GeOrGe Posted February 10, 2008 Share Posted February 10, 2008 Witam wszystkich Od kiedy kupiłem SI'99 szukałem tego spoilerka, wygląda tak: Udało mi się go dostać i czeka na pomalowanie. Mam jednak pytanie do szanownych kolegów. Mam standardowy spoiler z SI turbo: Problem polega na tym że nie wiem jak jest standardowy spoiler przykręcony. Tzn. jest jedna śruba na stronę pod spodem. Widać ją na zdjęciu: i większej perspektywie: Pytanie brzmi czy to jedyne śruby mocujące? Pytam bo w tym z RB5 są gwintowane otwory na 3 śruby na stronę: Liczę na osoby które zdejmowały standardowy spoilerek lub coś na ten temat wiedzą. Nie chce go narazie odkręcać bo nowy jest jeszcze nie pomalowany a czekam na osłony na halogeny żeby razem psiknąc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 Będziesz musiał wiercić nowy dziury w klapie. BTW spoiler od RB5 zawsze bardzo mi się podobał :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeOrGe Posted February 11, 2008 Author Share Posted February 11, 2008 Dzięki mati. Czyli fabryczny trzyma się na dwóch śrubach? hmm. nawet ta jedna nie bedzie sie pokrywać? Co do spoilera to szukałem go od paru miesiecy i jest naprawde ciężki do znalezienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 Ta jedna powinna się pokrywać. Pamiętaj żeby zabezpieczyć bagażnik jak będziesz wiercił dziury, bo opilki metalu wbijaja się w lakier i rdzewieją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeOrGe Posted February 20, 2008 Author Share Posted February 20, 2008 Problem rozwiązany Obyło się bez interwencji wiertarki. Standardowy spoiler zainstalowany jest na 3 otworach na stronę. Są dwie śruby i bolec ustalający. Jedna śruba jest widoczna po otworzeniu bagażnika a druga jest za gumowym odbojem. Do pinu ustalającego niema dostępu bez zdjęcia spoilera. Wszystko widać to na fotce poniżej: A tak wygląda mój nowy spoiler po instalacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 bardzo ladny ten spoiler ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeOrGe Posted February 21, 2008 Author Share Posted February 21, 2008 bardzo ladny ten spoiler ! Dzięki ale myśłe że podziekowania należą się firmie Prodrive Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts