Piskoor Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Tak z ciekawości... musze sobie choolibka troszkę dolać a wiadomo że przelanie nie jest specjalnie zdrowe... Ile w Foresterze czy Imprezie ( przypuszczam że tyle samo ) to różnica pomiędzy poziomem minimum a maximum na bagnecie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 1/2 l. AK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piskoor Posted February 1, 2008 Author Share Posted February 1, 2008 Dziękuję .. wyjatkowo krótki wątek To zamykamy :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 W modelu z turbo między min. a max. na pewno 1 litr. Sam osobiście dolewałem tyle. Oleju wchodzi 4,5 l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macieq Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 A ile w H6, bo jeszcze nie dolewałem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Wolnossące 2.0 pomiędzy min a max też chyba 1l wchodził. W H6 nie wiem, ale wlej ćwiartkę i zobaczysz, potem drugą ćwiartkę a jak mało to jeszcze masz połówkę w butelce - większej różnicy raczej nie będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macieq Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 wlej ćwiartkę i zobaczysz, potem drugą ćwiartkę a jak mało to jeszcze masz połówkę w butelce Wlałem ćwiartkę, z drugą poszło gorzej, bo już mocno się chwiałem. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawka35 Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 A w 2.0 wolnoss. to ile właściwie powinno wejść 3.5 czy 4l, w niemieckiej książce mam 4l tylko że po wlaniu takiej ilości poziom na bagnecie powędrowal do góry mijając po drodze wszystkie możliwe znaczniki i nie wiem czy: -niemcy wstawili inną miskę -może inny bagnet? -podali ilość oleju razem z filtrem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 pawka35, zawsze przy wymianie zmieniasz filtr, w który trochę oleju wejdzie po uruchomieniu silnika. Potem sprawdź poziom. Wg. instrukcji do wolnego ssaka 2.0 wchodzi 4 litry oleju. Szczerze Ci powiem ,że jak sam mierzę to chyba za 20-tym razem coś mi wychodzi a tak to się rozmazuje po całym bagnecie. TTTM. :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 Niemcy kłamią, albo inne litry mają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawka35 Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 Znaczy się łącznie z filtrem bo mnie się zdaje że fachowcy wlali mi 4,5 w takim razie.Zawsze sam zmieniałem a że zimno było to pojechałem do warsztatu,nikomu już nie można ufać-partacze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacool Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 a jaka jest roznica miedzy min i max na bagnecie w EJ25 z STi US-spec :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts