masakrer Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Witam wszystkich.!!! Jestem mechanikiem i tydzien temu serwisowalem sti wrx 2005 od mojego klienta i poprostu sie zakochalem wiec dzis kupilem 1996 wrx sti japan Jesli ktos by mogl mi cos powiedziec o tym samochodzie:ile mam mocy,poprzedni wlasciciel wsadzil tam turbine Tdo04 a slyszalem ze powinna byc TD05 jak to wplynie na prace tego samochodu,Ponadto cos przerywa przy jakis 5 tys obrotow (na sekunde i dalej idze coz to moze byc,tak jakby brak zaplonu przez chwile),do czego sluzy smieszny przycisk z napisem "spray...",kolektory sa pomalowane na czerwono czy to normalne?,jaka jest predkosc maksymalna tego cacka i w ile do setki powinno przyspieszac?? Z Gory dziekuje za kazda odpowiedz!!!YO PS Mam BMW 635 csi i myslalem ze mam szybki woz ale jak widze bylem w bledzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Witam wszystkich.!!! Jestem mechanikiem i tydzien temu serwisowalem sti wrx 2005 od mojego klienta i poprostu sie zakochalem wiec dzis kupilem 1996 wrx sti japan Jesli ktos by mogl mi cos powiedziec o tym samochodzie:ile mam mocy,poprzedni wlasciciel wsadzil tam turbine Tdo04 a slyszalem ze powinna byc TD05 jak to wplynie na prace tego samochodu,Ponadto cos przerywa przy jakis 5 tys obrotow (na sekunde i dalej idze coz to moze byc,tak jakby brak zaplonu przez chwile),do czego sluzy smieszny przycisk z napisem "spray...",kolektory sa pomalowane na czerwono czy to normalne?,jaka jest predkosc maksymalna tego cacka i w ile do setki powinno przyspieszac?? Z Gory dziekuje za kazda odpowiedz!!!YO PS Mam BMW 635 csi i myslalem ze mam szybki woz ale jak widze bylem w bledzie. cieszymy się, że zostałeś wyprowadzony z błędu dzięki najlepszej marce Na pozostale pytania niech wypowiedzą sie starzy wyjadacze :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Witam wszystkich.!!! Jestem mechanikiem i tydzien temu serwisowalem sti wrx 2005 od mojego klienta i poprostu sie zakochalem wiec dzis kupilem 1996 wrx sti japan Jesli ktos by mogl mi cos powiedziec o tym samochodzie:ile mam mocy,poprzedni wlasciciel wsadzil tam turbine Tdo04 a slyszalem ze powinna byc TD05 jak to wplynie na prace tego samochodu,Ponadto cos przerywa przy jakis 5 tys obrotow (na sekunde i dalej idze coz to moze byc,tak jakby brak zaplonu przez chwile),do czego sluzy smieszny przycisk z napisem "spray...",kolektory sa pomalowane na czerwono czy to normalne?,jaka jest predkosc maksymalna tego cacka i w ile do setki powinno przyspieszac?? Z Gory dziekuje za kazda odpowiedz!!!YO PS Mam BMW 635 csi i myslalem ze mam szybki woz ale jak widze bylem w bledzie. bez komentarza zajrzyj TUTAJ, poszperaj po tam zamieszczonych link'ach, a z pewnoscia sporo sie dowiesz :razz: pozdrawiam i gratuluje zakupu nowego cacka :smile: p.s. 635 CSi - jak ze piekne to auto i jedno z nielicznych BuMuWu, ktore mi sie naprawde podoba... eeech, po bialemu zazdroszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 masakrer, witamy się tu: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=101962 Gratulacje zakupu, już chciałem pytać kiedy przekładkę robisz, ale widzę, że z UK piszesz a nie Katowic Link to comment Share on other sites More sharing options...
komancz Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Ponadto cos przerywa przy jakis 5 tys obrotow (na sekunde i dalej idze coz to moze byc,tak jakby brak zaplonu przez chwile) sprawdz cewki zaplonowe(sa 4szt) sciagnij z koncowek gumowe kapturki i zobacz czy nie jest popekana, jezeli ma mikropekniecia to do wymiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Mnie to bardziej brzmi jak boost cut Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 zobacz na glownym forum w uk jest kilku specow co wiedza co w tych autach piszczy :PPP umow sie na browarka i chlopaki dadza ci szybka djagnoze:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premo Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Zmartwie cię tylko że gdybyś kupił sedana była by jeszcze mocniejsza (wagony zawsze były słabsze). A zeleży od vinu jaki masz model może to być sti ver 2 albo 3 i odpowiednio moce: ver 2 260PS/6500tys, moment : 309Nm ver 3 240PS/6000tys moment 310Nm Szkoda tego td05 ale co do osiagów to jest... dobrze :-) Jestem teraz na Śląsku wiec jak bedziesz tym cudem w pobliżu to daj znac pogadamy o JDM-ach pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts