rafter Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 witam wszystkich ,po raz pierwszy na forum,potrzebuje wiedze na temat forestera 2,5 w automacie 173 KM. Jakie jest jego katalogowe przyspieszenie od 0 do 100 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Rocznik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Rocznik? Turbo? Oj Kudłaty Nie popisałeś się teraz. 2.5 z turbiną ma trochę więcej kucyków niż 170 :razz: Haha zdążyłem Cię złapać zanim posta zmieniłeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 2,5 zawsze kojarzy mi się z europejską wersją z turbo, ale wiem, że w US są też nie-turbo, stąd było pytanie. Dopiero potem doczytałem te 173KM i wszystko stało się jasne 8) A przy okazji odpowiedź - przy założeniu rocznika 2006/2007: 10.8 sekundy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafter Posted February 19, 2008 Author Share Posted February 19, 2008 2,5 bez turbo automat z ameryki kupilem mojej ukochanej bo paskudnie zlamala lewa noge i dziewczyna boi sie nim jezdzic bo mowi ,ze gna jak szalony .wlasnie wrocila z rehabilitacji i auto spowodowalo zamieszanie wsrod terapeutow, mowi ze chodzili dookola ,cmokali i wypytywali sie o dane ,ale tego przyspieszenia nie moge nigdzie znalezc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 rafter, bo Amerykanie go nie podają NIGDZIE. Zawsze pozostają jednak niezastąpieni Australijczycy 8). http://www.subaru.com.au/models/foreste ... fications/ PS Zapraszam do wątku "Tutaj się witamy" Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafter Posted February 19, 2008 Author Share Posted February 19, 2008 dzieki,ale wrazenia sa duzo lepsze niz to co na papierze Link to comment Share on other sites More sharing options...
yossarian Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 -Bo automat wyraźnie utrudnia dynamiczny start "z pod świateł". W okolicach 2-3biegu te 173 kucy i dodatkowe pół litra pojemności dają o sobie już znać, zapewniając lepsze wrażenia niż europejskie 2.0X w manualu. Amerykanie nie podają wskaźnika 0-100km/h, bo dranie mierzą wszystko w milach :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Amerykanie nie podają wskaźnika 0-100km/h, bo dranie mierzą wszystko w milach Nie do końca. Oni przyspieszenia dla Forestera (i wielu innych) nie podają W OGÓLE. Poszukaj na edmunds.com, yahoo.com, msn.com - nie znajdziesz tych danych NIGDZIE. Oczywiście na subaru.com tym bardziej. A jak już przy tym jesteśmy - zauważyłem pewną ciekawostkę: - Amerykanie podają przyspieszenie jako 0-60 mph - Anglicy 0-62 mph (=100 km/h) - Europejczycy - wiadomo wrazenia sa duzo lepsze niz to co na papierze Pamiętajmy o jeszcze jednej rzeczy - im miękkszy samochód i przód bardziej unosi się przy starcie, tym mocniejsze wrażenia wciskania w fotel. Dlatego czasem jadąc wolniejszym wozem niż mój STI mam wrażenie, że rewelacyjnie przyspiesza (ostatnio: nowe A6 3.0 diesel, czy 3.2 - nie wiem), a to jest po prostu efekt kaczuszkowatego zawieszenia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
yossarian Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 To prawda, że sam dość długo szukałem tych danych o przyśpieszeniu wersji amerykańskich. Ciekawe, czy w stanach kompletnie nie obchodzi to potencjalnych nabywców Subaru? Patrzą tylko na ilość hp, moment, spalanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisek Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Nie wiem czy dobrze pamietam ale ktos kiedys na forum podawal,ze 2,5 z USA przyspiesza w okolo 8,7s do 100 kmh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafter Posted February 19, 2008 Author Share Posted February 19, 2008 mowie tylko to co czuje po przesiadce z mojego turbo diesla 150 KM w manualu do tego forysia zonki, u mnie na papierze jest 9,4 sec a odczucia odwrotne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olleo Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 A policzyles czas zmiany biegow w automacie? To zazwyczaj umyka w dupo-g-techu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Nie wiem czy dobrze pamietam ale ktos kiedys na forum podawal,ze 2,5 z USA przyspiesza w okolo 8,7s do 100 kmh. Manual - i owszem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Jako że odpowiedź na pytanie postawione w tytule wątku została udzielona, zamykam wątek, żeby nie zachęcać do rozmów off-top :cool:. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts