Jump to content

Forester/bliźniaki/foteliki

Bonek

Recommended Posts

Witam,

za 4 miesiące urodzą mi się bliźniaki. Nie mam problemów z wyborem imion bo ten dla każdego Polaka-patrioty jest oczywisty - ale musze przygotować samochód do transportu. Czyli muszę kupić wózek/foteliki. Napiszcie o swoich doświadczeniach - dobrych i złych. :roll:

hmmm :roll:

:mrgreen:

A tak na poważnie, to z bliźniakami jeszcze nie jedziłem, ale ten wózek na pewno będzie szeroki :wink:

Bonek, jest tu forumowicz "BabyExpress" - chyba bedzie mogl sie tutaj fachowo wypowiedziec i doradzic. Wyslalem mu PW, zeby pomogl :)

pozdrawiam

Szymon

To może i ja wtrące 3 grosze, bo chyba mogę pomóc :mrgreen: .

Wózek polecam taki jaki sami wybralismy. My postawiliśmy (po bardzo dlugich poszukiwaniach i oględzinach) na Jane :arrow: http://www.jane.pl/wozki/twin.html. i sprawdzil sie w 100% ponieważ:

1. Jednym ruchem zdejmujesz nosidełko z wozka i zapinasz do samochodu . To jest bardzo istotne i ułatwiające życie rozwiazanie, którego nie maja wozki z ukladem dzieci obok siebie

2. Dodatkowym atutem tego wózka jest to ze również gondolka dla niemowlaka (tzw wózek gleboki) również składa sie do fotelika i tez moze być montowany w samochodzie. Jest wieksza od nosidełka troche gorzej sie zapina, ale mozesz rowniez przelozyc maluchy do samochodu bez konieczności ich przesadzania.

3. Jest to najlżejszy wozek na rynku, stelarz wazy tylko 9 kg, docenisz to bardzo szybko :mrgreen:

4. Ustawienie jeden za drugim pozwoli ci zrobic swobodnie zakupy, dostac sie wszedzie tam gdzie pojedyńczym, w bardzo wielu miejscach nie przecisniesz sie podwojnym wozkiem jeden obok drugiego

5. do bagażnika ładujesz tylko stelarz reszta słuzy jako fotelik sam, dzieki temu pojechalem na letnie i zimowe wakacje moja imprezą :twisted:

6. Ma tez foteliki do spacerówki, czyli masz 3 w jednym (wózek głęboki, spacerówke i nosidełko sam)

7. jedyny minus to cena, my za caly kpl zaplacilismy na allegro ponad 4 tys, niedlugo wystawie swoj pewnie za 50% moze bedziesz zainteresowany :mrgreen: . My przesiadamy sie juz na typowa spacerówke tzw parasolkę

To tak na szybko, w razie czego wal śmiało z pytaniami.

Gratuluje :!: :!: :!: Wyśpij sie na zaspas :lol:

• 9 months later...
To może i ja wtrące 3 grosze, bo chyba mogę pomóc :mrgreen: .

Wózek polecam taki jaki sami wybralismy. My postawiliśmy (po bardzo dlugich poszukiwaniach i oględzinach) na Jane :arrow: http://www.jane.pl/wozki/twin.html. i sprawdzil sie w 100% ponieważ:

1. Jednym ruchem zdejmujesz nosidełko z wozka i zapinasz do samochodu . To jest bardzo istotne i ułatwiające życie rozwiazanie, którego nie maja wozki z ukladem dzieci obok siebie

2. Dodatkowym atutem tego wózka jest to ze również gondolka dla niemowlaka (tzw wózek gleboki) również składa sie do fotelika i tez moze być montowany w samochodzie. Jest wieksza od nosidełka troche gorzej sie zapina, ale mozesz rowniez przelozyc maluchy do samochodu bez konieczności ich przesadzania.

3. Jest to najlżejszy wozek na rynku, stelarz wazy tylko 9 kg, docenisz to bardzo szybko :mrgreen:

4. Ustawienie jeden za drugim pozwoli ci zrobic swobodnie zakupy, dostac sie wszedzie tam gdzie pojedyńczym, w bardzo wielu miejscach nie przecisniesz sie podwojnym wozkiem jeden obok drugiego

5. do bagażnika ładujesz tylko stelarz reszta słuzy jako fotelik sam, dzieki temu pojechalem na letnie i zimowe wakacje moja imprezą :twisted:

6. Ma tez foteliki do spacerówki, czyli masz 3 w jednym (wózek głęboki, spacerówke i nosidełko sam)

7. jedyny minus to cena, my za caly kpl zaplacilismy na allegro ponad 4 tys, niedlugo wystawie swoj pewnie za 50% moze bedziesz zainteresowany :mrgreen: . My przesiadamy sie juz na typowa spacerówke tzw parasolkę

To tak na szybko, w razie czego wal śmiało z pytaniami.

Gratuluje :!: :!: :!: Wyśpij sie na zaspas :lol:

Jesli moge jakos pomoc porada lub zaopatrzeniem to zapraszam :)

babyexpress.istore.pl www.autofoteliki.pl

Gratulacje!!!

W sferze wózków dla bliźnieaków się nie wypowiem bo nie mam doświadczenia, ale jeśli chodzi o fotelik (a właściwie nosidełko) to polecam te które wygrywają wszystkie testy bezpieczeństwa - bo to ważne. I do nich super wygodna sprawa - baza (czy jak to się tam nazywa), generalnie chodzi o to, że montujesz na stałe w aucie takie czarne ustrojswo na które poprostu nakładasz nnosidełko, żadnego zapinania pasów i męczenia się... Po prostu klik i gotowe, docenisz to szczególnie jak dzieciak będzie spał albo płakał :) No a jak będziesz miał dwa to tym bardziej :D No i zwiększa to też podobno bezpieczeństwo. Są niestety dwa minusy, pierwszy tocena - pare stówek za jedno, drugi to to, że całość zajmuje trochę więcej miejsca na długość niż samo nosidełko i wprzypadku wyższych osób w małym autku pojawia się problem kierowcy z ustawieniem fotela - w Golfie żony ja nie poprowadzę bo się zmieszczęjak mały siedzi za mną, ale w Tribece już spokojnie :) Mam 194cm PZDR

Nie mam problemów z wyborem imion bo ten dla każdego Polaka-patrioty jest oczywisty

Eee a tak z ciekawości - ten oczywisty wybór to?

Sam mam bliźniaki (8 miesięczne ;) ) więc jakby co to służę radą ;)

Ad. wózek - my kupiliśmy Emmaljungę Twin Cerox i jesteśmy bardzo zadowoleni (no może opróćz tego, że trzeba naprawdę dużego bagażnika coby go załadować). Foteliki na razie Maxi Cosi i sprawdza się taki zestaw. Jak będzie później - się zobaczy ;)

Cierpliwości, pogody ducha i kamiennego snu :D życzę ;)

Pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...