JD555 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Chyba tu ten temat bedzie pasowal :roll: a jezeli nie to prosze go przeniesc na stosowne miejsce :razz: Czy jest ktos w stanie powiedziec w jakich latach wychodzil ten model :neutral: chodzi mi o 4drzwiowy sedan, czy byl wypuszczany z niebieskim wnetrzem :?: czy byl na rynku w 97roku :?: bo akurat to mnie najbardziej interesuje :wink: czym sie charakteryzowal :?: po czy mozna go odroznic od sti,jakie bylo jego wyposazenie oprocz DCCD,lekkiego nadwozia,krotkiej skrzyni biegow,natrysku wody na intercooler :?: wszelkie info na temat tego modelu mile widziane :smile: A i chcialbym wiedziec co to za spojler na klapie :roll: ps; konkretnie chodzi o to autko :arrow: http://search.autotrader.co.uk/es-uk/ww ... x_mileage= pozdrawiam :cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam. Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 a skad Ci sie wzielo 555 wrc limited edition ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JD555 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Adam., yyyyyy no wlasnie teraz patrze na to :???: ale jezeli jest numerowana to jest to ltd :arrow: v limited, a te siedzenia i licznik byl w wersji wrc vltd czyli 555wrc v limited,tak mi sie to wszystko ulozylo jakos :roll: Ale najbardziej interesuje mnie czy byly w tym akurat roku 97 :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogii Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 ale przod ma od '99, do tego brak tylnej wycieraczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Premo Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 ale przod ma od '99, do tego brak tylnej wycieraczki? Type RA z wycieraczką? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogii Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 no wycieraczki chyba faktycznie nie powinien miec.... pobieznie sprawdzilem w ksiazce Briana Longa, v ltd wyszly w styczniu 98.... bede mial czas dokladnie poczytac w niedziele, teraz zapracowany jestem Jasiu, jakby co, to gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMI Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Odnosze wrazenie, ze deska rozdzielcza, to tez nie jest my97 - wiec to juz pewnie chyba my98 - sti v4. A ogolnie to byly i w 1997 sti type ra. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JD555 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 jakby co, to gg Ok jak sie dowiesz to pisz na gg,pzdr A ogolnie to byly i w 1997 sti type ra. Ra byly tez o wiele wczesniej ale chodzi o ten rocznik i model :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eddie_gt4 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 po angielsku, ale to pewnie nie szkodzi... :smile: "V-Limited/Limited For the celebration of the rally world championships there were - based on the Type RA WRX STi and Type R models - the blue special models V-Limited (from II to IV). If the SWRT did not win the world championship in the year before, they were called simply "Limited" (Version V and VI). They had blue seats, special gear knobs and Rally decals. - WRX Type-RA STi Version II V-Limited (275 PS, 319 Nm, 4-door) (1995) - WRX STi Version III V-Limited (280 PS, 343 Nm, 4/5-door) (1996) - WRX Type-R V-Limited (280 PS, 328 Nm, 2-door) (1997) - WRX Type-R STi Version IV V-Limited (280 PS, 352 Nm, 2-door) (1997) - WRX Type-RA STi Version IV V-Limited (280 PS, 352 Nm, 4-door) (1997) - WRX Type-R STi Version V Limited (280 PS, 352 Nm, 2-door) (1998) - WRX Type-RA Limited (280 PS, 338 Nm, 4-door) (1998) - WRX Type-RA STi Version V Limited (280 PS, 352 Nm, 4-door) (1998) - WRX Type-R STi Version VI Limited (1000 cars, 280 PS, 352 Nm, 2-door) (1999) - WRX Type-RA Limited (1000 cars, 280 PS, 338 Nm, 4-door) (1999) - WRX Type-RA STi Version VI Limited (2000 cars, 280 PS, 352 Nm, 4-door) (1999) - WRX STi Version VI Limited (500 cars, 280 PS, 352 Nm, 5-door) (1999)" zrodlo TU p.s. warto tez poczytac TU i TU(po angielsku) oraz TUTAJ (duzo i dokladnie, tyle ze po niemiecku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JD555 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 eddie_gt4, strzal w dyszke :grin: o to chodzilo,wielkie dzieki :wink: na pewno wielu z nas ta stronka sie przyda :wink: Pozostaje jeszcze kwestia tego spojlerka na klapie :roll: od czego on jest?podobny troche do P1 ale nieco inny :roll: dziwny troche jak dla mnie,pozatym przod auta nie pasuje do rocznika i wnetrze chyba tez nie :neutral: no ale moze jednak bylo w tej wersji :neutral: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMI Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 dziwny troche jak dla mnie,pozatym przod auta nie pasuje do rocznika i wnetrze chyba tez nie :neutral: no ale moze jednak bylo w tej wersji :neutral: To jeszcze raz - wnetrze jak dla mnie wyglada na my98. Byc moze jest to egzemplarz z konca roku. Zmiana wersji rocznikowych nastepuje we wrzesniu przeciez, nie? Ja bym postawil na ten wariant jesli juz chyba: - WRX Type-RA STi Version IV V-Limited (280 PS, 352 Nm, 4-door) (1997) Ale moge sie oczywiscie mylic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JD555 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 AMI, mi tez wlasnie ta wersja najbardziej odpowiada do tego auta :smile: co do wnetrza to wlasnie tak sobie myslalem ze moze to byc przelom produkcji :wink: z tym ze bardziej pasuje mi to na wersje wrc ltd lub my99 :smile: sam nie wiem :roll: a zegary z niebieskim tlem w jakich modelach byly? bo wydaje mi sie ze rowniez w koncowych latach classika czyli my99 - my00,no ale moze teraz ja sie myle :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMI Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 lub my99 :smile: sam nie wiem :roll: a zegary z niebieskim tlem w jakich modelach byly? bo wydaje mi sie ze rowniez w koncowych latach classika czyli my99 - my00,no ale moze teraz ja sie myle :roll: Przod wyglada na my99 - ale jesli samochod jest z 1997r. to moze byc conajwyzej przerobiony. Warto zapytac o powod tej modyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JD555 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Dla porownania model STi RA MY98 :arrow: http://www.pistonheads.com/sales/330223.htm rowniez ciekawy :smile: i chyba ladniejszy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turdziGT Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Jan Drop, zerknij i poszperaj tu moze nawet zapytaj kogos bo mi tez ten rocznik cos strasznie nie pasi http://www.type-ra.co.uk/vB/showthread.php?t=4640 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Jan Drop, samochód na zdjęciach z tego ogłoszenia to jest MY99. Albo ma przełożone wszystko z MY99. Najlepiej sprawdzić to po numerze VIN. A tylny spoiler to jest C-West dedykowany do New Age WRX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruk Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Jan Drop, poproś o nr VIN i sprawdź co tam będzie - może to wyjaśni przynajmniej dokładną datę produkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turdziGT Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Tak to powinno wygladac i moze to ci tez cos powie http://www.subaru-sti.co.jp/product/impreza/list.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JD555 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 mati, wlasnie skonczylem rozmowe z wlascicielem,z tego co sie dowiedzialem to jest oczywiscie RA v6 MY99 :smile: powodem dla ktorego jest podany jako MY97 to podobno dlatego iz auto jezdzilo na tablicach ZZ i nie bylo rejestrowane w uk przez 4 lata :roll: ciekawe :???: W kazdym razie numeru vin nie udalo mi sie dostac :roll: Ale wychodzi na to ze to jest to autko z serii 2 tys sztuk WRX Type-RA STi Version VI Limited (2000 cars, 280 PS, 352 Nm, 4-door) (1999) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turdziGT Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 powodem dla ktorego jest podany jako MY97 to podobno dlatego iz auto jezdzilo na tablicach ZZ i nie bylo rejestrowane w uk przez 4 lata ciekawe to jak dla mnie powinno byc MY03 czyli odmlodniec a nie zestarzec sie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Jan Drop, jeśli tak jest, i ten samochód kosztuje 5k GBP to jest to okazja. (oczwiście jesli jest w dobrym stanie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JD555 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 powinno byc MY03 czyli odmlodniec a nie zestarzec sie :wink: zdrowo rozumujac tak powinno byc... oczwiście jesli jest w dobrym stanie Jest wlascicielem od 7lat,ma cala dokumentacje i historie auta wiec powinno byc ok :roll: wraca z urlopu za tydzien wiec sie przekonam dokladnie o co chodzi jak ja zobacze :smile: mowil tez ze sprzeglo jest zmienione na sportowe :smile: Co do okazji :roll: Roznie to bywa ale jak beda pasowac dane auta po vin-e i wsio bedzie ok to raczej na stowke ja kupie :wink: Jeszcze musze sie dokladnie dowiedziec o co chodzi z tymi tablicami ZZ :shock: podobno przy imporcie auta takie sa :???: ale 4 lata na nich jezdzil :roll: pare rzeczy sie nie kleji jak na razie dla mnie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turdziGT Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 ale 4 lata na nich jezdzil pare rzeczy sie nie kleji jak na razie dla mnie.... no wlasnie miedzy innymi te tablice :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grygo Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 a ja nie kumam jednej rzeczy, Jan Drop pisze ciagle cos o wersji wrc, jak bardzo byla to limitowana wersja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Premo Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 tak wygląda wersja type RA WRC limited i tak wygląda jej wnętrze: http://www.git.co.uk/ I właśnie tu jest ten problem o którym mówi Janek bo tak mogła wyglądać STI wersja V i VI (czyli 99-00: niebieskie wnetrze, niebieskie zegary) a ten samochód jest 97 wiec pytanie czy takie wnetrza były we wczesniejszych wersjach? Bo przód mógł sobie ktoś przerobić. Ale już wiemy od własciciela jak wygląda sprawa... a własciwie nic nie wiemy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.