiedzi, bo nie ukrywam ma dusze na ramieniu… Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Musisz zamowic komplet uszczelek pod dekle zaworow ( w tym dwie wewnetrzne) razem 4 szt. wymienic i po problemie... AK Link to comment Share on other sites More sharing options...
LomaX Posted February 20, 2008 Author Share Posted February 20, 2008 Nadzwyczajnie dziękuje! Juz myślałem, że to może coś z gatunku pęknięta głowica... nie do końca - lub tez wcale znam budowę boksera, ale miałem w duchu nadzieje, że to tylko uszczelki pod dekle! Link to comment Share on other sites More sharing options...
E12 Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Przy wymianie uszczelek wyreguluj zawory Przy gazie naprawde warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc.li Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 E12 :arrow: email Link to comment Share on other sites More sharing options...
LomaX Posted February 20, 2008 Author Share Posted February 20, 2008 E12 :arrow: email Dzięki, dzięki za uwage. :!: Mogę prosic o wskazówki i dane regulacji? Ew jeśli sa jakieś specjalne wymagania co do regulacji lub sposobu przeprowadzania. Mam umiarkowane pojęcie :roll: więc każda rada się przyda Będę zobowiązany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts