Jump to content

Skrzynia biegów WRX '01

F-I-F-E-R

Recommended Posts

Witam mam pytanko posiadam imprezę WRX '01 i zepsuła mi sie skrzynia biegów (w sumie to tylko pierwszy bieg bo reszta działa) i nie wiem co z tym zrobić, czy naprawiać tą co jest na samochodzie (wogóle opłaca sie naprawiać) czy kupić inna używkę ,czy ktoś już miał taki problem i jak to rozwiązał ... Będę wdzięczny za szybka odpowiedź ...

F-I-F-E-R"]Witam mam pytanko posiadam imprezę WRX '01 i wysrała mi sie skrzynia biegów (w sumie to tylko pierwszy bieg bo reszta działa) i nie wiem co z tym zrobić,

"Wysrane " należy wyrzucić jak najszybciej...... :!: Te z nie działajacym pierwszym biegiem można rozebrać i ustalić ile bedzie kosztowala naprawa....

AK

u mnie (też wrx 2002) 1 czasem nie chce wskoczyć i powiedzieli mi że ten typ tak ma :cry: czy jest to może oznaka jakiegoś większego problemu?

U mnie czasem nie moge wrzucic wstecznego. Zablokuje sie i nie chce sie wbic. Ale ponowne wysprzeglenie pomaga :cool: 'Jedynka' czasem tez ciezko wchodzi ale to chyba TTTM :razz:

Może troszkę źle to opisałem u mnie jedynka sie wysypała w sensie straciła swoje zęby :/ , ma ktoś może jakąś tabele skrzyń biegów żeby mi nikt dziadostwa nie wcisnął jak będę taką nabywał...

właśnie kończą rozbierać moją skrzynię.na pewni do wymiany wałek główny i kólko 2 biegu-podobno to nie wszystko może być wiecej.przy okazji wyszło,że do sprzęgło się skończyło .czekam na propozycję kosztów od mojego mechaniora.

chętnie dowiem sie co forumowi specjaliści proponują??

wrx 2001.78000km

właśnie kończą rozbierać moją skrzynię.na pewni do wymiany wałek główny i kólko 2 biegu-podobno to nie wszystko może być wiecej.przy okazji wyszło,że do sprzęgło się skończyło .czekam na propozycję kosztów od mojego mechaniora.

chętnie dowiem sie co forumowi specjaliści proponują??

wrx 2001.78000km

Ja Ci już to mówłem bez rozbierania skrzyni co padło :razz: mówiłem koszty w Ułezu , ≈3000k , + sprzegło , a najlepiej też jak Ci mówłem wkład RA. lub odpuszczanie upalań, bo predzej czy później problem sie pojawi ponownie :cry:Cóz przykre ale prawdziwe

F-I-F-E-R, zważywsyz że sam wkład z elementami potrzebnymi do montażu do WRXa/GT99 kosztuje 7500 to chyba nie dużo? Sam komplet łożysk któe raczej trzeba zwykle zmienić w starej skrzyni w starym aucie to kolejny 1k.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...