Jump to content

Tłumik końcowy WRX'01

lukass

Recommended Posts

Jako że nie mam zamiaru dokonywać w moim aucie żadnych modów i nie widzę sensu wydania na wydech xk zł to mam w związku z tym pytanko czy ktoś próbował takiego pasztetowego rozwiązania jak poniżej:

http://moto.allegro.pl/item307644953_tl ... jaaaa.html

http://moto.allegro.pl/item307487134_wm ... hatow.html

http://moto.allegro.pl/item310471835_tl ... osnos.html

Chodzi głownie o to żeby nie było zbyt głośno , a jedynie wydobyć trochę dźwięku boxera.

Pozostała część wydechu pozostaje seria.

średni pomysł :???: , te wszystkie tłumiki sa dość cięzkie, i po roku dwóch odpadają :cry: bo trzeba je jakoś wspawac ( uchwyty również ) i jest to druciarskie rozwiązanie, moze lepiej od kogos kupic uzywany , ale dedykowany do Subaru ?

Polecam Ci wizyte w El-Tec. Ja NIGDY bym nie zalozyl polskiego wydechu, a jednak...Ktos madrzejszy mi doradzil, posluchalem i jestem zadowolony.

Kiedy odpadnie? Nie wiem! Niech sie carfit wypowie! :wink:

p.s.

Chodzi głownie o to żeby nie było zbyt głośno , a jedynie wydobyć trochę dźwięku boxera.

W WRX mialem SuperSpinta - tylko koncowego - bylo OK.

Polecam Ci wizyte w El-Tec. Ja NIGDY bym nie zalozyl polskiego wydechu, a jednak...Ktos madrzejszy mi doradzil, posluchalem i jestem zadowolony.

Kiedy odpadnie? Nie wiem! Niech sie carfit wypowie! :wink:

p.s.

W WRX mialem SuperSpinta - tylko koncowego - bylo OK.

Jed, Eltek ok, bo jest robiony pod konkretny model, z uchwytami itd, a to co podał te linki to uniwerslane wydmuszki

Jed, Eltek ok, bo jest robiony pod konkretny model, z uchwytami itd, a to co podał te linki to uniwerslane wydmuszki

Ufff, dzieki! :wink:

Powiem Ci, ze jak obejrzalem te linki, to "yy". To typowe pierdziawki. Poza tym, wystarczy zobaczyc na jednymze zdjec, do jakich aut zakladane :cool: .

A ja nawet nie wiem jakiej firmy mam tlumik koncowy. Kupilem okazyjnie w norauto. Srednica byla ok, silncera nie bylo, a tak to podobne do tych co na zdjeciach. I nie zaluje. Dzwiek piekny, zadnych klopotow, czasem po prostu nie warto przeplacac...

średni pomysł :???: , te wszystkie tłumiki sa dość cięzkie, i po roku dwóch odpadają :cry: bo trzeba je jakoś wspawac ( uchwyty również ) i jest to druciarskie rozwiązanie,

Zgadza się zalatuje lekkim druciarstwem, ale......CCC , w sumie jak odpadnie za dwa lata to nie będzie tragedii , bo seryjny swe miejsce w garażu będzie miał :razz:

A ja nawet nie wiem jakiej firmy mam tlumik koncowy. Kupilem okazyjnie w norauto. Srednica byla ok, silncera nie bylo, a tak to podobne do tych co na zdjeciach. I nie zaluje. Dzwiek piekny, zadnych klopotow, czasem po prostu nie warto przeplacac...

Simon1 A jak z głośnością , bo nie chciałbym czuć się jak w środku pudła rezonansowego - po prostu zależy mi tylko na lekkim pomruku , a nie jakiś hardcorowych doznaniach.