marcinch Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Witam, Jesli hamuje normalnie (w normalym ruchu miejskim) wszystko jest ok. Natomiast kiedy hamuje delkiatnie (np w korku badz na parkingu przy manwrach) to slychac szum z klocow/tarcz. Sprwadzalem klocki ale wygladaja ze maja jescze duzo do zdarcia. Czy to moze wynikac z samych klockow? Moze mam zalozone jakies totalnie nieseryjne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Czy to moze wynikac z samych klockow? Moze mam zalozone jakies totalnie nieseryjne? Tak oraz prawdopodobnie tak. W moim też tak jest i też klocka jest "dużo" 8). Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinch Posted February 19, 2008 Author Share Posted February 19, 2008 A jakie masz klocki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Tar-ox .114 Link to comment Share on other sites More sharing options...
foreks Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 marcinch, mialem i miewam wciaz identyczny problem. wylacznie przy delikatnym hamowaniu, np. podczas toczenia sie z daleka i musniecia hamulca, zeby ostatecznie wytracic ped tuz przed samymi swiatlami. na poczatku sprawa byla prosta, bo z tylu klocki byly zerowe. zmienilem, minelo. po kilku tygodniach powrocilo i zeby bylo smiesznie, wlasnie dzis najgorzej. pojechalem do serwisu, podniesli auto, zdjeli kola, zdemontowali klocki i te jak nowe, tarcze tez, zadnych innych usterek nie widac. byc moze po prostu nieczystosci, ktore dostaja sie czasami powoduja taki rezonans /mi sie zdaje jakby wiadro zwiru w bagazniku po zdjeciu wykladziny rozsypywano/. poprosilem Dzanka, zeby przejechal sie, rozgrzal hamulce, pohamowal awaryjnie, na spiacych etc. troche to potrwalo i ponownie cos zgrzytalo, ale znacznie mniej juz. zdaje sie, ze to kolejna emanacja TTTM - moje klocki jak u przemka, tarox 114. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 u mnie przy seryjnych klockach sa te same objawy. Po wymianie klockow na nowe szum nie ustapil. Szanowni serwisanci twierdza, iz zbyt delikatnie hamuje i przez to klocki/tarcze nie czyszcza sie z soli. Jakos nie przekonuje mnie ta teoria, ale moze.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 moje klocki (chyba seryjne) delikatnie szumia tylko jak sa zimne, potem jest juz ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Ja gdy mialem takie objawy, szumy przeksztalcily sie w coraz bardziej intensywne. Potem byly slyszalne tylko przy predkosciach ponizej 40 km/h oraz piszczaly przy wiekszych. Skonczylo sie wymiana przednich klockow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts