SZELMAN Posted January 22, 2008 Share Posted January 22, 2008 Witam wszystkich mam pytanie czy w foresterze 01r. można zastosować jakikolwiek separator antenowy? Problem jest z odbiorem stacji radiowych przy radiu jvc i pomyślałem o wzmocnieniu sygnału tylko że na allegro wiekszość separatorów jest do skody i do grupy vw . Co radzicie ? czy w foresterze jest możliwość że antena jest z kabelkiem zasilającym i jest on nie podłączony ? Dziękuje i Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janosik Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 A jaką masz antene, automatyczną czy w szybie, ja też mam JVC i nie przypominam sobie żeby mi gdzieś coś choćby zaszumiało, jest gitara bez jakichkolwiek wzmacniaczy :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZELMAN Posted January 23, 2008 Author Share Posted January 23, 2008 Antena jest w szybie, radio jest po porzednim właścicielu JVC KD-S71R przy automatycznym wyszukiwaniu wyłapuje3 albo 4 stacje m.in RMF,TRÓJKE po ręcznym wyszukaniu jest ich więcej ale grają tak róznie np: RADIOSTACJE w krakowie na 93.70 to porażka. Jaka może być przyczyna albo jak najlepiej to sprawdzić nie wyciągałem całkowicie radia ale sięgając ręką wydaje mi się że antena z tyłu radia jest wsadzona może ta antena wymaga jakiegoś zasilenia?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janosik Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Tak proforma to jeszcze zapytam czy możesz ustawić ręcznie 93.60 albo 93.80 :?: bo może to radio z US :roll: Jeśli jednak EU to raczej szukaj przerwy w instalacji ant. ktoś kiedyś pisał że w bagażniku pod szybą są jakieś połączenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZELMAN Posted January 23, 2008 Author Share Posted January 23, 2008 radio raczej z europy a na tylniej ,bocznej tam gdzie jest antena sprawdzałem to polaczenie i jest chyba ok zastanawiam sie czy coś z tyłu radia przy antenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janosik Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 No to trzeba wyjąć radio najlepiej kup sobie w supermarkecie antene sam. taką za 10 zł. podłącz na wyjętym radiu i bedziesz miał pewność z której strony jest usterka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZELMAN Posted January 23, 2008 Author Share Posted January 23, 2008 a Ty w swoim forku masz antene wysuwaną czy też w szybie bo moze te w szybie maja taki urok pasowałoby żeby ktoś podzielił się wrażeniami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Ja mam antenę w szybie, radio oryginalne, zakłóceń nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.