surfpro Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 Padło mi hamowanie w sti 2002. Prawdopodobnie pompa lub servo. Czy te elementy są takie same w sti i wrx 2002 ? Pytam, bo mam komplet z wrxa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 Padło mi hamowanie w sti 2002. Prawdopodobnie pompa lub servo. Czy te elementy są takie same w sti i wrx 2002 ? Pytam, bo mam komplet z wrxa.[/quote Co znaczy że Ci padło , jakie sa objawy ? Pompa z WRX jest inna, servo nie wiem ale chyba też Link to comment Share on other sites More sharing options...
surfpro Posted February 5, 2008 Author Share Posted February 5, 2008 Padło mi hamowanie w sti 2002. Prawdopodobnie pompa lub servo. Czy te elementy są takie same w sti i wrx 2002 ? Pytam, bo mam komplet z wrxa.[/quote Co znaczy że Ci padło , jakie sa objawy ? Pompa z WRX jest inna, servo nie wiem ale chyba też Pedał wchodzi lekko do połowy, prawie nie chamuje, potem ok. Wystarczy minuta bez hamowanie i znowu mięki pedał. To wygląda tak jak by trzeba było "dopompować". Link to comment Share on other sites More sharing options...
surfpro Posted February 5, 2008 Author Share Posted February 5, 2008 Czy po zalożeniu serwo i pompy ham z wrxa do sti pogorszy się dzialanie hamulców? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 Padło mi hamowanie w sti 2002. Prawdopodobnie pompa lub servo. Czy te elementy są takie same w sti i wrx 2002 ? Pytam, bo mam komplet z wrxa.[/quote Co znaczy że Ci padło , jakie sa objawy ? Pompa z WRX jest inna, servo nie wiem ale chyba też Pedał wchodzi lekko do połowy, prawie nie chamuje, potem ok. Wystarczy minuta bez hamowanie i znowu mięki pedał. To wygląda tak jak by trzeba było "dopompować". hm cięzko coś wywnioskowac ale odpowiedz mi na pytania: 1. Ile masz to auto ? 2. sprawdź przewód do serva , czy ma nieszczelnosci 3. czy ostatno coś robiłeś z hamulcami ? 4. zaślep przewód od serva ( będzie bardzo twardy hamulec ) i zobacz czy są różnice 5. na postoju przy włączonym silniku parę razy popompuj hamulec i trzymaj , spróbuj się w słyszeć czy nie ma gdzieś słyszlanego sssss :grin: z okolic pedału hamulca Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 Czy po zalożeniu serwo i pompy ham z wrxa do sti pogorszy się dzialanie hamulców? pogorszy , jest inne ciśnienie w układzie, a ABS to wykryje i będzie działał nie prawidłowo, tak w dużym uproszczeniu :cool: Na Twoim miejscu pojechał bym do kogoś kumatego w temacie Subaru, i prawidłowo to zdiagnozowal, jak od razu robić jakies druty, z przeszczepem od WRX, bo moze sie okazac że to pierdoła jakaś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
surfpro Posted February 5, 2008 Author Share Posted February 5, 2008 Czy po zalożeniu serwo i pompy ham z wrxa do sti pogorszy się dzialanie hamulców? pogorszy , jest inne ciśnienie w układzie, a ABS to wykryje i będzie działał nie prawidłowo, tak w dużym uproszczeniu :cool: Na Twoim miejscu pojechał bym do kogoś kumatego w temacie Subaru, i prawidłowo to zdiagnozowal, jak od razu robić jakies druty, z przeszczepem od WRX, bo moze sie okazac że to pierdoła jakaś. Dzięki za odp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts