Sławek1 Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Nie mogę otworzyć klapki wlewu paliwa w Foresterze MY 2003. Wszystkie drzwi+klapa bagaznika otwierają się i zamykają za pomoca kluczyka lub pilota alarmu a klapka wlewu paliwa po podniesieniu dźwigni w podłodze przy fotelu kierowcy ani drgnie. Dźwignia sprężynuje normalnie więc nie wiem co robić. Help. :sad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Wiem, że to banalne ale -> może gdzieś dostała się woda i zmarzło ?? Ew. poprość kogoś, żeby trzymał dźwignię podciągniętą a samo spróbuj delikatnie poruszać klapką i zobaczyć czy opór występuje tylko w jednym miejscu (zatrzask). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1 Posted February 20, 2008 Author Share Posted February 20, 2008 Dzięki. Własnie wyjaśniłem, że przyczyną był demontaż sprężynki przy zawiasie klapki ale mam pytanie czy jest jakas możliwość otworzenia klapki od wewnątrz (jakiś tryb awaryjny) np. z bagaznika? :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
samochodzik Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 mozna to otworzyc w dwie osoby, jedna musi trzymac dźwignie przy fotelu w pozycji otwartej, druga musi delikatnie czyms podwazyc klapke (tak jak bys chial ja zlapac od wewn czyms) jak juz otworzysz to mozesz na szybko przykrecic sobie sprezynke (jaka kolwiek mala) do ktorejs ze srubek ktore przytrzymuja plastikowa obudowe wlewu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1 Posted February 20, 2008 Author Share Posted February 20, 2008 Dzieki. Tak to jest jak sie nie ma dobrej instrukcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samochodzik Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 Dzieki. Tak to jest jak sie nie ma dobrej instrukcji. udalo sie :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1 Posted February 21, 2008 Author Share Posted February 21, 2008 Problem rozwiązany. Otwarte i można tankować. Jeszcze raz dzięki. :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
redzi84 Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 Mam taki sam problem tyle, że u mnie jest blaszka odpowiadająca za odepchcięcie klapki po zwolnieniu zatrzasku. Ma ktoś pomysł na rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1 Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 Trzeba delikatnie wygiąć blaszkę aby zwiększyć jej siłę sprężynowania. Robiłem to osobiście. Można ewentualnie spróbować zastosować jakąś podkładkę pod śrubę przykręcającą blaszkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redzi84 Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Dzięki wielkie już działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts