vfts Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Witam, jako że głośnik w drzwiach pasażera zaczyna mówić "dość" chciałbym się zabrać za jego wymianę. I tu pytanie do ekspertów :-) jak zdjąć boczek drzwi aby nic nie ułamać?? :-) Są jakieś knyfy aby to sobie ułatwić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 vfts, w FAQ są podane dwa linki: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=106767 http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=102183 Jestem pewien, że tam był opis lub odnośnik do opisu demontażu tapicerki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebastianZ1 Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Boczek schodzi bardzo prosto. Wcześniej musisz tylko odkręcić ten wewnętrzny wklęsły plastik, za który ciągniesz zamykając drzwi, oraz ten mieszczący się pod klamką (on jest wyjmowalny, bez śrub). I to wszycho, o ile mnie pamięć nie myli. Potem zdecydowanym ruchem odciągasz boczek od drzwi zaczynając od dolnych partii. Jak już Ci zostanie sama góra, to wysuwasz ją w kierunku 'do góry', aby boczek zszedł z takich klamerko-klipsów. Potem tylko odpinasz kostkę od sterowania szybą i finito. BTW Zatrzaski są na tyle mocne w Subarce, że są praktycznie wielorazowego użytku. Mi mimo kilku takich zabiegów, nie udało się połamać ani jednego zatrzasku. W razie czego na Allegro dostaniesz za ca. 60-80gr takie coś. pzdr Seb@ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vfts Posted January 25, 2008 Author Share Posted January 25, 2008 Wielkie dzięki :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Jest jeszcze ramka naokolo klamki do otwierania drzwi, ma zaczepy od gory i od dolu, wiec najlepiej od dolu podwarz delikatnie srubokretem Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebastianZ1 Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Jest jeszcze ramka naokolo klamki do otwierania drzwi, ma zaczepy od gory i od dolu, wiec najlepiej od dolu podwarz delikatnie srubokretem Pisałem o niej, ale może niejasno sie wraziłem pisząc, że jest pod klamką, zamiast naokoło :wink: pzdr Seb@ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Jest jeszcze ramka naokolo klamki do otwierania drzwi, ma zaczepy od gory i od dolu, wiec najlepiej od dolu podwarz delikatnie srubokretem Pisałem o niej, ale może niejasno sie wraziłem pisząc, że jest pod klamką, zamiast naokoło :wink: pzdr Seb@ faktycznie musialem przeoczyc, to najdeliktniejsza rzecz wiec dlatego dopisalem :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BIG J Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Bartas! Wystarczy spytać kolegi ! Podjechałbyś i bym ci pokazał Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 i wyglosz sobie drzwi i poskrecaj wszystkie srobki w tapicerce bo beda dawac o sobie znac...(gdzie jest mocowana klama i laczone 2 elementy tapicerki) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts