Jump to content

Czyszczenie lakieru!!HELP!

Niedźwiedź

Recommended Posts

A więc,

zaparkowałem jak zwykle pod firmą, wszystko ok, miejsca parkingowe były...po pracy okazało się, że malowali (oni) jakąś balustradę na rurach...tak malowali , że w obrębie 20m od rur wszystkie auta są w czerowny kropy (miejscami wielkości fasoli!) od farby. Myjnia bezdotykowa i mechaniczna nie pomogła. Farba "paznokciem" schodzi.

W związku z tym pytanie mam-kto i gdzie w Wawie mi to usunie? Jak najbardziej szukam czegoś kawiorowego (firma płaci), gdzie troskliwie zajmą się lakierem i nie potraktują go skrobaczką!

Dajcie proszę znać, bo nie chcę jeździć biedronką...zwłaszcza, że nawet na szybach to mam, więc ogranicza widoczność...

Dzięki!!

Miałem podobną sytuację z poprzednim autem. Jednak w moim przypadku farba była jakaś utwardzona i niczym to nie schodzilo. Auto oddałem do ASO i firma, która malowała musiała za naprawę zapłacić. Farba była na tyle trudna do usunięcia, że skończyło się na polerowaniu całego auta. A z szyb idealnie schodzi skrobaczką do płyt ceramicznych, tylko trzeba delikatnie, żeby nie porysować.

Miałem podobną sytuację z poprzednim autem. Jednak w moim przypadku farba była jakaś utwardzona i niczym to nie schodzilo. Auto oddałem do ASO i firma, która malowała musiała za naprawę zapłacić. Farba była na tyle trudna do usunięcia, że skończyło się na polerowaniu całego auta. A z szyb idealnie schodzi skrobaczką do płyt ceramicznych, tylko trzeba delikatnie, żeby nie porysować.

ok...tak jak pisałem koszty mnie nie interesują, bo płaci firma. Polerowanie - ok. Gdzie?Kiedy?Za ile?

tuz po robocie 5 letnie auto wygladało świetnie, niestety szybko wrócilo do swojego zmatowionego czarnego lakieru, mimo mycia wyłącznie na myjni ręcznej :roll:

i nie reklamowałeś ?

ja sam preparat kupiłem na Allegro za 90 zeta chyba za 3 buteleczki i efekt był niezły...

tylko że srebrny jest srebrny i nie bardzo widać zmatowiony lakier

ojciec kiedys mial podobna sytuacje, zalatwiaj polubownie a jak beda sie wzbraniac do sadu w koncu nie tylko twoje auto do roboty ....W ilosci sila:PPP W naszym przypadku firma pokryla koszta na drodze polubownej.

Dobry lakiernik wie jak to naprawic bez lakierowania :))

ojciec kiedys mial podobna sytuacje, zalatwiaj polubownie a jak beda sie wzbraniac do sadu w koncu nie tylko twoje auto do roboty ....W ilosci sila:PPP W naszym przypadku firma pokryla koszta na drodze polubownej.

Dobry lakiernik wie jak to naprawic bez lakierowania )

o kwestie prawno-sądowe to ja się nie martwię. W ogóle się nie martwię. Najwyżej będę miał za free nowy lakier.Ot co.

[ Dodano: Sob Lut 09, 2008 5:56 pm ]

Polerowanie wystarczyło. Auto się pięknie błyszczy- wszystko ładnie zeszło z lakieru - z plastików nie dało rady, ale pewnie z czasem po myjkach będzie ok. 400zł

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...