sherif Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 witam ! Czy jest jakis znak szczegolny, rozpoznawalany, ktory maja oryginalne szyby w Subaru ? Niestety, przednia szyba pekla mi od kamienia i musialem zmianic szybe czolowa. Wymiany dokonalem w ASO (szyba z podgrzewaniem wycieraczek), nastepnie przy okazji wizyty w innym serwisie dowiedzialem sie, ze mam nieoryginalna szybe , poniewaz nie ma ona takiego znaczka: bumerang w koleczku. Inne szyby, rzeczywiscie maja taki znaczek i podobno szyba oryginalna z Japonii musi posiadac taki znaczek, serwis oczywiscie twierdzi, ze jest to oryginal, ktory dostali z magazynu z Niemiec. Pytanie, ktoremu serwisowi wierzyc i czy rzeczywiscie szyba powinna miec ten znaczek :?: Z drugiej strony, jak sie kiedys dowiadywalem nie ma zamiennikow szyb czolowych z podgrzewaniem. Pozdrawiam Marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 Wszystkie oryginalne szyby które widziałem miały taki znaczek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grygo Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 jaki? SUBARU OK? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 Nie... chodziło mi o bumerang Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacool Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 zdaje sie ze oryginalne szyby to NIPPON SAFETY i maja symbol bumerang w kolku takze czolowa jesli wstawili ci zamiennik to musieli cie ladnie skaleczyc na kase P.S. masz us czy eu-speca pytam z ciekawosci bo nie wiem czy na rynek europejski i amerykanski montowane byly szyby innych producentow Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted February 18, 2008 Author Share Posted February 18, 2008 zdaje sie ze oryginalne szyby to NIPPON SAFETY i maja symbol bumerang w kolku takze czolowa No wlasnie tez tak myslalem, tyle ze srwis sie zapiera, iz to 100% oryginal. jesli wstawili ci zamiennik to musieli cie ladnie skaleczyc na kase W sumie nie mnie tylko TU, aczkolwiek szyba kosztowala 2300zl + uszczelka + montaz, tym bardziej jestem wkurzony ,iz mam miec szybe nieoryginalna P.S. masz us czy eu-speca pytam z ciekawosci bo nie wiem czy na rynek europejski i amerykanski montowane byly szyby innych producentow Masz racje, w US byly inne szyby, ja mam wersje EU i reszta szyb ma bumerangi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacool Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 jezeli masz EU speca i masz bumerangi na szybach to chyba szyby do obu wersji powinny byc tego samego producenta. ja mam us speca i mialem rozwniez bumerangi na wszystkich szybach. P.S. na pocieszenie powiem ze dzwonilem do pilkingtona i szyba czolowa to mojego subaraka kosztuje 360 PLN podczas gdy serwis zyczyl sobie tez cos chyba pod 2k Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted February 18, 2008 Author Share Posted February 18, 2008 jezeli masz EU speca i masz bumerangi na szybach to chyba szyby do obu wersji powinny byc tego samego producenta. ja mam us speca i mialem rozwniez bumerangi na wszystkich szybach.P.S. na pocieszenie powiem ze dzwonilem do pilkingtona i szyba czolowa to mojego subaraka kosztuje 360 PLN podczas gdy serwis zyczyl sobie tez cos chyba pod 2k Jak m.in tez wszukalem zamiennikow u Pilkingtona, ale dowiedzialem sie ze do wersji z podgrzewaczem wycieraczke nie ma zamiennikow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts