Skocz do zawartości

SUBARU IMPREZA STi type RA 555 WRC LIMITED EDITION

JD555

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba tu ten temat bedzie pasowal :roll: a jezeli nie to prosze go przeniesc na stosowne miejsce :razz:

Czy jest ktos w stanie powiedziec w jakich latach wychodzil ten model :neutral: chodzi mi o 4drzwiowy sedan, czy byl wypuszczany z niebieskim wnetrzem :?: czy byl na rynku w 97roku :?: bo akurat to mnie najbardziej interesuje :wink: czym sie charakteryzowal :?: po czy mozna go odroznic od sti,jakie bylo jego wyposazenie oprocz DCCD,lekkiego nadwozia,krotkiej skrzyni biegow,natrysku wody na intercooler :?: wszelkie info na temat tego modelu mile widziane :smile:

A i chcialbym wiedziec co to za spojler na klapie :roll:

ps; konkretnie chodzi o to autko :arrow:

http://search.autotrader.co.uk/es-uk/ww ... x_mileage=

pozdrawiam :cool:

Adam., yyyyyy no wlasnie teraz patrze na to :???: ale jezeli jest numerowana to jest to ltd :arrow: v limited, a te siedzenia i licznik byl w wersji wrc vltd czyli 555wrc v limited,tak mi sie to wszystko ulozylo jakos :roll:

Ale najbardziej interesuje mnie czy byly w tym akurat roku 97 :?:

no wycieraczki chyba faktycznie nie powinien miec.... pobieznie sprawdzilem w ksiazce Briana Longa, v ltd wyszly w styczniu 98.... bede mial czas dokladnie poczytac w niedziele, teraz zapracowany jestem

Jasiu, jakby co, to gg

po angielsku, ale to pewnie nie szkodzi... :smile:

"V-Limited/Limited

For the celebration of the rally world championships there were - based on the Type RA WRX STi and Type R models - the blue special models V-Limited (from II to IV). If the SWRT did not win the world championship in the year before, they were called simply "Limited" (Version V and VI). They had blue seats, special gear knobs and Rally decals.

- WRX Type-RA STi Version II V-Limited (275 PS, 319 Nm, 4-door) (1995)

- WRX STi Version III V-Limited (280 PS, 343 Nm, 4/5-door) (1996)

- WRX Type-R V-Limited (280 PS, 328 Nm, 2-door) (1997)

- WRX Type-R STi Version IV V-Limited (280 PS, 352 Nm, 2-door) (1997)

- WRX Type-RA STi Version IV V-Limited (280 PS, 352 Nm, 4-door) (1997)

- WRX Type-R STi Version V Limited (280 PS, 352 Nm, 2-door) (1998)

- WRX Type-RA Limited (280 PS, 338 Nm, 4-door) (1998)

- WRX Type-RA STi Version V Limited (280 PS, 352 Nm, 4-door) (1998)

- WRX Type-R STi Version VI Limited (1000 cars, 280 PS, 352 Nm, 2-door) (1999)

- WRX Type-RA Limited (1000 cars, 280 PS, 338 Nm, 4-door) (1999)

- WRX Type-RA STi Version VI Limited (2000 cars, 280 PS, 352 Nm, 4-door) (1999)

- WRX STi Version VI Limited (500 cars, 280 PS, 352 Nm, 5-door) (1999)"

zrodlo TU

p.s. warto tez poczytac TU i TU(po angielsku) oraz TUTAJ (duzo i dokladnie, tyle ze po niemiecku)

eddie_gt4, strzal w dyszke :grin: o to chodzilo,wielkie dzieki :wink: na pewno wielu z nas ta stronka sie przyda :wink:

Pozostaje jeszcze kwestia tego spojlerka na klapie :roll: od czego on jest?podobny troche do P1 ale nieco inny :roll: dziwny troche jak dla mnie,pozatym przod auta nie pasuje do rocznika i wnetrze chyba tez nie :neutral: no ale moze jednak bylo w tej wersji :neutral:

dziwny troche jak dla mnie,pozatym przod auta nie pasuje do rocznika i wnetrze chyba tez nie :neutral: no ale moze jednak bylo w tej wersji :neutral:

To jeszcze raz - wnetrze jak dla mnie wyglada na my98. Byc moze jest to egzemplarz z konca roku.

Zmiana wersji rocznikowych nastepuje we wrzesniu przeciez, nie?

Ja bym postawil na ten wariant jesli juz chyba:

- WRX Type-RA STi Version IV V-Limited (280 PS, 352 Nm, 4-door) (1997)

Ale moge sie oczywiscie mylic :)

AMI, mi tez wlasnie ta wersja najbardziej odpowiada do tego auta :smile: co do wnetrza to wlasnie tak sobie myslalem ze moze to byc przelom produkcji :wink: z tym ze bardziej pasuje mi to na wersje wrc ltd lub my99 :smile: sam nie wiem :roll: a zegary z niebieskim tlem w jakich modelach byly? bo wydaje mi sie ze rowniez w koncowych latach classika czyli my99 - my00,no ale moze teraz ja sie myle :roll:

lub my99 :smile: sam nie wiem :roll: a zegary z niebieskim tlem w jakich modelach byly? bo wydaje mi sie ze rowniez w koncowych latach classika czyli my99 - my00,no ale moze teraz ja sie myle :roll:

Przod wyglada na my99 - ale jesli samochod jest z 1997r. to moze byc conajwyzej przerobiony. Warto zapytac o powod tej modyfikacji.

mati, wlasnie skonczylem rozmowe z wlascicielem,z tego co sie dowiedzialem to jest oczywiscie RA v6 MY99 :smile: powodem dla ktorego jest podany jako MY97 to podobno dlatego iz auto jezdzilo na tablicach ZZ i nie bylo rejestrowane w uk przez 4 lata :roll: ciekawe :???:

W kazdym razie numeru vin nie udalo mi sie dostac :roll:

Ale wychodzi na to ze to jest to autko z serii 2 tys sztuk

WRX Type-RA STi Version VI Limited (2000 cars, 280 PS, 352 Nm, 4-door) (1999)

powodem dla ktorego jest podany jako MY97 to podobno dlatego iz auto jezdzilo na tablicach ZZ i nie bylo rejestrowane w uk przez 4 lata ciekawe

to jak dla mnie powinno byc MY03 czyli odmlodniec a nie zestarzec sie :wink:

powinno byc MY03 czyli odmlodniec a nie zestarzec sie :wink:

zdrowo rozumujac tak powinno byc...

oczwiście jesli jest w dobrym stanie

Jest wlascicielem od 7lat,ma cala dokumentacje i historie auta wiec powinno byc ok :roll: wraca z urlopu za tydzien wiec sie przekonam dokladnie o co chodzi jak ja zobacze :smile: mowil tez ze sprzeglo jest zmienione na sportowe :smile:

Co do okazji :roll: Roznie to bywa ale jak beda pasowac dane auta po vin-e i wsio bedzie ok to raczej na stowke ja kupie :wink:

Jeszcze musze sie dokladnie dowiedziec o co chodzi z tymi tablicami ZZ :shock: podobno przy imporcie auta takie sa :???: ale 4 lata na nich jezdzil :roll: pare rzeczy sie nie kleji jak na razie dla mnie....

tak wygląda wersja type RA WRC limited i tak wygląda jej wnętrze:

http://www.git.co.uk/

I właśnie tu jest ten problem o którym mówi Janek bo tak mogła wyglądać STI wersja V i VI (czyli 99-00: niebieskie wnetrze, niebieskie zegary) a ten samochód jest 97 wiec pytanie czy takie wnetrza były we wczesniejszych wersjach? Bo przód mógł sobie ktoś przerobić. Ale już wiemy od własciciela jak wygląda sprawa... a własciwie nic nie wiemy :wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...