molar Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Czy moze ma ktos pomysl skad wziac pasek przeciwsloneczny na przednia szybe , ale bez napisow tuningowych - chetnie z przyklejeniem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olleo Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Mi by sie przydal jakis przezroczysty pasek dachu... musze zatrzymywac sie 40m od skrzyzowania, bo swiatel nie widze =( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł_P Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Czy moze ma ktos pomysl skad wziac pasek Poproś któregoś z Modów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ywone Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Takie paski nakleja każda firma specjalizująca się oklejaniem szyb samochodowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 A powazniej to zrobia Ci to w kazdej dowolnej agencji reklamowej zajmujacej sie oklejaniem samochodow. Taki paseczek to razem z wyklejeniem kilkadziesiat zlotych Cie powinien kosztowac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninja Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 kilkadziesiąt? ło jezu... juz bym wolał sam poprostu kupic folie do przyciemniania i wyciąć odpowienio mnie zadowalający pasek i samemu przykleić. Wielkiej filozofii nie ma. SebastianZ1 chyba tak mial,ale jemu firma robila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebastianZ1 Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 Za taki pasek płaciłem 50zł. Zrobili mi to przy kładzeniu folii na szyby. Szerokość pasa dowolna. Fajnie wygląda taki na 1/3 szyby-jak w Wurcu . Przy przeglądzie mogą się tylko przyczepić. Ninja, za 50zł to by mi się w życiu nie chciało bawić z czymś takim. To tylko pozornie wygląda na prostą sprawę. Po pierwsze dokładne wycięcie otworu na lusterko (nie było odklejane od szyby), po drugie zachowanie idealnej krzywizny tego paska na całej szerokości, żeby przy słupkach był trochę szerszy niż w centralnym punkcie - to nie jest prosta sprawa. Całość wygląda jak z fabryki. Podejrzewam, że ja bym zmarnował pół hektara takiej folii zanim bym zrobił tak, jak oni, albo rzucił to w cholerę po godzinie zabawy, bo nie mam cierpliwości, ani zdolności manualnych do takich rzeczy :razz: pzdr Seb@ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 ech.... a ja sie po moderatorsku zainteresowalem, ze moze jakis pasek jest do wlepienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 Fajnie wygląda taki na 1/3 szyby-jak w Wurcu . W prawdzie u mnie trochę mniejszy niż na 1/3 ale tez sporo zasłaniał Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebastianZ1 Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 W prawdzie u mnie trochę mniejszy niż na 1/3 ale tez sporo zasłaniał Całkiem fajny. On był w jakimś stopniu przeźroczysty, czy totalna ciemność? Szczerze mówiąc, wolałbym żeby coś przez niego było widać :wink: pzdr Seb@ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 totalna ciemność Stojąc pod sygnalizatorem trzeba było żurawia zapuszczać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł_P Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 ech.... a ja sie po moderatorsku zainteresowalem, ze moze jakis pasek jest do wlepienia No ja tak samo myślałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
molar Posted January 29, 2008 Author Share Posted January 29, 2008 czy te paski- o szybianych mowie- to macie od wewnatrz naklejone? wydawalo mi sie ze po wierzchu wiekszosc klei.Podzwonilem dzisiaj po paru wyklejaczach i jakos entuzjazmu nie wykazywali... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 molar, u mnie był z zewnatrz Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebastianZ1 Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 Jeżeli zrobiony z folii takiej, jak do szyb, to wewnątrz. Na zewnątrz podejrzewam, nie przetrwałby już samego tarcia wycieraczek, nie mówiąc już o zimowym skrobaniu szadzi/lodu. pzdr Seb@ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Jeżeli zrobiony z folii takiej, jak do szyb, to wewnątrz. Na zewnątrz podejrzewam, nie przetrwałby już samego tarcia wycieraczek, nie mówiąc już o zimowym skrobaniu szadzi/lodu. pzdr Seb@ Bzdura, nic takiego sie nie dzieje, tylko nie trza lepic badziewa z krepiny. U mnie sie trzymalo w poprzednim wozie 3 lata i nie bylo zniszczone. Zrob tak jak mowie, agencja reklamowa zajmujaca sie okleinami wozow i po chwili masz spokoj i profeske za niewielkie pieniazki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninja Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 totalna ciemność Stojąc pod sygnalizatorem trzeba było żurawia zapuszczać. bez sensu zrobione. molar, u mnie był z zewnatrzrowniez bez sensu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebastianZ1 Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Bzdura, nic takiego sie nie dzieje, tylko nie trza lepic badziewa z krepiny. U mnie sie trzymalo w poprzednim wozie 3 lata i nie bylo zniszczone. Czytaj, co napisałem. Mówię o folii do szyb. Taką bezwzględnie trzeba stosować po wewnętrznej stronie. Mam świadomość, że istnieją inne techniki nanoszenia takiego paska, z barwieniem szyby włącznie, ale nie o nich pisałem. pzdr Seb@ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Ninja, zwróć uwagę na słowo był. Nie ja go naklejałem, tak samo jak spoiler na tylną klapę :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninja Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 k samo jak spoiler na tylną klapę skad wiedziales ze bedzie to nastepna rzecz ktorej sie czepie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 bo ninja to sie wszystkiego uczepi :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 mi robili w Arteo w Łomiankach i było gitara - kolor dowolny, grafika na życzenie również dowolna i kosztowało mnie to prawie nic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzar105 Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 totalna ciemność Stojąc pod sygnalizatorem trzeba było żurawia zapuszczać. bez sensu zrobione. molar, u mnie był z zewnatrzrowniez bez sensu. Bez sensu to jest takie Twoje gadanie. Sam miałem taki pasek i w niczym nie przeszkadzał, a tak żywego koloru naklejając od wew się nie uzyska! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninja Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 Bez sensu to jest takie Twoje gadanie. Sam miałem taki pasek i w niczym nie przeszkadzał, a tak żywego koloru naklejając od wew się nie uzyska! co ty za bzdury wygadujesz? jakiego zywego? pasek ma byc przezroczysty by bylo widać przez niego a ma chronić przed słońcem by nie oślepiało. Wiec po jaką cholere ma byc nieprzezroczysty? I jakis tam żywy kolor? Sprajem sobie najlepiej pomaluj szybe jak chcesz miec jakis żywy kolor. Na pistacjowo najlepiej... :roll: Jaki jest cel tego? Juz lepiej sobie opuscic osłony przeciwsłoneczne i nie bawic sie w jakies paski durnowate. A taki efekt jak powinien byc uzyskasz przyklejając go od srodka lub dymiąc szybe. Niektore mają fabryczne przyciemnienie w tym miejscu (np moj). Link to comment Share on other sites More sharing options...
molar Posted January 31, 2008 Author Share Posted January 31, 2008 idea byla zeby slonce zza lusterka nie dawalo po oczach ( tak , wiem jest tam taka klapa ale daje tyle co nic.) nisko swiecace slonce w zimie powornie mi okulrnikowi przeszkadza i jako zwolennik rr (radykalnych rozwiazan) chce pasek . Polprzezierne rozwiazania sa do niczego , juz raz takie mialem. pasek ok. 13 cm , do poziomu dna lusterka zalatwia sprawe, nie przeszkadzajac zbytnio ( jezdzilem "cudzym" i wiem)Dzieki za rade, podjade do Arteo, ktore mialem przez pare lat o rzut beretem i nie zajarzylem :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts