bijej Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 Po ilu kilometrach trzeba zrobić pierwszy przegląd w Foresterze, aby nie utracić gwarancji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaryta Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 Oficjlanie po 15 tysiącach niemniej (ja przynajmniej) rekomenduję I przegląd po 5 000km. Chodzi głównie o zmianę oleju i filtra. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bijej Posted January 21, 2008 Author Share Posted January 21, 2008 Właśnie, rekomendowano mi- jako nie obowiązkowy, ale warty uwagi przegląd po 5000, czyli bez niego gwarancji się nie traci jednak? Można też go zrobić trochę później, np. po 6000-6500km? Czy to jakiś szybki przegląd jest, chodzi mi o czas trwania i jego koszty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaryta Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 bijej, tak jak napisałem - przegląd jest sugerowany a nie obowiązkowy, niemniej w swoim dobrze pojętym interesie - zrób go. Generalnie jeżeli przegląd po 5 000 robić to raczej nieco szybciej niż później Sam przegląd trwa ok. 1,5 godziny i koszt oscyluje w granicach 200-250 zł (przy stawkach z mojego miasta). Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts