shinook Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 Witam, mam pytanie: czy nawigacja w subaru jest wyposażona w kompas ? Skąd wie w tunelu, ze samochód zmienił kierunek ? Gdzie można kupić aktualizacje map? Ile to kosztuje ? Gdzie jest umieszczona antena do GPSa ? pozdrawiam Marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_p Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 mape można kupić w ASO. Koszt płyty to 3000zł :???: (trochę wygórowana cena jak za uaktualnienie + mapa polski) W outbacku antena jest bodajrze obok anteny radiowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boros Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 Kompas jest, przynajmniej u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 kuba_p, cena jaką podałeś nie obejmuje czasem wymiany nawigacji na inny model tak by mapa PL działała? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_p Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 aflinta nie to jest cena jaką ASO w poznaniu wystawiło za oryginalną mapę Polski do Subaru, a o zmianie modelu na inny nic nie wspominali :sad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 kuba_p, o ile wiem to standardowa nawigacja Subaru nie miała dostępnej mapy Polski, dlatego była taka opcja, ale obejmowała ona jeszcze wymianę całego modułu nawigacji: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=106911 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_p Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 dziwne, w serwisie powiedzieli że dostali wreszcie płytę z mapa polski i wystarczy ją tylko wsadzić do odtwarzacza w schowku. O zmianie modułu naprawdę nic nie wspominali :???: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 kuba_p, nieco ponad dwa tygodnie temu miałem okazję Dyrekcją i Andrzejem Koprem poruszyć ten temat i o samych mapach Polski korzystających z nawigacji wbudowanej w Legacy/Tribeca/Forester i wtedy jeszcze takowych nie było. Ale może coś uległo zmianie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_p Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 spraw jest znacznie starsza niż 2 tygodnie. Może tylko tak to nazwli a w rzeczywistości zmienili moduł :???: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts