chudy_b Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 Witam Od kilkunastu dni paruje mi lewa boczna szyba. Ogólne najczęstszą przyczyną parowania jest brudny filtr przeciwpyłkowy, ale wtedy parują wszystkie szyby. U mnie prauje tylko boczna zaczynając od dolnego przedniego rogu przy nawiewie. Filtr mam w miarę nowy (4 miesiące). Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 Otwórz nawiew po lewej stronie, bo pewnie jest zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grygo Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 i nie wsiadaj zgrzany do samochodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 ze złotych porad zostaje jeszcze m.in. otwórz całkiem szybę jak się schowa to nie będzie parować Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 przyczyna parujacej jednej szyby - i to calkiem powaznie (nie sugeruje, ze chudy_b tak ma :wink: ) jest takze stan "pobalangowy". Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudy_b Posted February 11, 2008 Author Share Posted February 11, 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
richo Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 Miej odwagę i przyznaj się - otworzyłeś nawiew ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanielsDS Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 Gdzie jest filtr kabiny?? Bo nie moge go znaleść?? Chyba ze 93r go nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 Nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudy_b Posted February 11, 2008 Author Share Posted February 11, 2008 Nawiew jest i był otwarty. Podejrzewam, że woda dostaje się jakoś do tej rury co doprowadza powietrze do tego bocznego nawiewu, tylko nie mam pojęcia jakim cudem. Dziś było sucho na dworze i problem nie wystąpił, więc woda dostaje się raczej z zewnątrz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuster Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 A klima nie pomaga? Sprobuj mu wlaczyc temp na maxa i 'przewietrzyc'. Sprawdz stan filtra. Poza tym pora roku tez moze na to wplywac, wilgoc na dworze itp. A czy nie masz moze wilgoci w aucie, mokre dywaniki lub cos w tym stylu? U mnie zawsze paruja na drugi dzien po imprezie % Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts