Jump to content

przyspieszenie

rafter

Recommended Posts

2,5 zawsze kojarzy mi się z europejską wersją z turbo, ale wiem, że w US są też nie-turbo, stąd było pytanie. Dopiero potem doczytałem te 173KM i wszystko stało się jasne 8)

A przy okazji odpowiedź - przy założeniu rocznika 2006/2007: 10.8 sekundy.

2,5 bez turbo automat z ameryki kupilem mojej ukochanej bo paskudnie zlamala lewa noge i dziewczyna boi sie nim jezdzic bo mowi ,ze gna jak szalony .wlasnie wrocila z rehabilitacji i auto spowodowalo zamieszanie wsrod terapeutow, mowi ze chodzili dookola ,cmokali i wypytywali sie o dane ,ale tego przyspieszenia nie moge nigdzie znalezc.

-Bo automat wyraźnie utrudnia dynamiczny start "z pod świateł". W okolicach 2-3biegu te 173 kucy i dodatkowe pół litra pojemności dają o sobie już znać, zapewniając lepsze wrażenia niż europejskie 2.0X w manualu. Amerykanie nie podają wskaźnika 0-100km/h, bo dranie mierzą wszystko w milach :wink:

Amerykanie nie podają wskaźnika 0-100km/h, bo dranie mierzą wszystko w milach

Nie do końca. Oni przyspieszenia dla Forestera (i wielu innych) nie podają W OGÓLE. Poszukaj na edmunds.com, yahoo.com, msn.com - nie znajdziesz tych danych NIGDZIE. Oczywiście na subaru.com tym bardziej.

A jak już przy tym jesteśmy - zauważyłem pewną ciekawostkę:

- Amerykanie podają przyspieszenie jako 0-60 mph

- Anglicy 0-62 mph (=100 km/h)

- Europejczycy - wiadomo

wrazenia sa duzo lepsze niz to co na papierze

Pamiętajmy o jeszcze jednej rzeczy - im miękkszy samochód i przód bardziej unosi się przy starcie, tym mocniejsze wrażenia wciskania w fotel. Dlatego czasem jadąc wolniejszym wozem niż mój STI mam wrażenie, że rewelacyjnie przyspiesza (ostatnio: nowe A6 3.0 diesel, czy 3.2 - nie wiem), a to jest po prostu efekt kaczuszkowatego zawieszenia :twisted:.

To prawda, że sam dość długo szukałem tych danych o przyśpieszeniu wersji amerykańskich. Ciekawe, czy w stanach kompletnie nie obchodzi to potencjalnych nabywców Subaru? Patrzą tylko na ilość hp, moment, spalanie?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...