sherif Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Witam ! Po ok. miesiecu walki z Outbakiem udalo mi sie praktycznie usunac prawie wszytskie problemy :smile: , zostal jeden, najbardziej skomplikowany. Otoz mam problem z zalaczaniem wiatrakow, a wlasiwie tego drugiego od klimy. Problem w tym iz auto zachowuje sie poprawnie do czasu kiedy sie nagrzeja na tyle iz ECU chce odpalic drugi wiatrak, w tym momencie wywala check engine z bledem wentylatora (sub fan). Po skasowaniu bledow wszytsko jest ok, az znow nie dojdzie do identycznej sytuacji. Podobnie to wszystko wyglada jak chce sie odpalic klime, ktora od razu odpala drugi wiatrak - wyskakuje check. Sam wentylator jest sprawny, bezpieczniki oraz przekazniki tez. Polaczenie miedzy kompem a przekaznikami jest ok i nie ma zwarc. Dwa rozne serwisy subaru + elektryk stwierdzili, niestety iz najpawdopodobniej padlo cos w ECU :sad: i moze pomoc jego wymiana lub proba jego naprawy. Dodam, iz w sumie jest to teoretycznie mozliwe, poniewaz auto mialo kolizje, w trakcie ktorej, pekla puszka z przekaznikami (dostala akumulatorem) Pytanie czy ktos z Was spotkal sie z takim problemem (jeden serwis powiedzial mi, iz mieli juz kiedys identyczny przypadek, ale nei maja namiarow na wlasciciela :neutral: ) ? Moze znacie jakis zaklad, ktory zajmuje sie naprawa ECU (poza Grabowskim), bede wdzieczny za kazdy kontakt (choc najlepiej aby ogarniali ECU Subaru). Za wszelkie, info, wskazowki, wielkie dzieki ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 jaki masz numer na ECU? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted January 23, 2008 Author Share Posted January 23, 2008 jaki masz numer na ECU? Kurcze robilem jego zdjecia po wymontowaniu, wlasnie ze wzgledu na rodzaj/typ/numer i nie moge ich znalesc .Aczkolwiek komp typowy: 2.5 wersja EU , mozna to jakos po VINie sprawdzic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 mozna to jakos po VINie sprawdzic ? ja nie potrafie Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted January 24, 2008 Author Share Posted January 24, 2008 jaki masz numer na ECU? OK, mam (na szczescie zapisalem nr na kartce :wink: ): 22611AH850 112200 - 5673 DENSO 12V Czy umialbys pomoc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Czy umialbys pomoc ? rano Ci odpowiem. Jakbym sie nie odzywal to prosze o maila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek MTS Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 Witam !Po ok. miesiecu walki z Outbakiem udalo mi sie praktycznie usunac prawie wszytskie problemy :smile: , zostal jeden, najbardziej skomplikowany. Otoz mam problem z zalaczaniem wiatrakow, a wlasiwie tego drugiego od klimy. Problem w tym iz auto zachowuje sie poprawnie do czasu kiedy sie nagrzeja na tyle iz ECU chce odpalic drugi wiatrak, w tym momencie wywala check engine z bledem wentylatora (sub fan). Po skasowaniu bledow wszytsko jest ok, az znow nie dojdzie do identycznej sytuacji. Podobnie to wszystko wyglada jak chce sie odpalic klime, ktora od razu odpala drugi wiatrak - wyskakuje check. Sam wentylator jest sprawny, bezpieczniki oraz przekazniki tez. Polaczenie miedzy kompem a przekaznikami jest ok i nie ma zwarc. Dwa rozne serwisy subaru + elektryk stwierdzili, niestety iz najpawdopodobniej padlo cos w ECU :sad: i moze pomoc jego wymiana lub proba jego naprawy. Dodam, iz w sumie jest to teoretycznie mozliwe, poniewaz auto mialo kolizje, w trakcie ktorej, pekla puszka z przekaznikami (dostala akumulatorem) Pytanie czy ktos z Was spotkal sie z takim problemem (jeden serwis powiedzial mi, iz mieli juz kiedys identyczny przypadek, ale nei maja namiarow na wlasciciela :neutral: ) ? Moze znacie jakis zaklad, ktory zajmuje sie naprawa ECU (poza Grabowskim), bede wdzieczny za kazdy kontakt (choc najlepiej aby ogarniali ECU Subaru). Za wszelkie, info, wskazowki, wielkie dzieki ! Hmm ale czy to napewno ECU ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted February 1, 2008 Author Share Posted February 1, 2008 Hmm ale czy to napewno ECU ?? skoro wszystko inne sprawdzone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.